earl gray, laakso och krypmörker

30 oktober.

hepp hepp hepp. dagens utsikter såg inte så lovande ut, men efter promenad med kattis fixar ansiktet gladrynkor. jag fick vara neurotisk, ouppmärksam, stirrig, barnslig och kattis fixade resten. det är synnerligen praktiskt att hon säger vad jag ser till mig, förklarar varför gatlamporna ser ut på ett visst sätt och att galleriorna nere på stan har olika namn. laaksobiljetetterna går inte på förköp.

ohoj kristina! jag har en rödteboll! runt en sextiolapp. diskkontroll kommer. den som väntar på något gott får göra något annat.

kanal fem visar gilmore girls från början med start igår! nu går andra avsnittet någonsin! nöjderst. och varför heter kirk mick?

choklad med earl gray i är gott.

det där med julpynt är elakt. det börjar ploppa upp klarröda plastprylar och ljus i rad. julen kommer säger affärerna. det är oktober säger jag. det har gått långt när jag, okej inte nödvändigtvis jag, måste påminna mig om vilken månad det är. mörkret och julpyntet säger november. november är en jobbig månad. att inbilda sig om att den snart är över kan vara ett farligt felsteg. som tur är kan jag minnas att popup är den andra november och laakso lirar scharinska den femtonde. det är lite datum jag kan hålla koll på. affärerna borde ändå spara på krutet och slänga fram julprylarna om en månad.

jag undrar om någon funderat på kulisserna till "rakt på med k-g bergström". sveriges vassaste politiska reporter kallas han. det står "kgb" på kulisserna. har svt en dold agenda månne?

dagens spår: familjen - det snurrar i min skalle

aktuellt, kalifornien och khonnor

orolig över tentan. upprymd av onsdagen. trött av torsdagen. tjugofemte oktober.
jag drömde att jag blev biten i vaden av eh häst. jag vaknade och hade faktiskt ont i vaden. hjärnan är grym. jag kom att tänka på det där när jag såg peter stormare iklädd en röd kroppstrumpa klippandes med en jättesax. jag vill inte bli kastrerad av en iller.

aktuellt 071025:
journalist - finns det ingen risk att de som inte är högpresterande på arbetsmarknaden stängs ute?
företagare - nej, någonstans har alla sin plats.

U.S.A. here we come!
konsensusperspektiv.


dagens tre:
the big lebowski är fantastisk.
kalifornien mår dåligt.
jag ska börja stava kanada 'kanada'.


dagens spår: khonnor - kill2

fredag, lördag, söndag och måndag

22/10.

beklagar kattis. jag blev inte tiltad.

tillbaka i umeå efter fem dagar i skåne och stockholm. jag har tappat vardagens rutiner. jag är snabb.
helg.
fredag: jag åkte till trelleborg med mamma och köpte en vinterrock, klippte mig, fotograferade mig till ett id-kort och köpte diverse hygienprodukter. på eftermiddagen trixade jag ihop tre blandskivor med femtioett spår. ett spår för varje år pappa levt med sin början 1957. det blev femtioett spår av någon anledning. till middag kom någon snubbe från rodenstock med respektive och jag tvingades vara social.
lördag: jag var rastlös. jag konsumerade stora mängder öl och ringde tveksamma samtal och skickade fylle-sms. när jag är i skåne känner jag mig osårbar. det är 120 mil bort från dramatiken. det är något annorlunda just nu. skit samma. kvällen innehöll även god mat och skönjazz.
söndag: jag vaknade något inlagd. på eftermiddagen träffade jag axel för att prata och dricka te. jag vill inte stava 'te' på något annat vis. 'the' eller 'té' gillar jag inte. jag kommer inte att acceptera en sådan stavning utan anledning. på kvällen stack jag till debaser, eller debejser, och såg the bronx. hoj vad det gick undan. jag stod längst fram upptryckt på scenen med matt coughtrans studsande fötter femtio centimeter bort och ännu närmare högtalarna.
spelningen var väldigt ansträngande och svetten täckte klubbens väggar. jag lyckades stänga av, sätta på och misslyckas med att skriva in rätt pin-kod tre gånger med mobilen i fickan och med the bronx i ansiktet.det innebar trubbel när jag sedan skulle ta mig hem.
måndag: tinnitus! dagen spenderades med tågresa mot stockholm där jag träffade teresa. det gick halvvägs för dif. de kunde inte göra mer än att vinna (även om det vore gott med ett mål till då 4-0 mot bp är fullt möjligt). teresa hoppades på att aik skulle göra mål. det kändes väldigt fel. kvällen avslutades med the bronx och en spelning som inte alls var lika energirik som söndagens. jag gissar att de var slitna efter söndagen. medis var ganska fel för dem dessutom. sovplats i vårberg.

