inskränkt

27. april.

tyra banks:

pretty people can't be virgins.

ah, fina fina amerika. husfesten. i helgas. det var en bra fest fast jag såg ut som pyjamas. generellt har jag svårt för den festen. den blir för stor. jag gömmer mig. denna gång i joels rum. sen blir folk som djur. kvällen slutades med en diss. det var ganska spännande. tråkigt. ledsamt. blev bitter. men framåt kvällen på söndagen blev jag nöjdare med tillvaron.

spelning i helgen med tillhörande utställning. det var bra. det svängde bra. ljudet var lite iffy. sången tog över. nu är jag lite uttråkad.

is it ok to sell your virginity?

fick besök i helgen. det var trevligt att ha lite liv i lägenheten. till helgen kommer föräldrarna på besök. ska visa dem umeå på dagtid och äta middag med dem på kvällen. vet inte om jag hänger med dem båda kvällarna de är här. får kanske springa iväg och hänga lite med polarna.

jag är hungrig...
imorgon drar schemat igång igen. ordna keros gästföreläsning om abort. fixa broschyrer, prata med terminerna.

jag säger som george. "it's george... i've got nothing".

dagens spår: henry fiat's open sore - me tarzan - you korak

fudge

20. måndag.

jag drömde om lily allen. hon hade barn och gick hem till mig. jag kom överens med barnet. det uppskattades. morgonen efter var hon inte kvar. allt som fanns kvar var en lapp där hon bad mig kontakta henne över e-post. hon hade lämnat sin e-postadress och telefonnummer. hade en shyst lägenhet i london också, minns inte riktigt vilken stadsdel.

jag vaknade ganska nöjd vid fem. klockan var lite och drömmen var trevlig så jag ville somna om och återuppta drömmen.

gick inte.

det blev msn-krångel och caroline istället. nåfon hade ett sånt där namn med en massa glada gula gubbar i rad. sånt gör mig stressad. pappa ville ha sötlakrits. sektion tre, låda nio. lakritsfudge.

igår var skittråkig. idag ska jag ha styrelsemöte och plugga inför tentan och ringa en amfetaminbrud.
ikväll ska jag försöka realisera lite.

dagens spår: the magnetic fields - i think i need a new heart

sudoku

stjärttorsdag.

jag blev misstäkt för ett brott igår. jag stod i en jävla bankomatkö när det kom fram två poliser och börja rycka i mig. jag och några vänner hade begett oss ut från en fest vid stranden. från ett magasin mot den stora staden. när vi skulle åka hem hade ingen av oss pengar på telefon så vi fick ta bussen. då ställde vi oss i en bankomatkö.

bevisen mot mig var överhängande. min familj fick till en överenskommelse med myndigheterna om att jag skulle få sitta av mitt straff i mitt hem. med en katt som vakt. katten hette sudoku. den gillade sifferkombinationer.

det mest spännande är hur jag reagerade när vetskapen att jag är oskyldig och isolerad slogs samman. jag besöktes av min familj i rummet där jag satt. de sade att de försökt få mig frigiven, men misslyckats. att jag skulle få sitta av straffet. sudoku lekte med en glaskula. jag blev frustrerad och reste mig upp och gick och slog näven i väggen. frustration. pappa sade att det knappast skulle göra någon nytta och att det inte fanns någon värme i väggen. jag sade att den var av gips. sudoku blev rädd.

de hade en hund med sig. den kunde tala. den hade en skjorta på sig också. den sade att en gång när den blivit frustrerad hade den tagit en träpåk och börjat nita en annan jycke. ganska fort hade den insett hur fel det är med djurplågeri. jag sneglade på hundjäveln och fick dåligt samvete för det där med sudoku.

jag funderade över flyktplaner. hur jag kanske kunde få någon att locka bort vaktkatterna med glaskulor när jag och mitt entourage var på ett köpcenter. och sen bara smita in i någon leksaksaffär. det blev inte gjort.

till slut blev jag tagen till min hemby i skåne. det var regnigt. sudoku satt på mitt huvud. min familj parkerade en beige volvo. jag frågade hur länge jag varit isolerad. nio månader. "ni skojar" var det enda jag fick ur mig. kändes kortare.
jag var i malmö igen. n var med i tidningen. jag åt potatis. de sålde jättestora chipspåsar.

sen vaknade jag. åtta.

tre saker:
1. jag ska fan inte bli isolerad. det är skitjobbigt.
2. jag ska ha en katt till slut och den ska heta sudoku. helst en vaktkatt.
3. hundar är apdryga.

dagens spår: peter doherty - last of the english roses

sol, SoL

7.

vaknade tidigt. gick upp sju timmar senare. kroppen blev degen och dagen blev skev. vid två jag fick springa till plugget fort för att hinna med sysslorna.

det fina med att lägga ögonen på världen alldeles senare än normalt är att töandet gått bra och solen lyste. efter måstena avklarade satt jag, johanna och axel utanför samhällshuset och solade oss. kaffe. dagen blev mycket bra.

framtidskval. med våren kommer sommaren. med sommaren kommer vemodet. jag springer alltid i förväg. jag hoppas att vissa aspekter av mitt liv klarnat. nej. vischan är fan inte okej. vi satt och solade oss i drygt två timmar. det känns och det känns skönt.

upptäckte att jag inte ätit på 19 timmar. så går det när dagarna blir annorlunda. sitter och äter nu. istället.

vardagen håller på att bromsa in. jag spenderar påsken i umeå. det har jag gjort varje år sen jag bosatte mig här. ica, ålidhem centrum på påskafton. varje år. inte en käft där. lugnt och skönt. vardagen tar paus, umeå tar paus. jag går i ide och blir uttråkad och rastlös. älven kanske. shape up kanske. några finns ändå kvar i umeå.

kanske plugga till juridiktentan. (bara för att få en referens till SoL så titeln gör sig rätt.)
och vem är kristofer persson?

dagens spår: david bowie - the jean genie


skägglös.

4.

jag städade rummet. det är nu på året man kan titta ut och bli irriterad. hela jävla världen är smutsig. så jag städade rummet. jag tänkte vara smart och trimma skägget innan jag dammsög toalettgolvet. det var fel inställning på rakapparaten och jag fick mycket kortare skägg än vad jag brukar ha.

fan.

så jag rakade mig. allt försvann. nu kör jag bara mustasch i någon vecka. fan vad jobbigt det är att vara slätrakad. ska badda på mig lite olivkräm och bli mjuk tills ikväll då min nuna kommer synas längs scharinska villans väggar.
skägglös för första gången på fem år.

och.

för att göra världen lite finare. det är hennes vecka den här veckan tydligen. annars har bowie snurrat flitigt. "rock n' roll suicide". man är ju pappas påg. och jag blir lite stolt när han låtit mig ta hand om hans vinylskivor. de pryder numera min vägg. (nu ska jag nog titta på ziggy-filmen bara för det. på vhs.)



lily allen - the fear

snyggo.

dagens spår: lily allen - the fear


lily allen. fin lily allen.

2, 2, 3? jag vet inte. april. turtles!


 

22.

fina lily allen. vill ha en egen. en som kan skratta åt idioter på tv under ett rutigt lapptäcke.
och sen engelsk frukost och match på craven cottage.

dagen bjöd på en ny öl på systemet. fullers golden pride.
och att åhlens inte är helt hopplösa på skivfronten. lily allen - it's not me, it's you är hemma.

dagens spår: lily allen - 22 (acoustic)