the bronx

blablabla augusti.

jag är återigen så full att man skulle kunna grilla och marinera en gris med hjälp av min andedräkt. man hade fått en lätt rökig arom med smak av choklad.

jag har återigen glömt hur bra the bronx är. det är det elfte jävla budordet. du skall icke glömma hur jävla bra the bronx är. att pumpa huvudet fullt med hardcore i fyllans dimma är bland det mest fantastiska som finns. att gå genom en en mörk park och höra "pray for a safe passage through the night" sätter alltid huvudet i gungning. det är allt bra härligt med musik som dödar allt vad tankeverksamhet heter. vem fan orkar med den där jävla hjärnan hela tiden? that is the last significant statement to be made in rock n' roll tills the bronx nästa skiva. punkt slut.

dagens spår: the bronx - safe passage
för i helvetet ska vi gå genom mörka parker igen.

baconchips, källsortering och slayer

igår den 21/8... 2007 alltså.

ola salo äter baconchips.

igår gjorde jag malmöfestivalen själv. det är överaskande trevligt att vara där själv. jag träffade först erika och yazdan som sålde prylar som vanligt. jag gick med en fajita över halva malmö. det är ett mjölkpaket i umeå och en fajita i malmö. snart kommer soppan i stockholm. efter diverse historier om tennis och pirater tog jag avsked och gick mot öltältet på lördagsplan. hmm, lördagsplan ska vara barnstället, men till och med där har de en alkoholservering. jag klagar inte.

jag kom till stortorget runt halvnio, en halvtimme innan timbuktu skulle gå på. spelningen var bra. killen kan få malmö i gungning, men det märktes att jag gillar hans första plattor mer alltså. jag skulle sett honom innan "oberoendeframkallande" släpptes. det hade jag inte lyckats med i umeå heller så jag störs inte så mycket av den missen. det var många andra än bara timbuktu där. tingsek dök upp. chords och supreme gled förbi och drog av en låt. det gungade på ganska ordentligt. bäst var "stirra ner" som smälldes av som tredje låt. en nackdel med spelningen var att jag var att andra halvan var sämre än den första utan att egentligen behöva vara det. det resulterade hur som helst i att jag missade den bra bussen och fick ta en väldigt full buss.

hundar kan källsortera. forskare tror att vi snart ska kunna få barn att göra det samma.

när jag väntade på bussen igår lyssnade jag igenom the icarus lines senaste platta "black lives at the golden coast". kattis, lyssna på "slayer" och "gets paid".

dagens spår: the icarus line - slayer

nordirland, jesus och kräftor

15. busskorten begravs i rasande fart.

manchester uniteds kräftgång fortsätter och jag  vet inte hur vi ska kunna matcha chelsea. visst, större delen av säsongen är kvar, 36 omgångar, men som läget ser ut nu ser det mest inte ut alls. det är som en tulpan i totalt jävla mörker! rooney är död (okej, skadad), ronaldo blev utvisad och 1-1 mot pourtsmouth. två oavgjorda matcher. anfallspelet måste förlösas. jag kanske måste revidera min åsikt över var united är bäst. jag har för mig att de gjorde flest mål i premier league förra året. vad har hänt? united inleder säsongen med en vinst över chelsea och sen två oavgjorda matcher mot lag vi* normalt ska nita. den 22 september kommer eldprovet. uniteds styrka kanske sitter i försvarsspelet. vi har mittfältare och backar av yppersta världsklass (alltså bäst i världen tillsammans med milan) och det kan innebära att vi fungerar bättre mot bättre motstånd. jag ska studera det hela på söndag. det är bara vinst som gäller. united måste vara bäst i stan.

*det är så svårt att skriva "vi". jag har inte någon del av uniteds framgångar, men är det ett fotbollslag som gäller är det united. året om. eller fulham.

fulham har inlett fint. visst blev det förlust i lördags, men det är fortfarande okej att tappa poäng mot arsenal. idag tar bolton ledningen på fulhams hemmaplan, craven cottage.steken vändes efter mål av healy och smertin. det är starkt när ett lag som fulham lyckas vända mot bolton som ändå har en relativt stark trupp. bolton är långt ifrån "the fantastic four", men tillhör den där halvfantaskiga fyran (som jag ser det) tillsammans med pourtsmouth, newcastle och tottenham. de ska normalt sett kunna slå fulham. jag älskar alltid nederlagstippade, de som vinner med hjärtat. det är som en disneyfilm. om vi glömmer nordirlandfiaskot eller minns straffiaskot mot sverige en stund så ska jag förklara varför jag gillar fulham. nordirlands förre förbundskapten, lawrie sanchez, tog över tränarrollen i fulham i maj och har sedan dess gjort värvningar som gör fulham till lilla nordirland på samma sätt som liverpool är lilla spanien och arsenal är frankrikes halvsyster. det som gör det härligt är att värvningarna fungerar bra. healy som värvades från leeds har gjort två mål på två matcher och jag tror att han kan fungera bra tillsammans med mcbride. utöver det borde fulham spela en klassisk brittisk/irländsk version av fotboll och det gillar jag. bollar ska inte rullas i mål, de ska helst ta sönder näten. fulham fc i fulham/hammersmith, härliga tider!