imorgon ska jag träffa kristina och antagligen komma in i plugget igen. det är tenta på fredag.

dagens tre:
schimpanser kan planera för framtiden.
vi håller precis på att spöa skiten ur kiev. vi leder med 3-1 efter mål av ferdinand, ronaldo och rooney. förlåt, roeny.
k-g bergström är inte så jävla bra på att vara programledare.

dagens spår: the bronx - shitty future

äh, söndag och television

14. augusti.

det är söndag. dagen börjar närma sig natt. mitt hjärta ligger i dvala medan hjärnan kämpar med onda tankar. ekomomiska orosmoln hopar sig. jag vill ha kontroll över min ekonomi igen. jag har inte kunnat logga in på banken på några veckor.

resten av mig slits mellan himmel och helvete i någon form av långsam jojo. jag vet inte vad jag känner och det mynnar ut i någon form av likgiltighet. jag medicinen mot likgiltighet och jag har den inte här hos mig. det gör mig domnad, bedövad, rastlös, vemodig.

mina tankar sveptes in över en alldeles särskild skiva som fångar mig idag. television - marquee moon. just låten "marquee moon" fängslar. tio minuter fantastisk musik och genom hela låten är det samma slinga som är det väsentliga, det allt knyts kring. ungefär som jag är idag. de utsvängningar låten upplever dras tillbaka. ungefär som jag gör med mina utsvängningar. någonstans mitt i försvinner hjärnan in i ett stilla vaggande och tankarna vandrar iväg, samtidigt som tom verlaines röst i allra högsta grad är närvarande. hans röst svävar mellan att vara bräcklig och klar.
låten som fångade dagen var "elevation". basgången i den är en direkt avbild av hur jag känner inför världen idag. jag kan säga att idag är världen ganska liten. den kretsar kring ett begränsat antal ting och jag vet inte hur jag bör förhålla mig till dem. på något vis förstärkte låten de känslorna och det är allt som krävs för att bli dagens spår.

dagens spår: television - elevation

sittningshelgen, bronx/pappa/teresahelgen och erika/dg-helgen

11/10-07.

jag har inte skrivit här på länge. för mycket studerande och för snabb andning. det finns många saker i vardagen som gör den intressant. att försöka hantera plugget och ge sarkastiska kommentarer på föreläsningar. att hantera min koncentration som kan liknas vid en valps. entusiastisk, nyfiken och rastlös. de alldeles för små föreläsningssalarna och antalet människor hjälper.
det är roligt att plugga i helklass. jag uppskattar att träffa grupp1. det finns många shysta snubbar och snubbor i den gruppen. härliga puckar.

jag ser fram emot ett par helger framöver. imorgon, fredag, är det sittning med klassen. det kan gå hur som helst, men oddsen för en trevlig kväll är ganska låga. 1.21 gånger pengarna. på lördag ska det rullas tärning i bakfylla med moe, aragorn och vikard. det lär bli en långsam dag.

nästa helg bär det av till skåne för att fira farsans femtioårsdag. öl och släkt. det lär bli roligt. dagen efter spelar the bronx på debaser i malmö. måndagen efter spelar de på debaser i stockholm och då råkar jag ha vägarna förbi och ser dem igen. jag ska gå med teresa och det lär bli roligt. lägre odds än sittningen. fotboll, öl, teresa, the bronx kan bara bli en bra kväll. jag har aldrig upplevt en sådan kväll, men den innehåller alla vitala komponenter.

helgen efter det (26-27) är det inflyttningsfest hos erika. fest med pojkarna och umeågänget. skitkul. vikard, yazdan, jag och öl är garanterat ett bra recept för en rolig kväll. vi har inte misslyckats än. vi är superhjältar på rolighetsområdet. alla älskar vår inövade humor. (okej, inte alla. väldigt få egentligen.)
på lördagen är det dåliga gatan och då dansar jag tills skorna glöder. brännt gummi på tapeten.

helgen efter det är det popup och det bör jag gå på för att träffa älvsbyfolk så att jag faktiskt vet vad kattis och ålidjossan snackar om. (hartlund!) jag får se om jag smyger in en whisky mellan dimmorna.

dagarna nu för tiden innehåller så många delar av hjärnaktivitet att jag inte hinner reflektera över dem. det innebär att jag inte skriver i bloggen särskilt ofta. nu ska jag städa och tvätta! roligt!

dagens spår: the clash - all the young punks