i'll be there for you

30. sista arbetsdagen på ett tag.



kings of leon - on call.

en söt låt med en söt video. jag inhandlade kings of leons första album, youth and young manhood, under malmöfestivalen 2002 efter att jag hört introt till den första låten ("red morning light") på kulturnyheterna, svt. de var mycket skitrockigare på den tiden. hela första plattan är fylld med peppenergi. det är roligt som expressen beskrev det. jag blev kär. jag blev kär i skivan på bussen. jag lyssnade in mig när jag äkte till och från malmö festivalveckan.

nu är några av dem renrakade och låtarna handlar inte om oralsex lika ofta längre. jag saknar garagekänslan. på den tiden satt jag och tittade på solnedgången från 146:an och drömde mig iväg till kalifornien med deras låt "california waiting".

nu så här sex år och två skivor senare har jag kommit mycket längre och kings of leon är fortfarande med mig.

dagens spår: kings of leon - on call

i'm done telling you that i'm in love

29. what i am will never be enough. tough.



you really look like a fucking arse when you get pushed around with a stage in your gut. there wasn't really anything i could do. i look tired. i was. i was tired and hung over. but when the bronx start kicking you better dance.

jag hade tinitus dagen efter. dagarna efter. från spelningen 21/10-07 i malmö city.
dagen efter träffade jag tesa. det var senaste gången jag träffade henne.

det är söndag. jag är allergisk mot söndagar. jag är allergisk mot söndagar och mot pollen. det blir inte bättre av skåne eller sommaren. jag vill ligga och titta i taket och klappa på magen samtidigt som jag blir kliad i skägget. det är de små handlingarna som gör världen trevlig att vara i. det är de stora handlingarna som gör att de små handlingarna behövs. det finns så många nötter med inflytande som sitter och drar igenom lagar. sitter och klagar.

ät som vi, sov som vi, tala som vi, tänk som vi, älska som vi, hata som vi, dö som vi, lev som vi.

dagens spår: the bronx - heartattack american

hey no hell

28. what!? what!?




satirnine - hey no hell

ett band som dök upp på kulturnyheterna tillsammans med sahara hotnights för många år sedan. jag tyckte att satirnine var bättre än hotnights och det tycker jag fortfarande. satirnine hann släppa en skiva (void of value) innan de splittrades. idag kan gitarristen ses i bandet fare you well. sångerskan, tilda, är fortfarande snygg och senast jag kollade spelade hon innebandy i huddinge ik. hanna, trummisen, var snäll och skickade en vinylsingel till mig. den kom i ett "karolinska institutet"-kuvert så jag gissar att canan, gitarristen, fingrat fram det. jag vill minnas att hon studerade till sjuksköterska.

jag har inte nämnt basisten. hon liknar bruden i flight of the conchords som kan ses på svt 2 på fredagarna.

dagens spår: satirnine - hey no hell

saul williams

24. jag försökte bygga en bergochdalbana, men jag har inte benstyrkan för det.

en gång satt jag på ett LAN i vikards pojkrum. det doftade pubertet och fem nätaggregat spann som katter. vi hade köpt väldigt mycket godis och läsk, dragit på oss de allra bästa pyjamasbyxorna och rensat alla kalendrar. nu skulle vi inte lämna området på tre dagar. några dagar innan det LANet hade jag sett på nyhetsmorgon på tv4. det var en lördag. på lördagar har de alltid en musikgäst. den här dagen kom en artist jag inte kände igen. han var mörkhyad och presenterades av en ljushyad. han började prata. han hade inga instrument, det behövde han inte. hans rösts kraft och smidighet fångade mitt intresse. det var på det här LANet jag för första gången lyssnade på en hel låt av saul williams.

nu så här tre/fyra plattor senare är han fortfarande mörkhyad, men hans skimmer har börjat mattas av. hans två första plattor är bra. den tredje har jag inte gett så mycket tid. niggytardust låter lite pretensiöst, men det är kanske det man ska förvänta sig från en spoken word-artist.