jesus åkte ut ur "so you think you can dance". det är fan inte okej! skjut cedric. jag förespråkar inte hatbrott, eller jo, men inte med rasistiska motiv. det är inte okej att vara dålig.
nu är det bara sabra och dom som gäller. beklagar yazdan, jag har svårt för lacey och ännu svårare för cameron.

fan vilken värdelös dag.

dagens spår: bruce springsteen - o mary don't you weep

tips, trix och rex

jag har ingen jävla aning?

niklas kan trix.

igår och idag träffade jag yazdan och vikard för lite "male bonding" som det så fint heter i staterna. tv-spel. erika ringde just som vi var mitt uppe i en gastkramande drabbning mot något obetydligt lilleputtland. min koncetration velade mellan telefonsamtalet och projektorduken. jag minns inte riktigt vad erika hade på hjärtat. hon frågade om mina pappersresan och badrumsattiraljer, men det var kanske inte det enda hon ville få ut av samtalet. jag har lite dåligt samvete för det. om någon vet om hon ville något mer än det så lätta era hjärtan.

natten till tisdag drömde jag om dinosaurier. jag blev jagad av en tyrannosaurus rex genom smyge. jag minns särskilt två delar av drömmen. den första utspelar sig på en dagisgård* i en sådan där klätterställning som byggs upp av fyra stockar där man fäster tre traktordäck som barnen kan klättra på. jag försökte gömma mig från reptilen gömde jag mig mellan traktordäcken. det slutade med att tyrannosaurusen bet mig i vaden och jag vaknade med ett ryck. jag tänkte att drömmen inte får sluta med att jag är rädd för utdöda mesar så jag beslutade mig för att somna om och på nytt uppta drömmen.
andra delen varade inte särskilt länge. dinosaurien drev runt på smyges vägar och skrämde livet ur folk. till slut gick den uppe på vallen utanför mitt hus medan jag gick på en grusväg nedanför. jag försökte gå in i mina föräldrars hus, men när jag närmade mig huset fick den syn på mig. tyrannosaurier är snabba! jag tänkte "great, nu vet den var jag bor". det var lika bra att vakna.

resultatet av drömmen var att jag kom till jobbet halvett istället för halvtio.

ja! idag kom skivor. the stooges (fun house), the libertines (up the bracket), lily allen, larrikin love. för få skivor på "L". det är fun house som har världens sexigaste låt, "dirt".

okej, det bjuds inte på tips. hitta på några själv istället!

dagens låt: håkan hellström - ramlar

*där barn på dagiset leker utomhus.

sprickan, hår och true blue

10/8.

det var en mörk söndag. först fick arsenal segern mot fulham till skänks efter en felaktigt dömd straff. det är inte straff när anfallaren skjuter bort bollen och springer in i försvararen. en sådan vekling till domare bör inte finnas i premier league.
david healy gjorde första målet i matchen för fulham på emirates stadium i hollyway, london. lehmann, arsenals "målvakt" snubblade och healy var påpassligt framme. van persie och hleb gjorde arsenals mål.
beklagar teresa, healy har skaffat hår.

chelsea tog som väntat tre poäng mot birmingham. de vann med 3-2 efter mål av nyförvärven malouda och pizarro. varför chelsea köper pizarro kan man undra. varför pizarro går till chelsea efter att han har klagat på för lite speltid i bayern münchen kan man verkligen undra. jag kan inte peta roy maakay, men den där drogba ska nog kunna rubbas. idiot. birmingham fick ändå två hål på chelsea och det gör att man kan kräva mer av försvaret.
de kallar det chelsea presterar för underhållande fotboll vilket betyder fantastiskt anfall men ett läckande försvar.
det står förresten "join true blue" på stamford bridge.

