27-23, förkylning och benoit

27. syster fyller 23 år idag. grattis.

och så sitter jag hemma med morgonrocken halvt öppen lyssnandes på regnet som vräker ner två meter ifrån mig. en förkylning till det närmsta däckade mig igår när jag började tjäna lite pengar på sommaren. på något sätt är det ganska skönt. jag skulle mycket hellre vara på jobbet och tjäna pengar, men jag är mycket hellre hemma när jag mår som jag gör. det dumskumma är att min sommarvardag till stor del liknar min sjukdagsvardag. det säger alldeles för mycket om min sommarvardags status. den måste ändras. den håller väl på att ändras antar jag.

jag mår mycket bättre idag. jag har inte nyst på någon timme. jag har inte känslan av att vatten sitter fast i halsen. den har ersatts av irritation längst ner i strupen. den gör inte att man hostar oupphörligt, men den irriterar. det går dock att jobba! lägger sig febern så är jag igång.

jag var på jobbet i 10.5 timmar igår. det är ganska länge om man är sjuk upptäckte jag.

annars har veckan varit ganska värdelös. hyreshöjningar i umeå och chris benoit har tydligen mördat sin fru och son för att sedan ta sitt eget liv. nancy kanske hade en affär med grannen eller något. jag tvivlar på att gud tycker att det är ey-okey att skjuta skallen av henne bara man lägger en bibel brevid henne innan. om det finns en gud. benoit kan ruttna i helvetet, han kan göra sina headbutts från den där snubbens sten. han kanske lade biblarna brevid hans offer för att ge dem en juste död.

om någon timme kommer systers vänner för att äta kaka vilket innebär att jag kommer att äta kaka och få min dos av daglig kontakt. jag måste bli frisk tills imorgon. jag får dåligt samvete av att sitta hemma och inte göra så mycket nyttigt. jag borde slå in systers födelsedagspresent.

jag tittade i gamla skolkataloger igår. vikard lutar alltid huvudet åt höger. jag hittade kim ett par gånger. jag hade ingen aning om att hon gick på samma skola som jag så länge. dagarna blir inte så häftiga på sommaren. motivationen blir ganska avtrubbad. yazdan! vikard! sandra! vad gör ni en vardag i juli!? ska vi gå på tivoli? de har berg-och-dalbanor och öl!

nattens dröm kretsade kring dvärgar och deras hemland som invaderats av onda ting. jag minns att jag såg jättar som gick i trupper på 16 man. de två i mitten längst ut på sidorna hoppade så att de gick med axeln först. de bytade axel vartannat steg. trupperna var på väg mot sina allierade för att hjälpa dem utplåna dvärgarna. dvärgarna ville besegra dem i ett bakhåll. det gick så där. sköldar flög all världens väg.

dagens spår: jamie t - sheila

dagshändelse 1, dagshändelse 2 och dagshändelse 3


08.45.
testical! that is all.
en morgonsång, den fick mig på gott humör i morse.
http://www.youtube.com/watch?v=2tKUl49BTNw

11.15.
jag ser på "seinfeld s. 5 e. the fire" och tycker mig känna igen clownen. clownens röst är på något sätt bekant. jag funderade i kanske två minuter och inser plötsligt att clownen spelas av pete becker, miljonären (miljardären?) från vänner. känn på den yazdan! inte den!

- you're living in the past man. you're hung up on some clown from the 60's man.

jag hittade dessutom megan mullally i "the implant". där medverkar även teri hatcher. det enda som saknas i det avsnittet är att jerry säger till henne att hon påminner honom om lois lane som han gör med journalisten från n.y.u.

14.36.
nu har jag dammsugit hela jävla huset och smörjt golven klara. ja, fem minuter senare flyger dammet runt igen. det är inte bra reklam för katter. jag tror inte att jag kommer att ha husdjur när jag blir vuxen. kanske något hårlöst som inte är en reptil, blötdjur och som inte har för stora eller för små fötter. listan blir kort.

det känns i alla fall som att jag gjort något vettigt idag. det är en skön känsla.

resten av dagen:
imorgon bär det av mot malmö för att leta present, ring till bröstet, busskort och kanske johnny. jag tror att han befinner sig i malmötrakten.
vikard har fått jobb med sj. häftiga prylar, men det är synd om han inte kommer att vara tillgänglig resten av sommaren. ja, nu har jag att göra i sommar, men jag kan komma ifrån. jag får åka på tåget när han jobbar eller något. det hade inte varit fel att slumphamna i stockholm.

jag har försökt ta upp musiken igen. den har legat nere i en dryg vecka. jag har fixat the white stripes nya album som är väldigt bra. överaskande bra. kanske för att jag har hunnit lyssna in mig, men "icky thump" har fördelar jämfört med deras tidigare album. den är inspelad i nashville som är en grym musikstad. skit i countryn. jack white fick bra inspiration. meg white har fått en bra frisyr. alla bitar faller på plats med andra ord.
jag har dansat fram bonde do role. korta låtar. det är lätt att peppa upp till. jag ska försöka låta festivalmusiken ligga på hyllan och bonde do role har redan förbrukat sin svenska sommar. de var på hultsfred tror jag.
det är störigt att jag bör hålla mig ifrån new young pony club, devendra banhart, lady sovereign, architecture in helsinki, lily allen osv. som alla kommer till way out west. jag kanske bör pitcha den idén till jonas.
två dagar i göteborgstrakten kan säkert locka. fan, vi borde ha ett körkort. fixa öl utan bil i sverige är en pina.

dagens spår: bonde do role - james bonde

vita linjer, cyklar och durkslag

18/6=3. jag funderar på om jag ska åka till kristianstad den 23/6. hjälp!