när musikbyrån fyllde tio år bad de the hives spela den bästa låten släppt på tvåtusentalet. de kunde inte välja, men the hives version av denna dök upp:




saul williams - list of demands.

det är fortfarande en riktigt bra låt. ni som besöker arvikafestivalen kan skatta er nöjda. saul williams gör ett stopp där i sommar.

dagens spår: saul williams - list of demands

kanske av en ren slump valde the hives den låten eller så var det hela repeterat. på säsongsfinalen av musikbyrån 2004 tror jag dök det här upp:



jenny wilson och robyn - list of demands

mazda

23. jag kör en alldeles för snabb mazda. datorspel.

idag skulle jag fika med kim. återbud. tråkigt för vem vet när jag träffar henne igen. hon bor så obekvämt bort. jag satte mig i en park och såg en påfågel och en tupp stoltsera framför varandra. det är synd om tuppar. jag hade hellre träffat kim, men familjeomständigheter satte käppar i våra hjul. jag hoppas att jag hinner träffa henne innan umeå kallar.

istället för att träffa kim tränade jag på att bli kvitt frisörsrädslan. det är en del klippandet, en del småpratandet och det absolut värsta är att boka tid. det definitiva slutet på håret som jag känner det. på måndag klockan tio. småpratandet under klippningen måste jag träna på. idag när jag skulle boka tid så klippte frisören redan någon. vad gör man då? hon pratar och alltså ingår i ett samspel med den här mannen med frontskynke. är det tillåtet från min sida att säga "hojhoj, kan ni avbryta i två minuter så jag kan boka en tid?" jag kunde inte avbryta det. jag satte mig och läste en tidning tills frisörskan blev ledig. jag kanske är artig och vet att när jag talar med någon uppskattar jag inte att vi avbryts och därför inte utsätter andra för en sådan behandling. eller så är jag feg.

i brist på dagsverk. nej, jag kan inte skriva så. jag försökte mig på ett spontan-sms för att informera och visa betydelse/uppskattning. jag hoppas att det märktes. en liten gest med stor betydelse.

så här kan det se ut.



när jag jobbar.

dagens spår: cobra charlie - cornelias blod

gecko!

22. klockan är bara halvtolv och jag är redan.

jag drömde att jag spelade rollspel med sandra, yazdan, syster, bror och farsgubben. jag och bror skulle skapa ett krigsband bestående av ödlefolk. klockan blev sent och jag frågade mig om när flyget skulle gå dagen därpå. klockan sex på morgonen. jag tänkte att det inte var lönt att sova så jag tänkte gå och köpa läsk och godis och andra håll-dig-vaken-produkter. jag stod och plockade naturgodis på ica när y gick förbi. y svängde med blicken mot mig och flämtade till. y gick fort mot utgången. jag glömde håll-dig-vaken-produkterna och följde efter y. y gick fortare. jag träffade en flicka som skulle tågluffa. hon undrade om regn och båtar. hon hade bara 8000 kr i börsen och tänkte "ja, jag kan väl köpa en läsk då". jag tittade på henne. jag gick hem. där hade de slutat rollspela och byggde om istället. syster gick runt med plankor.

jag vaknade. funderade på om jag skulle flyga imorgon. sen såg jag att jag redan var i skåne. flyget gick kanske hem. innan alla de sakerna kanske jag ska ta reda på vem den här tågluffarflickan var. hon verkar praktisk att ha med sig.

dagens spår: the whitest boy alive - inflation

21

21. klockan må vara 22, men dagens händelser hände tidigare än så. i sin enkelhet har dagen varit produktiv.

idag har de enda framstegen varit att jag för första gången på länge trivdes i min ensamhet. jag vaggas in i pojklunket. sittandes i min hörna med min dator. jag spelar lite datorspel, surfar lite och i bakgrunden går musik. jag kombinerade min nya träning med att fixa fram musik av artister och band som ska uppträda på emmaboda. jag har alltid grandiosa planer på att lyssna igenom de flesta banden innan jag åker på en festival. det brukar sällan ske, men den här gången!

jag har hittat några guldkorn som kanske är värda att kolla upp. jag kanske bör kategorisera banden efter humör också. är jag inte pigg på att dansa är kanske justice eller kavinsky inte de bästa alternativen. i och för sig siktas det på ganska mycket camphäng också.

dagens spår: soko - i'll kill her

piss

19.

