malin, tentor och hjältemod 2

30. dec. 2007.

inatt drömde jag mardrömmar. jag drömde om att jag skulle gå igenom två salstentor på två dagar. detta kombinerat med att jag trodde att tentan skulle skrivas två veckor senare. jag började skriva tentan och jag var väldigt långsam. till slut satt jag i den stora skrivsalen sönderstressad av ensamheten. när allt hopp var på väg att rinna ifrån mig såg jag de andra studenternas skrivna tentor liggandes i en hög framme på katedern. jag har ingen aning om varför, men jag tog dem för att kunna fuska och få lagom rätt svar för att klara tentan.
när jag kom hem insåg jag mitt misstag för antagligen skulle det komma någon snubbe och hämta den där högen papper. jag försöker förgäves hitta på en anledning till varför jag hade dedär tentorna. jag tyckte naturligtvis att jag behandlats orättvist som inte kände till tentan.
jag fick åtta poäng. godkänt låg på tolv poäng. jag vet inte hur det gick med tentorna jag stal.

senare satt jag i en bil med malin. hon fingrade på en växelspak. hon frågade mig hur det gick på tentan. jag svarade att det gick illa. riktigt illa. först trodde hon inte på mig. jag ställde samma fråga och hon svarade att tentan gick bra. tyckte jag att det var dags att vakna. klockan var mörkt.

(vikard! gnugga nostalgiknölarna.)

dagens spår: the brian jonestown massacre - 13


fisken, hasse och tage

29/12 07.

hey, what's wrong with you? you're looking kind of down to me.

vad är det för fel på mig? stack ut med vikard igår. hamnade på golden och där snackade vi nostalgi. umeå, bellas sommarfest, kattis första möte med skåningarna, t.o.o.r.t.e.s. och andra av våra äventyr. vid nio begav vi oss till erikas hem där någon som känner till robert satt. vi drack te och jag ska pröva erikas byxor. erika bjöd på godkaka och jag gick på toaletten två gånger.

tar man en öl så tar man väl två öl. hastigt och lustigt satt vi på golden omringade av några förkvällenvänner. johanna, amanda, emma och ola. de var tatuerade. jag gick på toaletten. på vägen dit hittade jag olivia och evelina. jag spolade. klockan närmade sig tolv och vi skulle gå till bussen. men inte fan kan man väl gå hem redan klockan tolv. mer öl och hälsning till olivia och gäng. klockan blev ett och puben stängde. inte fan kan man gå hem redan klockan ett. det blev retro, det där stället jag gick till med kim den kvällen jag diskuterade pedofili med någon.
där var emma stridh som introducerade mig som bryter-arm-och-tand-mannen. hon sade att de fick skjuts hem efter brytandet. det hade jag ingen aning om. minns.
mer öl. klockan närmade sig två, men inte fan kan man gå hem redan klockan två. vi pratade med någon av någon anledning som kände igen oss från långthårtiden. vi hade ingen aning. jag mindes bara roskilde. efter många om och män slår det mig plötsligt att det är fisken jag snackar med. fisken! blå-hands-fisken som t.o.o.r.t.e.s. fotograferade av ren tristess. hittils har hon gått under namnet "någons flickvän", men nu kan hon kallas sanna.

klockan tre sade vi adjö och ses nästa år till folket och knallade fulla och belåtna mot bussen. klockan hann bli 04.22 innan jag såg säng. (precis som i "glaset i örat" av hasse och tage.)

jag kom hem 19 timmar senare än beräknat. vad ska man göra?

olivia hade kattiskläder. strumplager. när jag skulle somna saknade jag kattis. det är bra att jag gör det. och jag och vikard ska ge oss ut på äventyr i sommar. som på spåret fast på riktigt. äventyr är bra.

dagens spår: ariel pink's haunted graffiti - among dreams

pungkulor, julen och nyår

27 december.

man klarar bara så mycket av släkten. den är trevlig i små doser. den här gången höll det säkert tre dagar innan vi började gå varandra på nerverna. det är nog ett nytt rekord. nu vill jag hem till lägenheten och fönstret och utsikten och kylan och kaffet och ölen och verkligheten.
julen var som vanligt. det finns inget att säga. eftersom ni inte vet hur en jul a'la johan fungerar så kommer en snabb sammanfattning.

