pulp fiction

29. Come take my hand.



Urge overkill - girl, you'll be a woman soon

En fantastisk sång från en fantastisk film.

"I've been misunderstood for all of my life
But what they're saying girl it cuts like a knife
"The boy's no good"
Well I've finally found what I'm a looking for
But if they get their chance they'll end it for sure
Surely would
Baby I've done all I could
Now it's up to you...


Girl, you'll be a woman soon,
Please, come take my hand
Girl, you'll be a woman soon,
Soon, you'll need a man"

Jag blev chockad när jag såg hur bandet ser ut första gången. Att den rösten kommer från den långhåriga snubben (med snygga glasögon) är överaskande för min del. När jag såg filmen (Pulp fiction) som ung tänkte jag alltid spansk tangorabatt när jag hörde låten. Så var tydligen inte fallet.

dagens spår: Urge overkill - girl, you'll be a woman soon


soho girls

26. oktober.



sexig låt. sexig video. k är borta i stockholm tills på onsdag. jag vill träffa henne när hon kommer hem. vi ska ses på lördag i alla fall. det var ett tag sedan vi hängde.

helgen har varit bra. en god fest på lördagen som gjorde mig nöjd. idag ser jag ut som en rockare. en av de häftigaste människorna i världen. jag valde att ha hatt idag. min siluett är vacker med hatt. charles sade att gubbfaktorn ökar med hatt. nåja. gubbar är bra. de har pondus.

dagens spår: soho girls - pleasures of soho

sjöjungfrun

23.




det var en seg föreläsning så jag kladdade. det blev en sjöjungfru. hon blev helt okej.

dagens spår: morrissey - let the right slip in

ebba röd, ebba grön

23. trivia.

det fanns en tid då tyskland var landet att ogilla. när tyskland hade terroristerna. en tysk grupp terrorister smög sig in i sverige och ockuperade den västtyska ambassaden. de sprängde ambassaden och blev svårt skadade på kuppen. de visades, svårt skadade, ut ur sverige.

det var 1976. norbert kröcher, en tysk terrorist, gillade inte att de svårt skadade tyskarna visats ut ur sverige. de satt nu fängslade i västtyskland. kröcher planerade att kidnappa den statstjänsteman som varit ansvarig för utvisningen, anna-greta leijon. han tänkte stoppa henne i en låda, leijonburen, för att sedan tvinga den västtyska regeringen att släppa de fängslade terroristerna.

den svenska säkerhetspolisen, säpo, fick nys om planerna och började spana efter kröcher som vid tidpunkten befann sig i sverige. säpo gav kröcher kodnamnet ebba. ebba, som han numera kallades, hittades snart av säpo. när han befann sig i en situation där ingen polis kunde gripa honom kunde poliser höra frasen "ebba röd" genom radiomaskinerna. en dag sågs ebba vid slussen i stockholm. han kunde gripas och "ebba grön" hördes i polisens radio.

kröcher greps den dagen vid slussen i stockholm. han dömdes, 1981, till 11.5 år i fängelse och visades ut ur sverige. han frisläpptes 1989. idag bor  han under namnet norbert knofo kröcher i berlin.

det här är historien hur sveriges största punkband fått sitt namn.

(kriminella gitarrer från klippan har även gjort en låt som heter "anna-greta leijons ögon". vackert.)

dagens spår: ebba grön - malmö city

let the right one slip in

22. underhåll mig.

mitt i natten hörs markus krunegårds "jag är en vampyr" genom ett öppet fönster på gluntens väg i umeå. i fönstret står en man med snelugg och tafatt mustasch och suger på en cigarette. han tänker att ibland är det bästa sättet att visa kärlek att slita huvudet av någon. han tänker att det är orimligt. han tänker att det också är orimligt att låta någon lämna en liggandes på asfalten i någon tunnel medan huvudet dunkar efter sparkarna. han tar några klunkar vatten och inväntar tröttheten. ögonen lyser glasklara när han tittar på de få människorna som valt att vandra just den här natten. bara de inte går igenom en viadukt inatt. inatt finns det något skrämmande tryggt som vakar över mig. om det är inbildning eller verklighet vet jag inte. tryggheten knyts till det övernaturliga jag själv hittar på. en trygghet som åker på med rocken och solglasögonen varje morgon. en känsla som gör att jag med snabba steg kan ta mig till universitetet utan att beröras av dömmande blickar. jag kanske är paranoid som tror att folk bryr sig om att lägga märke till mig och döma mig. på gott och ont. för snabba steg.

nu måste jag finna något att spendera kvällarna med. en ny fantasivärld att rymma till. jag har flytt till 1981.

dagens spår: markus krunegård - jag är en vampyr

papa dee, bastards.

