gråben, hjulben och master

lördag. shape up.

kapten gråben har fått rätsida på skeppet med alla master i behåll. hur länge kommer det hända? kapten gråben är inte världens mest pålitliga kapten, men det finns inget land i sikte där jag kan byta kapten. jag har gett mig ut på en expedition med ett fantastisk hjulben som mål, men vägen dit är ganska blåsig. kapten gråben fick hjälp av det mobila havet och fick masterna uppåt. lördagen bjöd på böljande vågor med kantring som resultat. kapten gråben sökte efter bergväggar att dunka huvudet mot. hjulben är ett mål som är svårt att nå, men gråben är naiv och tänker inte ge upp förrens alla känsloben är brutna.

igår kontra. fylla. dåligt dansgolv. en snäll kattis. det är bra. jag flög runt och pillade lite över allt. jag är rastlös och överallt som vanligt. danderyd heter emma. deedee var där. johnny dök upp. en brud från klassen. lars. joel. sofia. niklas, yazdan och vikard satt på sitt håll. det är farligt med en man med vuxenlön med en förkärlek till vodskashots. fråga bara vikard. jag lämnar det åt sidan. shots är inte min puck.
nu ska jag försöka ladda om. shape up med kattis om några timmar.

okej. jag har blivit hårdare än kattis. böh.

det är en ledsen frukthandlare på tv.

dagens spår: the icarus line - sexy bitch

dåliga gatan, gråben och slakten

söndag. 23.

helgen har gått bra. min totala superpeppning till dåliga gatan gav inte utdelning. jag dansade järnet av mig, men förfesten var mycket dösnack med folk jag inte bryr mig om. själva dåliga gatan var för lite snack med folk jag bryr mig om. min rädsla och oförmåga att ta initiativ i tid lyste igenom. min förare för min emotionella bil är fortfarande gråben. det brukar sluta i bergsväggar. precis som alla andra tecknade figurer överlever jag, men är något hungrigare efteråt. min hjärna går i högvarv och analyserar allt som sker. ofta inte till min egen fördel.
efter några tveksamma fylle-sms kan jag bara hoppas att de tolkas som lite söta istället för läskiga. jag hoppas att de är grammatiskt korrekt också.

idag kunde jag inte sitta hemma så jag stack till yazdan och sandra. fika. klockan 17 var det avspark mellan united och chelsea. vi vann med 2-0. chelsea hade ett avslut på mål under hela matchen. det var ingen tvekan om vem som skulle vinna och än en gång bevisar united att vi har världens bästa backlinje på klubblagsnivå. jag vet att det kan diskuteras, men inte idag. jag längtar efter arsenal - united på emirates. då ska vi visa var skåpet ska stå.

dagens spår: the bronx - strobe life

ingen tid, grattis! och the bronx!!!

070920. grattis johan!

det vore bra att skriva nu när man har tid med väggarna. jag är pepp på helgen. jag är kär. jag är opepp på plugget. det är kallt. idag fyller jag 21 år. idag har jag inte ätit tårta eller ätit godis. idag har jag tvättat och pluggat. uppmärksamhet för födelse är ganska onödigt, men väldigt trevligt.

the bronx ska förresten spela malmö den 21a oktober. jag fick reda på det för någon dag sedan. nyheten släpptes den 14e. pappa fyller 50 år den 20e oktober. det är ganska passande. FUCK YEAH! det kommer att bli asbra. om bara biljetterna gått att köpa snart. man blir lite orolig för att de ställt in eller något. i sådana fall får jag se dem i stockholm dagen efter. det finns lösa planer att se dem båda dagarna. det beror på om jag kan stanna i stockholm över natten.
nu har internet fixat sig och min födelsedagspresent till mig själv blev EN BILJETT TILL THE BRONX! I MALMÖ!!! VÄRLDENS BÄSTA BAND I SKÅNE! låt det sjunka in. är spelningen bra tar jag en sväng om stockholm.

det händer väldigt mycket i mitt liv just nu. det finns inte en lugn stund. jag åt middag med kristina i måndags. på tisdagen åkte grupp2 iväg till något kristet creepyinternat och stannade där över natten. det var roligt att umgås med klassen så intensivt. malin lyssnar på punk och libertines =D och hänger på fotbollsmatcher. hammarby, men ändå. söderns böner är prima vara. igår åt jag middag hemma hos erika. jag har varit i en sådan lägenhet förr. jag ska se till att hon inte blir reumatisk. imorgon ska jag fika med kattis. vi har inte träffats på 12 dagar. jag skulle egentligen sett på bio också, men biljetterna är slut. (jag hoppas att det inte är något dåligt omen.)

dagens spår: the bronx - cobra lucha

gilmore girls.