00.00: första snapsen tas med julens första skiva kubb. jussi björling sjunger "ohelga natt".
12.00: julinblåsning i smygehamn. det består av att titta och hälsa på folk man inte känner igen. jag brukar försöka hitta jan troell.
15.00: lunch. mat. dryck. i år blev det potatisgratäng, spenatpaj, äppelsallad, valnötsallad, quornbullar, ägg, rödkål, kubb, vörtbröd och väldigt mycket senap.
17.00: kalle anka. ja! skit samma att vi varje år kör en inspelad version.
18.00: tomten kommer med klappar, men eftersom farsan måste köpa en tidning så fingrar man inte på klapparna på en stund.
18.30: ungefär nu börjar lunchen trycka på i kroppskanalen och det är dags att uppsöka toalett och ta sig tid att läsa julhälge.
19.00: händerna tvättas och låren gnuggas igång.
19.01: julklappsutdelning.
21.00: lutfisk med potatis och senapssås. risgrynsgröt på det.
slut. jag fann jan troell i år också.

mellandagarna spenderas huvudsakligen i morgonrock. större delen av tiden surrar en lämplig film. i år har det blivit 2 pirates, 1 sagan om ringen, 1 disney och väldigt mycket seinfeld.
det är exakt samma sak varje år. det kan vara en orsak till att jag blir trött på det ganska snabbt.

först ska det firas nyår. det ska bli mycket trevligt jag och 3-4 till och småsmuttande på öl. härliga puckar. så idag inhandlades nyårspåsen och det fikades med vikard, niklas och maria. jag träffade martin och axel på bussen två gånger. vi snackade om stora pungkulor av någon anledning. varför blir det alltid så?
imorgon väntar den obligatoriska malmövändan med erika och vikard. det är något som alltid händer när man är i skåne.

och teresa har hittat anledningen till att jag kallas "kid" av natalie i göteborg. jag blir alltid glad när jag tänker på varför jag kallas det. bryan ferry. 2hb. väldigt sött.

dagens spår: kate nash - foundations

2007 års bästa album, men elvis vinner dagen

18.

och så har musikbyrån presenterat sin lista över årets bästa album. de har som vanligt helt fel. jag tycker att musikbyrån inte borde ha några problem med att hitta plattor som diggas stenhårt på redaktionen. här följer musikbyårns lista över 2007 års bästa album:

30. maps - we can create
29. kanye west - graduation
28. modest mouse - we were dead before the ship even sank
27. aa - gaame
26. britney spears - blackout
25. animal collective - strawberry jam
24. simian mobile disco - attack decay sustain release
23. robert wyatt - comicopera
22. cocoroise - the adventures of ghostgoorse and stillborn
21. erik enocksson - farväl falkenberg
20. radiohead - in rainbows
19. M.I.A. - kala
18. interpol - our love to admire
17. rufus wainwright - release the stars
16. of montreal - hissing fauna, are you the destroyer
15. jack penate - matinee
14. band of horses - cease to begin
13. familjen - det snurrar i min skalle
12. pharoahe monch - desire
11. jens lekman - night falls over kortedala
10. laakso - mother, am i good looking
09. the national - boxer
08. panda bear - person pitch
07. the hold steady - boys and girls in america
06. säkert! - säkert!
05. justice - cross
04. lcd soundsystem - sound of silver
03. jamie t - panic pervention
02. the arcade fire - neon bible
01. feist - the reminder

eller hur liksom! jag trodde att patrick wolf och kate nash var självskrivna. jag hade inte blivit förvånad om the shins dragit sig in på listan heller. musikbyrån har nosat upp några guldkorn, men som vanligt tycker jag att variationen i deras lista är fattig. väldigt lite rockmusik. babyshambles verkar inte helt otänkbara för musikbyrån. och så har de med tråkmånsar som interpol och radiohead. nej, det är inte okej. min lista:

10. the arcade fire - neon bible
09. harrisons - no fighting in the war room
08. m.i.a. - kala
07. kate nash - made of bricks
06. familjen - det snurrar i min skalle
05. florence valentin - pokerkväll i vårby gård
04. babyshambles - shotters nation
03. kings of leon - because of the times
02. jamie t - panic pervention
01. the icarus line - black lives at the golden coast

om ett dygn är jag i skåne. god jul umeå.

dagens spår: elvis costello & the attractions - (i don't want to go to) chelsea

kriminella gitarrer, övervakning och kärlek

17. dec (ibel).

idag viger jag min tid till mitt förflutna. punk. punkt. mer bestämt till en gammal husgud från klippan, anders "stry terrarie" sjöholm. en anders till. för ni som inte vet var han sångare i ett av sveriges bästa punkband någonsin, kriminella gitarrer. efter några år stack han över till ebba grön. han var med i imperiet och garbochock också. sticky bomb (per-åke holmberg) som var trummis i kriminella gitarrer spelar numera med wilmer x och är anledningen till att min tid helt plötsligt vigs åt gamla punkdängor. sticky bomb skrev en av världens bästa punklåtar någonsin, "stig bomb". det är även sticky som sjunger på inspelningen. det är i huvudsak arrangemanget som gör "stig bomb" till en av de bästa låtarna för det låter ganska likt the only ones "another girl, another planet". jag har försökt lista ut texten till "stig bomb" för den är typ omöjlig att hitta. jag tror att den lyder:


ja du bekänner ditt namn och snabbt som fan
får de fram ditt liv på en tv-skärm
ett liv som dom lätt kan kolla
ett liv du ej får behålla

förstoringsglas söver ditt lilla liv, en liten bomb i ett låst arkiv
synad in i minsta söm, fastnat i en mardröm

ja du gör en miss och du får en prick
och pricken registreras in
när som helst kan den tas ut
och då ligger du illa till

förstoringsglas söver ditt lilla liv, en liten bomb i ett låst arkiv
synad in i minsta söm, fastnat i en mardröm

med ögon i nacken ser dom till att du gör precis som dom vill
sen lär dom dig att lyda och sitta still

förstoringsglas söver ditt lilla liv, en liten bomb i ett låst arkiv
synad in i minsta söm, fastnat i en mardröm

jag är inte säker på att den stämmer rakt igenom. något som slog mig när jag fått fram resultatet var att hur bra låten passar dagens politiska klimat. nu när det är populärt att sätta upp övervakningskameror, lagra uppgifter över nätet och ha koll på människor i största allmänhet. något jag säger "ge fan i det" till.