22. 10. bastards.

papa dee nitade sin fru och skyllde ifrån sig. försvarsmekanismerna triggas när omvärlden fördömmer en. jag diggade fan papa dee. mjuk snubbe som drog runt i västindien och lyssnade på tunnor. nu är han en i raden som handlat idiotiskt i någon av sina stureplansfyllor.

händelsen i sig är väl inte så mycket att orda om. snubben slog till. idiotiskt. stå ditt kast. fru papa dee mår antagligen dåligt och bör få stöd.

det jag stör mig på är idéerna som papa dee sitter på. idéer som säger att det är okej att bruka våld. okej att bruka våld mot en agent som inte är kapabel eller intresserad av att försvara sig. tolka mig rätt. våld är ett sjukt känsligt ämne. jag blir inte lika upprörd när folk står och pucklar på varandra i en boxningsring (observera "ring"). idén om att våld är en acceptabel metod för att uppnå något mål, bli av med frustration, straffa någon för att de enligt en handlat dåligt, varit enerverande. jag vet inte vilka motiv folk har till att bruka våld, jag brukar inte våld själv. jag blir frustrerad som alla andra, jag anser att folk handlar dåligt, jag anser att folk är enerverande, men det är inga anledningar till att jag ska handla dåligt. det finns andra metoder och jag anser att folk borde få, eller tillgodose sig själva, med verktyg för att kunna hantera situationer som skulle kunna sluta med en illa vald handling.

problemet ligger inte hos fru papa dee, liksom. problemet ligger hos personen som delar ut slaget. bastards.

och tito beltran ska vi inte ens snacka om. jävla operaidiot.

dagens spår: art brut - direct hit

push away

17.

http://www.kvp.se/mode/1.1337520/pushup-trosan-ska-lyfta-hangig-bak

ibland blir jag rädd.

dagens spår: the smiths - vicar in a tutu

den tjocka mexicanen dog i natt

8/10. jag trodde att det var den sjunde.

jag drömde om m igen. det var ingen sympatisk dröm. det var ett slagsmål i ett landskap som liknade mitt föräldrahems trädgård. jag slogs i värsta gladiatoranda. för en pacfist är det en jobbig tanke. det var svärd, kastyxor,stora yxor, små gladius (gladiatorernas svärd (därav namnet gladiator)). det var någon elak snubbe som gjort något. han fästes vid en vägg och jag plastade in hans huvud. han skrattade och försökte återfå någon stolthet. en snubbe drog av plasten och råkade få med snubbens huvud. ganska slabbigt. när vi trodde att slagsmålet var över dök det upp en jävligt tjock snubbe som slogs med krabbor. han höll en i var hand och man kunde höra hur hans vapen fungerade. krabborna varvade upp sina klor tills klappandet var ett sammanhängnade ljud. jag funderade på hur fan man slåss mot sånt. jag backade. jag backade som fan. jag backade som fan och hackade bort lite krabba. när krabborna var kassa valde snubben att byta till en stor yxa. det är också drygt att slåss mot. jag fick nyttja min smidighet. efter några finter sparkade jag honom i hans tjocka bringa så att han föll över ett staket. där låg han för så tjocka människor kan inte resa sig upp. ungefär vid detta tillfälle dök m upp. hon petade på den tjocka snubben och skrattade hjärtligt.