övervakningssamhället: onanera offentligt så klassas du som allvarligt psykiskt störd.
jag: jo, tackar. ni behöver inte kolla.

nu var det inte riktigt så, men onani är väl ändå rätt snällt. böter för att pissa i städer går på 800 spänn. man får snart inte göra något naturligt längre. jag vill kunna pissa i en park.

idag har varit en pissdag. jag drömde konstiga drömmar som gjorde att jag vaknade flämtandes. saknad kanske. rädsla för något okänt med starka lampor. jag oroar mig i onödan kanske. nu är jag trött. jag förstår inte hur folk orkar jobba så länge som vissa folk jobbar. jag vill promenera i mörker och fundera över världens demoner. det måste finnas något positivt i botten av slaskhinken.

dagens spår: the blood brothers - love rhymes with hideous car wreck

fotboll, fra... fuck off

18.

jag läser en bok om övervakningssamhället nu. idag röstade sveriges riksdag igenom den så kallade FRA-författningen. den innebär ökade möjligheter för myndigheter att registrera och övervaka information som tidigare varit privat. myndigheter tillåts registrera telefonsamtal, e-post etc. mellan människor utan att de ens behöver vara misstänkta för ett brott.

i innsbruck sitter fredrik reinfeldt och ser på fotboll. fotboll som inte går särsklit bra för svensk del. bättre för ryssland.

han kanske borde vara hemma och sköta sitt jobb i riksdagen. debatten om fra upptogs igen på morgonen då centern begärt att få propositionen återremitterad och den gick tillbaka till utskottet. utskottet som lade propositionen var förresten försvarsutskottet. hmm. omröstningen var jämn, 143 - 138. 67 ledamöter närvarade inte.

i innsbruck sitter fredrik reinfeldt och ser på fotboll. fotboll som inte går särskilt bra för svensk del. bättre för ryssland.

jag blir ganska bitter av det här, även om jag inte känner till den nya lagen grundligt eller författningens reela konsekvenser, men jag blir oroad. jag känner mig otrygg. att jag bor i ett fientligt samhälle där alla människor i första hand ska ses som fiender innan de uppvisat vänskap, ses som onda innan de visat godhet.

i innsbruck sitter fredrik reinfeldt och ser på fotboll. fotboll som just slutade med en svensk förlust.

sveriges demokrati och yttrandefrihet sved även den en förlust idag. misstroendeförklaring någon? de som övervakar svenska medborgare för den svenska medborgarens trygghet är betalda av de svenska medborgarna och ska verka för den svenska medborgaren. det som hände ikväll tyder på att våra förtroendevalda saknar fötroende för oss. jag blir bitter.

i innsbruck lämnar fredrik reinfeldt fotbollen. det är kanske dags att lämna rosenbad också.

det är ju dags för lars lagerbäck att tacka för sig. i alla fall enligt mig. han kör på sina spelare. sverige var em:s äldsta lag . det är dags för någon ny att genomföra en generationsväxling och kanske sikta på em om fyra år eller vm om sex år. det är kanske dags att tacka alexandersson, svensson, andersson, larsson, allbäck för hårt slit.

i innsbruck sitter lars och fredrik. två förlorare. lars reser sig för att börja ta sig hem till sverige. fredrik kan gott sitta där han sitter.

dagens spår: cornelis vreeswijk - turistens klagan

lovisa, mitt öga svider.

