bror

30. augusti.

bror min kör rally i hässleholm idag. han gör det med en kartläsare som heter ragnar spjuth som varit stig blomqvist kartläsare. det är rätt häftigt.

http://www.trelleborgsallehanda.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080828/SPORT/343992637/1080/Sport

jag blir stolt över min bror. han tar för sig. jag hoppas att det blir mer sådant.

dagens spår: peaches - fuck the pain away


kokett?

30. oh my augustine. augustine.
oh, is this forever, ever. oh.
sweet augustine, augustine
do we kill this one tonight?

idag tänkte jag att vi ska suga på det koketta. eller vad sägs om.



sebastian tellier - divine
som solstrålade popaganda igår.
den franska eurovisionschlagermedverkaren som får mig att tänka på.



har mar superstar - dui
den lilla småfeta gubbpojken från new york.
hade ett par gigantiska trosor hängnades i taket när jag såg honom i köbenhavn som förband till the strokes.

kokettens mästare:



peaches - kick it (med iggy pop)
iggy. iggy pop. den koketta detroitrockaren har retat gallfeber på många pryda farmödrar. han böjer kroppen åt höger. han böjer den åt vänster. peaches är häftig som vanligt. fuck the pain away, liksom.

dagens spår: peaches - kick it (med iggy pop)

yeah yeah yeahs

yeah, august but who gives a fuck.



they don't love you like i love you...

yeah yeah yeahs.
jag sprang runt i den där publiken den dagen.
det var en fin dag.

från malmöfestivalen. ibland vill jag vara där igen och titta på karen o.

dagens spår: yeah yeah yeahs - maps

björks stad

22. augusti. idag börjar umeå igen.

i eftermiddag blir jag hämtad för att föras till sturup och resan till umeå tar sin början. vemodet att lämna skåne. glädjen att komma tillbaka. undra vad jag kommer tillbaka till. hösten 08 kommer inte att likna våren 08 vilket är spännande och lite ledsamt. hösten bjuder redan på återseenden. ikväll får jag träffa joel igen för första gången på... länge.

och.



björk - it's oh so quiet

spike jonze regisserade. jag gillar björk. den lilla isländskan med den tio gånger större rösten. nordens urkraft bor i hennes strupe och mellangärde (eller vad man sjunger med). jag vill springa upp på ett högt berg och titta på granskog och skrika björktexter. om någon vet vilken reklam låten var med i så få mig att veta.

nu bär det av mot björks stad.

dagens spår: björk - it's oh so quiet

promoe slår tillbaka

13. det där med fra har nått nya höjder. expressens nöjessida.



bilden är målad av johanna ritscher och kan hittas i nästa nummer av gringo.

promoe gillar inte fra så mårten edh skrev en sång om det.
det är fint när kulturarbetarna ska bli motsträviga.
han låter som vanligt.
låten hittas:
http://www.looptrooprockers.com/news/

dagens spår: promoe - den ljusnande FRAmtid

voulks skivmaskin

11. augusti som om det vore det mest självklara i världen.

helgons egen länsman hjälpte mig med en sak idag.
njut.



technohead - i wanna be a hippy

dagens spår: technohead - i wanna be a hippy

det där med våld inom relationer...

7. aug. aug. aug.

idag var det skyltning på jobbet och pappa hade namnsdag. på datorn fanns reklamblad eller något från femtiotalet som talade om kvinnans uppgifter som fru. bl.a. vila i femton minuter innan maken kommer hem så att hon ser fräsch. samtal om könsroller var oundvikligt. det jag reagerade främst på var när samtalet gled in på ämnet våld inom relationer (förhållanden). snubben som sköter skyltningen påstod att det var lika vanligt att kvinnan brukar våld mot mannen som det är att mannen brukar våld mot kvinnan. jag började andas häftigt.

"mäns våld mot kvinnor" är en populär fras, men den frasen är något missvisande. ja, det ska inte stickas under stolen med att män brukar våld mot kvinnor i större utsträckning än kvinnor mot män i relationer, men våld inom relationer är lika vanligt inom homorelationer. "mäns våld mot kvinnor" är således missvisande och kastar en skugga över det heterosexuella parförhållandet, problemet ligger, generellt sett, i det skeva maktförhållandet inom förhållandet

den heterosexuella normen på 50-talet baserades på tydliga könsroller som innebar att mannen hade mer makt än kvinnan i förhållandet. mycket av det stämmer fortfarande. när ena parten i förhållandets makt minskar ökar risken för att den parten tar till våld. makt kan vara inflytande i förhållandet, inkomst, inflytande i samhället, arbetsstatus. att flukta efter sådana tendenser är något alla borde göra. att acceptera hur ett förhållande ska se ut med argumentet "så har det ju alltid varit" är lika idiotiskt som sorgligt. håret på ryggen reser sig av avsky och andningen ökar. den totala bristen på att ifrågasätta vad man håller på med och varför man gör det irriterar mig. det är svårt att slå sig fri från tradition och normer som ärvts generation efter generation. det enda sättet jag känner till är att för egen del uppfatta dem och handla mot dem.