och så till tragedin. manchester united fick bara 0-0 med sig från mötet med reading hemma på old trafford. publiken var fantastisk. matchen gjorde en frustrerad. efter typ en halvtimme tvingades rooney av planen av vad som idag kallas för en spricka i foten. skit! efter det visar det sig att united bara har en anfallare i truppen. det ställs upp fem mittfältare i startuppställningen, om evra kan räknas som mittfältare. giggs i en släpande roll bakom rooney. på bänken sitter det inte en enda anfallare. på läktaren sitter louis saha, ole gunnar solskjaer* och carlos tevez.
rooneys ersättare blir nani som inte riktigt förstod sig på spelet och sparkade bort alldeles får många passningar. vid det tillfället spelade united med sex mittfältare på plan.
hoppas att rooney läker snabbt och carloz tevez sparkar in lika många mål som han spottar ut tänder.
det positiva från dagen var att vidic spräckte ögonbrynet mot glentoran. när han gick av planen log han. det är sådana spelare man gillar. en annan positiv sak är väl att reading inte hade en enda målchans på hela matchen, men det syns ju inte i tabellen.

nästa vecka väntar svennis city och då jävlar.

det verkar för övrigt lösa sig med csn. jag har goda förhoppningar om att de fått in mina resultat nu.

dagens spår: pulp - this is hardcore

*norska ä:n saknas på svenska tangentbord och jag kan inga trix.

james keene, robbie keane och roy keane


mjä, jag antar att den där vita veckan inte var så nära egentligen. jag är stekt. efter en dag där matintaget bestod av två bullhalvor och dryckintaget var.... 6... 7 öl kanske mår jag som jag förtjänar.


idag har jag sett tre matcher från premier leagues första omgång.
först ut var sunderland mot tottenham. sunderland vann med 1-0 hemma på stadium of light. tottenham som vill störa de fyra stora måste tänka om. inför säsongen hade de dimitar berbatov, jermain defoe,  robbie keane och mido kontrakterade. fyra hyffsade anfallare. trots det har de värvat darren bent från charlton. jag tror att de skulle lyckats bättre om de värvat en stabil mittfältare. det är för tidigt att säga något säkert efter en match. de har ett par mittfältare i aaron lennon och danny murphy som jag gillar.
sunderland som nyss flyttats upp till premier league har en bra säsong, framför allt en bra vår, bakom sig. jag kunde inte låta bli att heja på sunderland i eftermiddags. de har trots allt värvat två spelare från manchester united, richardson och mcshane, och utöver det har roy keene på bänken. roy keene i kostym.
som uppstickare behöver sunderland all hjälp de kan få. jag tror inte att de förväntade sig att ta tre poäng från tottenham. det blir extra tydligt när man tittar på statistiken från deras senaste säsong i premier league då de vann tre matcher varav en på hemmaplan. den kvoten är redan fylld så det kan bara bli bättre.


andra matchen var west ham mot manchester city.
svennis mot ljungberg. värvgalning 1 mot värvgalning 2. thailand mot island. thailand, värvgalning 1 och svennis vann. det var en knepig match. jag hoppades naturligtvis att svennis skulle få en shyst start i ligan, men jag kan inte låta bli att gilla west ham. west ham satt på carlos tevez förra säsongen och har inför hösten bl.a. värvat scott parker, craig bellamy och fredrik ljungberg. jag gillar samtliga.
matchen slutade 2-0 till manchester city efter mål av bianchi och geovanni. gott för svennis att få igång sin målgörare, gott för svennis att hans nyförvärv gjorde en bra match. jag blev själv väldigt förtjust i micah richards.


sist ut så tog aston villa emot liverpool hemma på villa park.
liverpool vann oförtjänt med 2-1 efter ett självmål (laursen i villa), en straff och en sinnesrubbad frispark signerad gerrard. jag kunde inte låta bli att tycka synd om aston villa och avsky voronins frisyr. jävla äckel!


imorgon kommer manchester united och chelsea in i bilden. jag kommer att följa det med spänning. jag hoppas och tror att carlos tevez debuterar i unitedtröjan och då kommer vi ha premier leagues fulaste anfallspar, rooney och tevez. mycket nöje.

dagens spår: led zeppelin - communication breakdown


otillräcklig, silverstövlar och helvetes jävla skit-csn

10/8.

inatt drömde jag om en lördagsfest minst två bussbyten bort. jag och några till åkte dit och började med att spela fotboll i husets hall. istället för att spela skön, spontan fotboll till gungande reggaetoner målade pojkarna upp regelfotboll till marschmusik. alla utom en stod i mål medan den sista laddade för skott. om bollen inte gick i mål var personen som sköt inte en bra människa. hårda bud.
det var väldigt varmt så jag hade inga byxor på mig när jag var inblandad i aktiviteten.
efter en stund kom festens resterande sällskap, däribland kim wall. hon hade en röd klänning på sig. den lyckades sticka ut ur mängden trots att färgen var ganska mörk. tyget hade något mönster och klänningen var inte längre än ett nattlinne. hon var snygg. det är inte meningen att hon ska se mig utan byxor dock. jag stod som förstenad medan hon skuttade förbi.