jag vaknade och ville inte röra mig. varför i helvete drömmer jag om ruskiga saker? gladiatordokumentären på svt? boken jag läser? att världens tjockaste man dött inatt? det kunde jag ju inte veta, men jag tror att det var han som ville gå ner i vikt för att kunna gå ner för altaret och gifta sig med sin älskade. han var mexican och de gör sånt. för mycket fajitas, kristendom och kärlek. jag vet inte om det var intaget fajitas eller kärleken som tog kål på honom. hjärtsvikt. orkade hans kropp inte med träningen? glupskade han i sig fajitas när ingen tittade? han hade en fin motivation till träningen i alla fall.

idag måste jag plugga. jag ska plugga och fundera på drömmen.... och kanske ägna den tjocka jäveln lite tid.

dagens spår: jeremy warmsley - i promise

idioten

6/10.

hej jag heter johan och jag har precis blivit dumpad av min flickvän.


jag mår rätt dåligt just nu. nej. jag mår inte dåligt just nu. jag mår dåligt. men det är nästan inte tillåtet att säga.


det är liksom inte okej att visa att man mår dåligt. igår gick jag till ica och på vägen träffade jag en polare som sade "hej johan, hur är läget". och då kan man ju inte svara att man mår dåligt. man säger "det är fint" eller om man vill antyda att man inte mår bra så säger man att "det är okej". man följer liksom de sociala reglerna och svarar på frågan.


jag vill inte förstöra min väns goda humör med att jag mår dåligt. fast vännen kanske vill höra. vännen kanske vill veta. men utanför mataffären vågar jag inte chansa.


jag gick hem från ica med en limpa och några liter mjölk. jag satte mig på sängen och lade ansiktet i händerna och fuktade dem i tystnaden. man låter sig förstöras när ingen ser för att orka med att synas. jag lyfter huvudet och lägger händerna vid sidan om mig. jag stirrar på väggen. den är tom. lakanet blir blött av mina händer.


det var inte länge sedan jag vaknade av henne. det var inte länge sedan vi värmde varandra. det var inte länge sedan hon kliade mig i håret när vi tittade på tv. jag gillade det. jag hoppas att hon förstod det. det är så svårt att lämna relationer osagda. tankarna rusar genom huvudet och man tänker att man kanske inte visade hur mycket man tyckte om henne. man försöker tänka ut vilka brister man har. jag försöker tänka ut varför jag inte var värd henne.


jag tittar på lakanet. nu kommer det bara vara tomt där ett tag. jag skulle behöva säga det här till någon. ibland önskar jag att någon skulle våga fråga mig om hur jag mår och inte nöja sig med "det är okej". märker de inte att det inte är okej? tanken är väl att de ska känna mig, tänker jag.


jag tänker att kärlek är att låta någon påverka. att låta sitt liv influeras av någon annan. att prioritera en annan människa högre än många andra saker i livet. kanske högre än sig själv. jag undrar om jag gjorde det. är det därför jag mår som jag gör nu? att det är därför ögonen tåras. eller jag kanske inte älskar mig. jag vill ju inte utsätta någon jag älskar för det jag utsätter mig för nu.


jag reser mig och går till badrummet. tvålen är slut. jag ser mig själv i spegeln. kinderna glänser. jag är nog en idiot.

dagens spår: markus krunegård - idioter


kvävel

6.

idag ska jag intervjua en person om brottslighet. jag är lite nervös.

natten var svår. jag vaknade vid sextiden pga. en mardröm. y var med i den och den utspelade sig i skåne. jag minns att den stora rädslan antagligen var ensamhet. ensamhet är läskigt. kaffe dök också upp på en höft, men det är inte läskigt.
jag kunde inte somna om direkt så jag satt och funderade på ords betydelser.

till slut lade jag mig. tv:n gick igång. sport. lättsammare än mardrömmar. jag somnade. jag drömde om joels födelsedagskalas. charles lekte med ett snöre och ett ark papper. m var där. hon hade en fantastisk 80-talsinspirerad frisyr. fast hennes nuvarande frisyr är nog fortfarande bättre.

nu sitter jag och lyssnar på lustans lakejer. j plockade upp den när de rensade kth:s studenttidnings lager. oskledaren tror jag att den heter. något fyndigt med åskledaren. eftersom han tecknat några omslag fick han plocka hem någon skiva som de recenserat under året. det blev lustans lakejers skiva (m. samma namn) från 2006. den kan enklast beskrivas som roligt 80-tal. som att blanda alphaville med ebba grön kanske.