11/9. skit i flygplan, skyskrapor och helikoptrar. jag tänker i fortsättningen bara hålla käften för gilmore girls.

vem sade att det var okej för gilmore girls att sluta? VEM FAN I HELVETE SADE ATT VAR OKEJ FÖR GILMORE GIRLS ATT SLUTA!? vissa saker är helt enkelt inte okej.

jag kommer att sakna det.

men nu ska navid modiri ta över filmkrönikan. det var som fan. då vet jag vad jag ska titta på. killen är bra på skiva.

dagens spår: the adverts - gary gilmore's eyes

socionomen, telefonen och kassklubben

4-5 september.

jag har bättre koll än många. jag känner till fler än många.
malin från haninge/dalarna, tim holst från sollentuna, lars, calle osv. det är bra. folk är bra. människor är bra. även folket jag inte gillar är bra. jag tror att det är en grym inställning.
jag gillar malin från haninge. jag gillar lars, flygteknikern. jag gillar calle, arvika. jag gillar niklas (nicklas?), 19.4 . jag gillar kristina, väst på stan. jag bombar mig med konversationer med klasskamrater. jag gillar det.
jag är inellektuell kallas det. jag uppskattar det.
men jag är inte helt nöjd.

men dagens höjdpunkt stod erika för. jag pratade med henne i 15 minuter och 34 sekunder. (hon kommer säkert tro att jag är ett freak att jag minns det.)
jag uppskattar att kunna prata med vänner i telefon så länge. det är helt klart underskattat.
ingen vet nog att jag faktiskt uppskattar sådana relativt små saker i vardagen. erika är bra.

något jag lärt mig från socionomerna är att kvinnorna pratar om mycket mindre intressanta än snubbarna. medan jag och lars pratade om vilka skillnader det finns mellan socionomutbildningen och psykologutbildningen pratade tjejerna om hur många ragg man får på en utekväll.
maja vet inte ens vad hon lyssnar på. typiskt kassklubb.

nu gilmore girls och so you think you can dance.

jag undrar vad snygga teresa tänkte om gg-introt. (om hon såg det.)
helt klart psykadeliskt. jag blev helt snurrig. (jag är kanske snurrig.)

dagens spår: johnny cash - ring of fire

förvirrat, tv-kockar och skrällen

3 september. 00.03. grattis mormor.

omtumlande dagar.

jag har kommit tillbaka till umeå och inväntar skolstarten. jag har hunnit fixa ihop lägenheten. jag har kännt av sjukdom men den har lagt sig. jag är nervös inför skolstarten. det är något ganska vanligt. igår, lördag, träffade jag och drack öl med kattis. det var bra att träffa kattis igen. jag saknade henne ordentligt under sommaren. det slutade omtumlande. det spelas upp om och om igen i mina tankar för att få någon rätsida på det. mina tankar gäckar mig och kan för stunder sänka mitt humör okontrollerat och jag börjar flämta. det är ingen ro.

idag har jag försökt skingra tankarna genom att cykla till liljansberget för att hälsa på yazdan och vikard. mycket skitsnack och lite verkstad. jag är bättre på hemmaplan.

tror du att tv-kockar tittar på varandras program och kommenterar tekniker? att tina ligger hemma i soffan med aladdinlådan i knät tittandes på "licence to grill" och kommenterar att det inte är så man lagar en pizza.

jag tror att en stor anledning till att länder bygger stora flottor är för att namnge fartygen. fartyg har härliga namn.

helgens sportsliga höjdpunkt var aston villas seger över chelsea samtidigt som united (med saha i laget) besegrade sunderland (man u junior).

dagens spår: david bowie - space oddity