värdparet ropade till mat och då hade mina föräldrar kommit dit. jag började dra på mig byxorna, men föräldrarna blev otåliga. de ville att jag skulle skynda mig. jag hade stora svarta byxor med vita streck på. mina skor, slitna converse, var inte lämpliga för tillställningen tyckte föräldrarna så jag drog på mig höga silverstövlar istället. sveriges stelaste skor! när jag skulle resa mig upp från min plats var jag tvungen att svinga högerbenet över matbordet. detta var förstås inte populärt hos föräldrarna.
efter ett tag började jag diskutera varför män under 18 år inte får lov att ha skor på sig inomhus när det är fest. flickor, kvinnor och gubbar får det. där vaknade jag.
jag funderar fortfarande över det nyss nämnda. har du ett svar eller en teori ber jag dig kommentera den. jag kommer naturligtvis bara slå hål på teorierna, men det är syftet gissar jag.


idag fick jag ett något oroväckande brev från csn. otillräckliga studieresultat. de uppgifter csn fått från min högskola säger att resultaten är otillräckliga. det kan ta lång tid innan csn får in uppgifterna från min högskola. jag avskyr när jag inte har kontroll över sånt. jag hade skickat in dem direkt. jag vet att byråkrati är världens värsta påhitt någonsin.
hur fan ska jag göra? jag har klarat alla tentor, jag trodde att det skulle räcka.
jag stör mig på att de skriver "dina resultat är otillräckliga". det måste innebära att de fått in mina resultat. nej, jag gillar det inte alls. jävla skit-csn. dra åt helvete hela högen.

dagens spår: larrikin love - downing st. kindling

lyft på hatten, bocka och hälsa

88 - heil hitler! grattis axel.

tim allen, amerikas björn skifs.
en person folk, mot bättre vetande, gillar. en person som är med i alldeles för många hellyllefilmer som gör att man dör lite inombords. en person vars fåniga leende gör att man spyr i byxorna två gånger. varje land har en tim allen. en person som man tål ännu lite mindre när man ser att folk till synes gillar dem.
andra exempel på sådana exemplar är tomas ledin, per gessle, robert broberg och anders lundin. kort och gott "allsång på skansen". det börjar dock gå utför för per gessle och det var på tiden.

axel har fyllt år idag. 21 år totalt. jag bockar, lyfter på hatten och säger grattis.

88 - hh - heil hitler.

idag är jag orolig för min hälsa.

vad är det med ordet palsternacka som är så roligt?

dagens spår: kings of leon - fans

blommor, konstgräs och mcdonalds

04. augustine.

inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. jag drömde att jag var i gnesta med yazdan på en spontantripp som gjort att yazdan använt upp alla sina tröjor. här föregick ett brott. samtidigt bar jag sarong med tre blommor fastsatta på höften, en röd, en rosa och en gul. väldigt sommarstrålar.
vi skulle ta tåget från gnesta. kruxet med gnesta station var att tågspåren ligger två våningar högre upp än markplan. vi gick in genom ingången och möttes av en trappa med 71 trappsteg. som alla inser kommer man högre än till andra våningen med 71 trappsteg. vi hamnade i en byggnadsställning på fjärde våningen. yazdan såg tågspåren nedanför och hoppade halvnaken ut genom ett fönster och landade på taket som täckte perrongen. mesig som jag är frågade jag en byggnadsarbetare om vägen till tågen.

kattis var också med i drömmen. hon dök upp i gnesta och beundrade den pittoreska byggnad min mormor hade som hem i drömmen. hon hade jeans och cigarettpaket som hon kastade i ländryggen på mig. jag har fortfarande ett blåmärke, eller? hur som helst hade hon blivit besatt av en göteborgare som jobbade på mcdonalds. det är inte särskilt likt henne. hon skulle åka till göteborg för att titta på honom. hon bad mig hänga på och jag hade så klart ingenting bättre för mig.

det kanske betyder att jag vill till göteborg? det kanske betyder att jag vill byta miljö. det sker när jag drar till umeå igen och då kan jag (nog) träffa kattis igen. två flugor i en smäll så att säga. fina tider, härliga tider.

yazdan drömde om konstgräs.

ingen vet.

idag försvinner föräldrarna ur huset. jag kommer att ta det lugnt. cykla till det gamla kalkbrottet och se på fälten. sommardofter och utsikter. sen väntar havet. kluckande brus med solglitter. härliga tider, strålande tider.

idag gillar vi stefan nystrand som satte svenskt rekord på 50 m frisim och därmed spräckte den magiska gränsen på 22 sekunder. nya rekordet lyder 21.93. fantastiskt!

dagens spår: the mighty stef - i love you