det finns ingen väg tillbaka

25. efter några öl kommer tankarna. utan mellanhänder. direkt från fingrarna. jag skriver på känsla. den kanske tar mig någonstans jag inte varit förr.


jag tittar på sagan om ringen och ser hur stark vänskap uppstår. jag ser hur relationerna mellan karaktärerna i brödrskapet stärks i bakgrund av en svår, stor, otäck, värld. världen är inte så mycket annorlunda. världen kan verka stor och hemsk. karaktärerna klarar av uppgifter större än dem själva med hjälp av kraften de finner i relationerna till varandra. jag underskattar inte möjligheten i att finna stöd hos sina vänner när världen är ond jag befann mig i en situation där världen kröp mot mig flinandes. omvärlden visade sig från sin mest otrygga sida. jag kände mig ensam trots vänliga människor omkring mig, men det saknades något. jag var inte del av den gemenskapen.

jag sökte stöd hos någon jag trodde var min vän. hon ryggade tillbaka. vänner som inte förstår sin egen betydelse, vänner som inte förstår vad jag förväntar mig, sårar mig. jag sökte trygghet, jag sökte stöd, men fick det inte. de tittar på mig och rynkar sorgligt med ögonbrynen och vänder bort ansiktet. negligerar mig. jag trodde att jag betydde mer än det. jag trodde att de skulle ställa upp när jag behövde det. de kanske tror att de inte kan, men så många gånger räcker det med att visa intresset att i alla fall försöka. att försöka visar i sig betydelsen jag har hos dem. bara det hjälper till så mycket. hon valde att inte vara där. hon vill vara min vän, men vet inte hur hon ska göra. hon kan inte vara min vän. hon vill inte ställa upp på mina förväntningar. hon kanske tror att hon inte kan leva upp till dem. hur hon agerade då gör vänskap svårare.

se på sagan om ringen. trots att man inte tror att man klarar av uppgiften så bör man försöka. man klarar många gånger av mycket mer än man tror. hon trodde inte på det. hon tyckte inte ens att det var värt ett försök. jag var inte värd ett försök.
jag var inte värd att ens försöka vara en källa till trygghet när jag behövde den. och hon kallar sig en vän. jag trodde på det. jag trodde på det och det blev fel. hon drog sig ur. hon försvann. det gör mig bitter. det är en snedvriden bild av vänskap. det känns som att jag objektifierades, en köttklump som kan förbrukas och kastas åt sidan. jag är mot sådant. jag värderar relationer högre. det är därför jag inte går till corona.

hon har kvaliteterna, hon har verktygen, men jag vet inte om hon själv tror på det. jag hoppas att jag i alla fall gjort henne medveten om att verktygen finns där och att hon i framtiden lär sig våga lita på sina egna egenskaper. jag tror att det
kommer att göra henne gott. just då tror jag inte att hon förstod. jag har lärt mig. vi ställdes inför problem på tågluffen men kom helskinnade ur den. sådant stärker individen. det finns inget jag inte klarar av bara jag vill det. när det kommer till relationer behövs det en vilja från båda parterna. den fanns inte hos henne. det gör mig ledsen och jag tror att det kommer göra mig ledsen en lång tid framåt. hon är en fantastiskt fin person, men jag lyckades inte locka fram viljan att försöka. någon i framtiden kanske försöker och då hoppas jag att hon vågar. det kommer i och för sig innebära ett slag mot mitt ego, men det är oundvikligt i situationen jag hamnat i.


eskapism, öl, choklad och förhoppningsvis intresse från annat håll.
sånt hjälper. om det så handlar om scones eller te. viljan att försöka tar en så långt.


det är så lätt att bli bitter av människors uppförande, men sagan om ringen presenterar exempel som jag hoppas är möjliga. filmerna tänder min optimism, medan huvudet faller.


dagens spår: the beatles - while my guitar weeps


uppåt framåt

21. jag vill framåt.

det känns som att mp3-spelaren har något virus. musiken på den fungerar inte. musiken har blivit infekterat av minnen och just nu vill jag inte titta tillbaka. jag vill se framåt. jag söker efter nytt.

inte så jävla nytt men fantastiskt bra. and eddie argos reminds me of the fabulous stephen fry.



art brut - emily kane

all musik kommer igen. det gör den alltid. jag hoppas att intresset för markus krunegård väcks till emmaboda. han är ju hur viktig som helst att se där. jag har velat skriva längre mer uttömmande inlägg ett tag, men motivationen försvinner, orken tryter. jag kan inte formulera mig på ett rättvist sätt, både mot mig och omvärlden. min tolkning av omvärlden är inte den mest optimistiska och därför sluter jag mig. min boxare fick motta ett slag istället för att omfamnas. resultatet av det är att boxaren nu kommer att ha guarden uppe ett tag. självbevarelsedriften kickar in.

och the it crowd kl. 23.10 på tv4.

dagens spår: art brut - emily kane

ibland händer det

20. väl.

jag är hemma igen. jag är sjuk. sliten. trött. nöjd. omtänkande. perspektiv.



när frågor ska ställas. varför inte ställa de svåra frågorna? jag bryr mig inte om frukostflingor längre.

dagens spår: special needs - gloucester road

holland

8. orken tog slut.