vem fan är alla andra att bestämma vilken roll jag ska ha i ett förhållande? det är något som enbart är upp till mig och min partner. parterna i ett förhållande har alla möjligheter till att forma förhållandet till det de vill att det ska vara.

varje gång jag får ett tillfälle till att välja vad jag ska studera i utbildningen väljer jag alltid ämnen som handlar om relationer mellan människor. jag har studerat hur antalet våldtäkter ökat eller minskat i olika områden utifrån ett feministiskt perspektiv. ett resultat i den uppsatsen var att när kvinnor i det området generellt sett har mer makt än kvinnor i andra områden har antalet våldtäkter ökat. områden där kvinnors generella status (inkomst är högre, levnadsstandarden är högre etc.) är högre har antalet våldtäkter inte ökat. det kan bero på att skillnaden mellan kvinnors och mäns generella status är högre, dvs. att maktfördelningen är den samma. en tolkning av resultatet är att våldtäkter (våld) används för att upprätthålla maktfördelningen eller, om man så vill, det patriarkala samhället. ett sådant resonemang kan överföras till hur parter agerar inom förhållanden.

resultatet är att för att minska antalet våldtäkter, och våld inom relationer, måste det till en förändring i hur man betraktar maktförhållandet mellan män och kvinnor respektive mellan parterna i en relation. det är ett patriarkalt samhälle. alla borde borde bli lite radikalfeministiska. för att förändra samhället måste man förändra sig själv.

jag tänkte att snubben som sköter skyltningen försvarade mäns våld mot kvinnor genom att påstå att kvinnors våld mot män är lika vanligt. det hade i sådana fall inneburit att samhället varit jämställt, att det varit lika maktfördelning. det är det inte. jag stör mig på folk som tror det.

jag flagnar. brända axlar. brända mandlar. ömsa skinn. kom ut som ny. en ny dag. en ny syn på tillvaron. ryck till.

dagens spår: svenska akademien - tänkande människa (med storsien)
(inga skeva normer som förvrider våra skallar
alla fördommar kallnar när vi kapar alla mallar) 

tesa och kineserna

7. augusti.

inatt drömde jag en fruktansvärd dröm. jag drömde att tesa och johnny kidnappades av kineser och fördes i en liten båt mot kina. tesa var bakbunden i ett litet rum, kajutan kan jag skriva för det är det enda båtrummet jag känner till. jag fick ett mms där en person spelat in en suddig film där tesa gråtandes berättade om hur de behandlat dem. hon sade att de blev bortförda i stockholm och bundna med rep iklädda ögonbindel blev förda till båten. hon berättade att johnny misshandlats och låg avtuppad i rummet intill. de fick väldigt lite mat. hon sade att de blev kidnappade sommaren 2006 och att de fortfarande inte visste var de befann sig. en känsla av oförmögenhet. jag var helt oförmögen till att förändra något, fast viljan fanns där.

klipp.

senare såg jag tesa ståendes vid ett ruckel med trasiga kläder på sig. de hade frigivits i kina efter ett tag och hon hade nu slagit sig till ro där. hon hade hittat en bostad (rucklet) och letade nu efter arbete. de hade inga ägodelar med sig från sverige mer än sina kläder.

jag vaknade. klockan var sex. jag låg klarvaken och stirrade på det blå snedtaket. var befinner sig tesa och johnny? för några dagar sedan hade jag sms-kontakt med båda. tesa är i stockholm och johnny sitter oinspärrad på häktet i göteborg. rationellt lugn. emotionell storm. sammanfattar mig ganska väl egentligen. jag såg ett avsnitt seinfeld. jag somnade om vid åtta.

jävla OS, jävla "övervakningssamhället"-kapitlet där författaren beskriver den utländska tyskens resa mot montenegro där han blev bortförd i serbien, om jag minns rätt, av jänkarna. ibland önskar jag att jag kunde glömma vissa saker, men de mentala bilderna är fastetsade.

dagens spår: patrick wolf - augustine
(måste vara med i augusti.)

idioter

6. augusti.



markus krunegård - idioter

dagens spår: markus krunegård - idioter

emmaboda

4 augusti.

i went to a party. it was wild. i drank fithteen beers and started up a fight.
it was in småland. it was three days. i drank thirty beers and lost my ways.
i walked around. i was a slut. i sat in peoples tents and messed up.
i don't remember everything. i did so many things.
i don't remember if i'll miss anything.
i went to some gigs. they were great. i went home and found a mate.
i saw markus, gatans lag, hästpojken, kultirnation and stereo total.
i saw detektivbyrån, babian and whitest boy alive.
i saw zeigeist but don't remember anything at all.
it was mostly just exchanging saliva with some girl i can't recall.
i met some people. some punks and a couple of girls from uppland
and some girls from lund and helsinki and västmanland.
i lived right next to the main stage. i heard justice
and moto boy and raised fist, i don't regret what i've missed.
i made the paper. some girl asked me what i was doing there.
i was hit on, but didn't want to do anything with you dear.
i drank some beers and tried to forget about the rain.
i was tired. i'm sick. i'm hurt and want to do it all over again.

dagens spår: nouvelle vague - too drunk to fuck



en extra för att den är väldigt bra. texten är fin och sången sliter i en.
kings of leon - true love way