17.

oah, mitt öga svider. helvetes jävla pollen! och helvetes jävla dumma djurinstinkt att jag bara måste pilla. bara pilla lite grann. usch!

ja, jag är väl pillig av mig.

jag jobbar tio timmar per dag så det är inte så mycket som händer i mitt liv. mer än att pengar rullar in varje dag. jag är okänd i skåne. jag har lyckats kapa 90 % av alla relationer och 90 % av allas vetskap om mig. idag sade två stycken "grattis till studenten" till mig. skevt. att få höra det så där tre år för sent är inte fy skam. en borde dock veta att jag inte är den andra.

utan den andra finns jag inte i skåne.

jag kantade glas idag. (ingen närmare beskrivning kommer. det vore att identifiera mig som någon form av glasmakare.) jag förstår varför mina föräldrar har så torra fingrar. aldrig glasögonmakare av enbart den anledningen. lovisa hörde av sig idag. hon blir bara häftigare och häftigare. jag vill inte ranka mina kusiner inbördes, men lovisa är lugnt topp två. för att inte ranka dem närmare menar jag.

dagens spår: neil young - a man needs a maid

poker gör mig frustrerad. jag förstår inte.

16.

lämnade hemmet vid niotiden. kom hem igen strax efter nio. så är det med långa dagar. det är bara att vänja sig. jag siktar på 90 timmar arbete innan tågluff. det blir finfina pengar. då kan jag vara nöjd och shoppa excentriska grejer längs hela oxford street och på camden market. the remains. eller kanske i paris. eller kanske berlin. jag vill till berlin och prata tyska med tyskar. jag vill i alla fall försöka.

jag läste att en aina var där igår. jag blev inspirerad. jag tänkte på henne idag. det kanske är synd om henne. åka till prag dagen efter det att landet fått utstå en av de mest svidande förlusterna någonsin i em-sammanhang. jag tänker vandalism. jag tänker landssorg. jag tänker en konstig stämning som inte ger en adekvat bild av landet.

och folk nonchalerar fotboll.

kultur kallas det.

en del av idag var att jag slipade glasögon. jag kom in i det ganska fort. jag har slipat mina egna glasögon. jag gillar att kunna säga det tror jag. nu när jag knallar runt märker jag hur dåligt jag såg förr. attans. nu kanske jag har glasögon på heltid. vad konstigt det kommer att bli. jag ser ut som en datornörd. jag ska leta lite meskläder. koftor och chinos. pullovers kanske. sådana med hög nacke. kanske. jag vänder blad i mitt liv.

kanske på fler sätt än ett.
rimmen förlöser världen.

dagens spår: special needs - gloucester road

jag är ond. korea?

15.

jag vaknade bakfull. dagen gick väldigt långsamt. y hade kallat sig ond dagen innan. jag funderade på vad det kunde innebära. jag grubblar för mycket. jag tänker börja väldigt många meningar med "jag". jag hävdar att det är bra att grubbla. gör man det på rätt sätt kan man förstå vad man tänker och tycker samt hur man bör formulera sig för att handlingen ska bli så tydlig som möjligt. jag kanske är dålig på att grubbla för jag vet inte vad "ond" innebär. y bad mig släppa det. lättare sagt än gjort. det fanns en anledning bakom uttalandet, men jag hoppas att y bad mig släppa det för att den anledningen inte rör mig och att hon då inte handlat ont mot mig. jag blir konstig när y ber mig inte hänga upp mig på ett ord. som om hon inte visste att det är precis så jag gör. filosofin har lärt mig att bena ut utsagor och finna ordet med tyngd. i det här fallet kunde ordet med tyngd ha många olika betydelser.

tolkningar.

igår vandrade jag iväg för att räta ut en massa tolkningar. ingen rätsida. sen åt jag tsatsikinötter med a. senare på kvällen åkte vi till m för att spela rollspel. trinity. som dungeons and dragons fast i en apokalyptisk framtid som, trots samhällets totala förstöelse genom atombomber (kanske), har internet. färg-tv. muterade jättekatter. vårt gäng (scorpions) formades kring mat. jag åt kaka, chips, choklad, läsk. min karaktär är en excentriskt klok man i 30-årsåldern, men whisky och rökning har gjort så att han ser ut som 50 år. han kan vara förvirrad ibland, men när det behövs koncentrera sig och bli väldigt uppmärksam på sin omgivning. han heter stuart bernard, kallas stew. han är mörkhyad tillsammas med a:s big bacon mahoney. i vårt gäng har vi även fredric "fries" itty och cherry. mat. det var trevligt att spela kampanjen. man kan flumma i en apokalyptisk framtid också.