vi kom till wageningen i söndags. det slutade med en mindre ravefest vid rehns strand med ett antal människor med dreads som drog kokain och rökte gräs. det hela känns surrealistiskt. vi bor med en tjej som heter maaika i ett squadhus. det är skitigt, dammigt, det springer möss under madrassen. det finns möss i köket. jag saknar ett rent kök, men när jag skriver det här har all ork försvunnit. jag känner mig malplacerad. jag längtade efter en trygg hamn men möttes av förskjutning. jag tolkar illa, men jag tolkar rätt.

du med köket. jag orkar inte med oviljan hos dig. jag trodde att du förstod vad du gav dig i när jag skickade sms:et den där lördagkvällen. jag trodde fel. jag kan i alla fall säga att jag försökte, men jag klarade inte av sommarstoppet. jag har aldrig varit en distansperson. jag fäster mig vid människor för lätt. vi kanske kommer vara i samklang i framtiden, men just nu är det tufft. en otrygg plats och en del av tryggheten i vardagen borta. jag trodde fel... fan.

imorgon bär det iväg mot amsterdam och sedan paris. i amsterdam ska vi försöka hitta sevärdheterna. jag hoppas att det är lättare än att hitta ett hostel för en resonlig summa pengar.

nu vill jag röka. jag behöver tänka.

dagens sp... FAN!: rave!


tomten

5. kalsongsvett.

jag har knallat runt berlin och fixat det man "ska" se i berlin. jag har fixat det man inte ska se med. jag minns inte var jag varit, men jag har fotograferat det. sett guldtanten, nazikanslern bismarck, riksdagshuset, muren.

vi äter lite, dricker mer öl. tysk öl är billig. det fungerar. vi bor i västra berlin 20 minuter knall till dem bahnhof zupercentrale. det är vackra hus där mellan. det är behagligt. fina parker, tyska prylar. imorgon lämnar vi berlin för holland. vi ska bo hos en bekant till v i zwolle. vi tar sikter mot utrecht.

jag saknar motivation för att skriva seriösa inlägg. det finns ingen mening med att häcka framför en burk när det finns en stad jag inte känner utanför. vi rumlar runt med tysk öl i fickorna, kameror i händerna och tomteluvor i väskan. amelie aus montmartre är en fin film. tomtekonceptet brukas. bilder kommer när vi är i holland skulle jag tro. jag kan i alla fall försöka.

dagens sp... FAN!: ebba grön - die mauer

hamburg

3. det börjar.

hamburg. varmt. tungt. fult. strax lämnar vi för berlin där vi ska spendera helgen. ska hitta ett sätt som gör att vi hittar intressanta saker. shoppingställen. pubbar. sevärdheter. mataffärer. internetcaféer. lite mer planering kan behövas, men det ska nog fungera till slut.

en finne och en norrman. fördommarna stämmer inte. som det kan bli. kan inte använda a med en cirkel ovanför. bitter.
de heter öevind och keijo som betyder älva i finland.

dagens sp... FAN!: kings of leon - molly's chambers


hänga tvätt

2. dagen innan jag upptäcker lite mer av världen.

jag är svintrött idag. jag vet inte varför. efter ett tag fann jag mig liggandes på soffan utslagen. klockan blev halvfem. någon timme för mycket. några timmar bakom. jag gick till konsum och köpte bra-att-handtvätta-med-tvättmedel. jag tänker spara plats till inköp i min ryggsäck. kläderna är packade och ryggsäcken är bara halvfull. bra.

jag gick till stranden. det luktade hav. jag stod som george på piren i seinfeld och tänkte. fick klarsyn. fick mod. fick handlingskraft. fick lust. jag hoppas att jag vågar ta tag i det även nu när jag sitter framför datorn.

jag borde gå och hänga den sista tvätten om jag vill ha med mig någon av tröjorna. det behövs egentligen inte, men att ha lite monstren på tröjorna kanske påminner mig om monstren i mitt huvud som i sin tur påminner mig om handlingskraft. påminner boxarna om att dra åt samma håll.

det emotionella och rationella slåss så ofta med varandra. vad man vill göra och hur man bör göra det, om man överhuvudtaget förmår. när den rationella boxaren inte har en handlingsplan att presentera för situationen den emotionella boxaren valt att fokusera på blir det bråk. jag står som dommare och vet inte vem jag ska låta vinna. när flickor är med i bilden blir den emotionella boxaren alltid så beslutsam och den rationella boxaren vet nästan aldrig hur han ska göra. don juan och någon supernörd. juan. johan på spanska. kanske.

jag och big v har planer. de följs nog inte. jag tänkte lägga in parametern helg i planerna. på helgen vaknar städers nattliv till liv på riktigt. var vill vi vara när det slår.

jag borde hänga tvätt. jag borde sätta mig på gräset och titta på blad. jag borde lära mig att vara rädd utan att försöka se ut som stålmannen, appropå det bob. jag borde lärt mig hur jag är när jag ser på fotboll. tyskland förlorade finalen. jag hejade på positivfotbollspanien. xavi verkar fortfarande underskattad. jag hoppas att han fått uppmärksamhet även bortom camp nous betongväggar. det slutar alltid på samma sätt så länge sverige inte är med. jag började heja på tyskland efter spaniens mål. jag vill inte ha några förlorare. jag vill inte ha några ledsna ansikten. stackars ballack.

appropå det bob.



han har skrivit en bok som heter gunnar. hur det är att vara människa.

dagens spår: kings of leon - talihina sky



utdrag ur gunnar. som bob återigen har skrivit.