dagens spår: lustans lakejer - härifrån till evigheten

ny våg

5. söndag. igen.

första gången på ny våg vad jag vet. jag har säkert varit där förr, men nu var jag säker på min sak. det var någon gång jag var på scharinska och dansade in i dennis lyxén. den här gången slängde sig bara joel över mig så att jag höll på att ramla in i väggen mitt framför dennis. den snubben får bara se mig från min fullare sida, även om joel verkade mer på det än jag.

jag propagerade punk på förfesten och vi drog ifrån korridoren senare än jag önskat. hellre komma för tidigt än för sent. hellre börja förfesten för tidigt än för sent. över lag tror jag att gänget blev nöjda med val av klubb. lars var salig. vi kommer nog leka apor eller djävlar fler gånger. det är kul att få hårddansa lite då och då. några blåmärken. öldränkta kläder. svettdrypande panna. gemenskap.

dagens spår: the sonics - roll over beethoven

bakom solglasögonen gömmer sig mannen

3.10.




ray ban gör några riktigt shysta grejer. jag tror fan att caleb bär upp samma modell som jag har.
dessutom sitter jag på ett par vita wayfarer från 80-talet (tror jag) som är för små för mig. jag tänkte dumpa dem på någon som vill sitta på ett par brillor i samtiden... någon som har ett rätt litet huvud och är cool. kan inte poängtera det sista hårt nog.

jag har börjat dricka amerikanskt. fucking close to water you say? well, mycket är. jag har hittat en amerikansk ipa på systemet borta på ersboda. den är riktigt besk, men beskan sitter inte kvar. en lättdrucken öl jämfört med brewdogs punk ipa. idag fann jag en öl på 25 spänn från amerika. en ale som heter "brother thelonious - belgian style abbey ale" från northern coast brewing. 9.4 % så den är ca. 4% starkare än mycket annan ale. den ska bli riktigt spännande att sätta lökarna i. smaklökarna.

en cool sak:
north coast brewing is pleased to make a contribution to the thelonious monk institute of jazz for every bottle of brother thelonious that's sold.
jazzöl.

dagens spår: the mighty stef - sail the boats

shay given is coming up your ass!

2.10. jag heter johan. kimovic har tatuterat sig bakom örat. mycket snyggt. (ska du veta om du läser.)

bob hansson sitter i svt:s morgonsoffa. jag vrider mig i lakanen och tänker att klockan är ljust. bob pratar om sin bok "kärlek - hur fan gör man?". han pratar om gräl. han pratar om maktförhållanden mellan de förväntade könsrollerna. jag tänker att världens fetaste man ska gifta sig. jag skrattar och antar att om han lyckas ska nog jag också det. med eller utan hjälp från bob. jag gnuggar mig i ögonen och ser att klockan är kvart i åtta. skit! försovning. jag gick upp och lagade havregrynsgröt med superfiberhavre. micron på max.

jag försov mig inte. cobra charlie skriker att man inte kan sakna något man aldrig haft. nåväl. vissa får uppenbarelser och låter livsbeslut tas av mangon. en frukt. jag kanske är något på spåren.

i dagarna har jag vandrat i förvirring. funderar på dåtiden, framtiden, nutiden och vad det innebär och vad det har inneburit. det är inga raka rör. det är vvs-mannens mardröm. plugget kan förvrida, förändra, förvirra och säga att det är en del av kursplanen. okej.

jag vaknar upp i min lägenhet. tanten utanför skriker. jag dricker te. skallen snurrar av tånaglar, shay given gör mål mot united, newcastle - united 3-0. jag saknar dig så fort jag börjar frysa. en snubbe sitter i en skithög byggnadskran. jag blir höjdrädd. te med kanel i. vad pågick? shay given? är inte han en målvakt? eller porrskådis kanske? och vem var det som satt i lyftkranen. te med kanel i. morgonen kunde börjat bättre.

jag ska kanske köpa en mango.

dagens spår: cobra charlie - jag kommer tappa det