korea.

jag såg inte andra halvlek mellan sverige och spanien, men har med skicklighet missat alla nyheter. reprisen av matchen börjar om ca. 40 minuter. jag tänker titta på den. imorgon börjar arbetet. jag ser fram emot det. trots allt. den eventuella jobbångesten kan nog söndagen ta död på. dessutom väntar jag på glas till mina glasögon. de kommer att dyka upp under nästa vecka. jag kommer att bli så söt.

dagens spår: neil young - heart of gold

tältet

13 juni.

det är fantastiskt hur tidens betydelse upphör när jag är på nattliga promenader. benen för en framåt oavsett var man hamnar. rastlösheten botas.

nu är det irriterande föräldrar på tapeten. de har ingen som helst vilja att acceptera eller ens undra om jag har en egen planering för de här dagarna. det ska byggas ett tält till brors student. jag fick order om att det skulle byggas på kvällen den 12e. jag höll mig tillgänglig och frågar om vi ska sätta upp tältet nu. nej, säger föräldrarna. okej sade jag. när det inte passar dem är det bara att acceptera. de förutsätter oreflekterat att jag ska springa till undsättning när det passar dem. sånt irriterar mig.

lite framförhållning om jag får be.

dagens spår: the teenagers - fuck nicole

cute as cupid

12.

första besöket i malmö idag. åt falafel. snackade med greenpeace. drack kaffe i solsken. jag pratade med vikard om tågluffande. jag försökte få tag på erika. hon jobbade på annan ort. det var synd. jag har inte träffat henne på väldigt länge. jag ser fram emot malmöfika med henne. det måste ske snart.

vardagen är fortfarande omtumlande. skånes platta landskap är inte riktigt signifikativt för mitt mående. jag vet inte vad det beror på. rastlöshet. jag vill kunna vara ensam ibland. idag vill jag vara ensam. inte ens tilltalas. jag har tankar som måste redas ut. vad håller jag på med? det är tankar som måste tänkas på, men hela tiden sitter man och tänker "snälla vän, hör av dig och få mig på andra tankar". ibland måste väggen ner även om pannan fått bulor. jävlaranamma. ända in i kaklet. knoge.

snart börjar lunket. i väntan.

och jag ser dåligt. glasögon beställda. ett par andy wolf och antagligen ett par mario conti. jag har blivit en bokmal och sötindiepojke.

dagens spår: saul williams - wine

idag hoppas jag. jag tillåter det

11. smyge - som var stor och tuff och hård. den skulle bli för liten sen, men det visste vi inget om än.

Y vill att jag ska skriva om mina aktiviteter i sommar. det gör jag gärna. jag siktar på att skriva ett inlägg per dag med tågluffen som undantag.

första kvällen i skåne. vad ska man säga. det är sig likt. jag förstår varför jag flydde till norrland.
till ni från norrland som läser det här: har ni hört illa skvaller om mig?
det är nämligen illa skvaller om allt och alla som figurerar i trelleborg. alla vet allt om alla och ingen vill berätta det för den det berör. det hela var kaotiskt när jag kom till smyge.