jag har inga sådana där häftiga prylar som kattis har som gör att man kan ladda ner musik som knappt finns. ni får fixa fram den låten på egen hand. det kan inte vara så svårt.

dagens spår: kriminella gitarrer - stig bomb


nicole kidman, rakning och garagerock

10 december.

helgen var en liten besvikelse. jag bör inte peppa upp så hårt till så osäkra saker. lär mig. lär dig.

inatt drömde jag om nicole kidman. vi var polare. hon pratade australiensiska. jag vaknade vid sju och tänkte att dagen blir inte bättre än att umgås med nicole kidman så jag gjorde det enda rätta och somnade om. hon är en trevlig kvinna. väldigt mycket kroppskontakt av det kärleksfulla, dock inte sexuella, slaget. ibland behöver jag närhet. när omvärlden missar det får jag ta till med nicole istället. det är inte fy skam.
nej, det fungerar inte med att vem som helst ger mig kärleksfull kroppskontakt. det finns ett par utvalda det fungerar med. kroppkontakt från någon som inte betyder något för mig är trots allt kroppkontakt som inte betyder något. jag vill ha bekräftelse.
jag funderar på att raka skallen av ren tristess. igen.

jag drömde om tom cruise också. vi dödade zombier med vapen vi tagit dels från quake 2 och dels från toms pappas närstridsaffär typ. jag hade hjälm och skydd och harpuner och grejer. det var ganska kul att få ut lite av mina aggressioner på ett konstruktivt sätt. toms pappa är ganska butter. han tuggar på en cigarr. tom ler så att man nästan mår lite illa.

det börjar dra ihop sig för hemfärd. jag har mycket studier kvar innan jag ska till skåne så jag får svårt med att hinna med allt jag vill. nej, antagligen inte, men jag vet inte vad jag vill och vet inte var jag ska börja. det har varit många dåliga tankar de senaste dagarna. sådana som gör att det lockar något fruktansvärt att ligga kvar i sängen och bara försvinna. det finns inget syfte som fyller mig med gott mod och gör att jag vill stiga upp. studierna lockar ganska föga, men är ett nödvändigt ont. det här kanske ett skrik efter umgänge. saknad. jag vet inte vad jag saknar. jag är inte ens särskilt intresserad av att prata, jag vill bara vila huvudet i något knä medan personen läser en saga. ta bort mig från illavärlden.

garagerock är däremot helt bra.

dagens spår: eagles of death metal - i gotta feeling (just nineteen)


sakletnande, alltså sak-letande och mög

3 december. veckan är numera fullbokad.

johnny har flyttat ut och jag skulle ljugit om jag sagt att jag inte saknade honom... eller hans grejer. det ekar så tomt hemma i kollektivet. det resulterar dock i att vi andra blir tätare då vi måste fixa fram dammsugare, (potatis)skalare och kanske en soffa. jag tänkte svinga förbi anslagstavlorna och myrorna och kolla läget. annars tänkte jag skaffa ett bord till min stereo och flytta ut den så att den kan vara underhållning.

VIKARD:
vill du svinga förbi myrorna med mig nästa vecka med din gigantiska bil? du får choklad! (nej, jag kommer inte att köpa en soffa om jag inte får den hemkörd.)

ALLA SOM BOR I UMEÅ OCH LÄSER DET HÄR:
glenn har fixat fram en dammsugare, men den dyker inte upp förrens efter jul. vill någon låna ut sin dammsugare till mig innan helgen den femtonde?

jag lär hålla i någon form av adjö-umeå-hej-dåliga-gatan-fest. jag vill helst presentera ett rent hus tills dess. jag får lida fram tills dess. jag gillar inte damm på golvet. folk verkar klara av det längre än två veckor och då borde väl jag göra det?

imorgon bär det ner till stan för att leta efter en vit skjorta. på torsdag ska jag tvätta lakan och kläder.
idag skrämde jag kattis. förlåt. jag var stirrig. jag var så stirrig att charles blev irriterad (då är det riktigt jävligt). jag och charles svängde förbi vikard och lånade hans bil. håll mig aktiv! igår (söndag) var fruktansvärd. jävla skittöande, jävla omotivation, jävla förbannade dvala, jävla förbannade väder, jävla förbannade värld. jag har svårt för söndagar.

dagens spår: tom waits - lie to me