Y lugnade. det är bra.
det är bra att veta att det finns en värld bortom den jag befinner mig i. en värld jag förstår mig på och kan påverka. en positiv grej som jag inte tänker på ofta eller uppskattar ofta är att jag kunde skapa min egna värld när jag flyttade till norrland. väldigt få visste vem jag var och jag visste inte vem någon var. inga förväntningar. inga krav. i trelleborg är jag en tillgren med allt vad det innebär. oftast positivt. det negativa är väl att de faktiskt vet vem jag är samtidigt som jag är totalt omedveten om vem dem är, (kanske vem jag själv är. det är svårt att stanna en ständigt pågående process och säga nu!). vem jag umgås med är mer upp till mig själv i umeå.
Y är bra.

jag promenerade med A. jag ville inte att promenaden skulle ta slut. det säger egentligen allt. vi pratade huvudsakligen om relationer. våra liv kretsar kring andra människor. jag kan inte tala för A, men jag har valt det och jag trivs med det. folk som inte förstår att jag kommer att prioritera dem och min relation till dem känner mig inte. lugna samtal med A samlar mig. jag får en bättre förståelse om min plats i skåne. vad det var jag lämnade. vad jag kommit till. vi talade om hur vi är och blev på det viset. vi grubblar och vi vet att vi gör det.

dagens spår: the beatles - strawberry fields forever

jag kommer att sakna umeå

10. varför inte krypa upp och gråta lite. det är så mycket värt att gråta över. på gott och ont.

vemodet. åter igen måste jag lämna umeå. umeå som under de senare åren blivit mina omständigheter, min omgivning, mitt hem. jag gillar att inte att flyga. jag gillar inte att lämna min omgivning till att förvandlas utan mig. jag gillar umeå. jag gillar mycket av min omgivning. det är därför jag ogillar att lämna det. jag vill vara med. vemodet är nyttigt. vemodet är ett kvitto att jag faktiskt vill återvända. det är en del av det jag håller kärt. det är därför det känns. det är så tråkigt.

skåne ska bli roligt, men det är som ett stiltje. det som pågår där påverkar inte mig lika mycket. det är en distanserad omgivning som jag inte är en lika stor del av. om omgivningen inte är lika påtaglig försvinner en del av mig från mig. jag lever hela tiden i relation med min omgivning.

vemodet går över ganska fort. jag känner mig själv.

i skåne väntar guacamole. familj. hav. bussar. vänner. falafel. många delar av omgivningen i skåne är fin, men inte min omgivning längre. jag får låna.

jag gillar inte att flyga. jag kanske får ont i huvudet. jag kanske inte spenderar de sista timmarna i umeå på det ultimata sättet. jag har varit duktig med att agera i år. ta initiativ. chansa. det är lättare att lämna med känslan att jag gjorde något. att jag vågade. jag är modigare nu än på länge. jag är inte lika smart, men klokare. jag vill spela tp.

i höst kommer joel hem. jag ska krama honom då.

dagens spår: bob dylan - don't think twice it's all right
(kim wall gillar den. hon lämnar paris imorgon.)

någon dag i juni



jag vill dricka öl och dansa till dansant meselectro. och må bra.
i am gisele. a french bitch.

dagens spår: the teenagers - feeling better

go bananas general knas

7. juni.

igår var det sveriges nationaldag, men jag valde att fira carl barâts trettioårsdag och brors namnsdag istället. jag och k gick på knepklubb åt fel håll. det var en konstig klubb för umeå inbitna klubbpublik. mycket electro. inte så mycket variation på musikfronten och det tråkar ut en om det ska hålla på från 22 till 05. vi knallade strax efter tre. det var en trevlig kväll med inte så mycket alkohol, trots att ölen bara kostade en tjuga. dans istället. på ett golv som liknade ett garage och en ljussättning som kan förklaras som mörker. neon. orange. grönt. jag hittade ett snöre. folk hoppade hopprep. som en lekplats med öl. en plats där 20-30åringar kunde apa sig som om de vore 8 år igen. ibland är det skönt.

det här läsåret började med fröken ahlman och avslutades med fröken ahlman. cirkeln slöts igår. det kändes som en punkt skriven i omständigheterna. allt cirkulerar. det kommer igen. man kommer igen. att vara ihärdig betalar sig.

nu har jag träningsvärk och sträcker på så många muskler jag kommer åt. idag vill jag ligga ner och klia på ryggar,

dagens spår: the libertines - horror show
(det är en rolig text.)