jag drog ut min cykel i natt. jag for över den mörka asfalten på de pittoreska vägarna i min färd mot hamnen. smygehamn är mörkt om natten. inte en människa syns. jag hörde ljudet av en bilmotor långsamt dö ut långt bort. freddie wadling låter bättre än en bilmotor, även om man kan köpa "en ferrari varvar upp" på cd. jag gick ner till sveriges sydligaste udde. det blåste i natt. havet var mörkt och oroligt. plattformen som nu för tiden utgör udden ligger väldigt nära vattenytan. i blåsten skvätte det stundtals upp vatten så att mina skor blev blöta. jag missade månljuset. det får bli en annan natt.
det var jag och havet. näsborrarna fyldes av doften av hav. jag uppskattar inte den tillräckligt mycket. efter att ha njutit av känslan av att vara liten cyklade jag hem genom byn.

idag har jag gjort väldigt lite. jag har dåligt samvete för det, men morgan freeman var gäst hos rachael ray. ja, jag tittade på rachael ray, det är fruktansvärt. hon skriker så mycket att hon måste dricka te hela tiden. hur som helst fanns det någon där som gjorde budgetdekorationer till middagar. yadayadayada. hon gjorde en av ett durkslag. skitfult, MEN! (och höjer ett finger i triumf) jag vet vad durkslag heter på engelska. colander.

dagens spår: the white stripes - icky thump

but am i still master of my domain, pierce och långsam

16. fuck you!

i'm so bored. jag har inte gjort något idag. det har varit bra. jag känner på mig att imorgon kommer att vara en jobbig söndag. det var fest igår. mycket fest. mycket öl. jag kände mig väldigt osund i morse. jag upptäckte dessutom att jag tappade kulan till ringen. jag måste fixa det nästa vecka men just nu känns tillvaron väldigt långsam, väldigt påfrestande. jag har inte strukturerat min sommar längre än så här. vad händer nu?

men jag har en lista kvar. eventuellt tar jag mig till k-town, kristianstad, den 23:e. kim fyller år. martin ringde igår och frågade om jag var upptagen. det var jag, men det är klart att jag måste träffa martin. martin brukar betyda öl, förhoppningsvis. jag får vänta några dagar så jag får tillbaka ölsuget, just nu är det dåligt sug.

vill det sig väl så kommer jag nog att klä på mig tjocka kläder och sätta mig på cykeln och ta mig ner till hamnen och titta på ett mörkt hav en stund. det har jag inte gjort på alldeles för länge.

freud spökar.
television är underskattade.
but am i still master of my domain? i'm the king of the county. lord of the manner.
nu visas time bandits på svt1. alla bör titta.

dagens spår: television - see no evil

mats olsson, spökpirater och sjunde himlen

15. pippe tar studenten om tre timmar. det är juni också!

det händer ingenting på sommaren. jag blir rastlös när jag läser festivalrecensioner. när det inte finns något att hitta på och det egentligen kvittar vad man gör brukar jag städa. det gjorde jag igår. jag dammsög huset. jag fick nästan vätskebrist. mitt blodsocker hoppade bungyjump, upp och ner, upp och sen ner igen, men mest ner. nu är det ganska stabilt igen, men kramer har precis åkt till los angeles. jag höll på att skriva kåt.

jag drömde om hugh hefner. han sprang runt i sina mörkröda velourtäckta korridorer. romantiskt. jag tänkte att en gubbe på 75 bast inte borde springa runt så där, men han förtjänar det. alla män i hela världen är någon gång under sitt liv avundsjuka på den snubben. okej, kanske inte alla män. okej, långt ifrån alla. men! (män!) många skulle nog inte råda honom till att sluta springa i korridorerna i alla fall.
en annan del av drömmen gick ut på att slå ihjäl piratspöken med olika attiraljer. ett svärd, en golfklubba, en skiftnyckel. jag lyckades aldrig nita spöket med en skiftnyckel. piratspökenas huvuden cirklade runt som troféer framför mig. jag blev snurrig.
hugh hefners fru höll på lära sina barn suga kuk. suga kuk som bob sagt. vanligt samlag är ju för katoliker i koftor. ja, mina drömmar, herregud. ibland funderar jag på att vara vaken istället.

och så tittar jag på "sjunde himlen" och lillpojken kommer hem med ett sugmärke på halsen. holy crap! då vet man att man kommer få action! morsan gick i taket. hon skällde ut ungen, straffade honom i värsta kristna andan. för ett jävla sugmärke!!! jag rullar runt i min fotölj hurrande och hejande på mamman. hohoho! hejvilt bisarrt!

på tisdagen målade jag ett garage. solsting.
på onsdagen tittade jag på trelleborg som ser helt annorlunda ut. sushi! kinesmat! sushi går bort på grund av vegetarianen i mig. det är lite synd. farsan blir dålig i magen av alla grönsaker. hur som helst. trelleborg ser ut som det inte gjort tidigare. jag gick till ett träd. de förändras mindre än städer. jag köpte en tröja och ett par strumpor.

igår drog jag fram cykeln igen. det såg ut som en idyllfilm av värsta olle hellbom. in i ett förråd, dammig och dan stod den gamla cykeln och olle zoomar in och mitt ansikte fyller rutan. ögonen lyser av lycka. jag svepte förbi de nybyggda husen i smygehamn på min väg ner mot hamnen där jag gick till sveriges sydligaste udde. 19 år i byn och aldrig varit där. okej, det är en nybyggd sydligaste udde, men ändå. det blåste och mina skjortärmar fladdrade i västvinden. havet var stort och klart. solljuset glittrade i vågorna. sommaridyll.
jag lyssnade på kings of leon som mats olsson upptäckte först för något år sedan. det är svagt.

jag slänger in en länk om mats olsson:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mats_Olsson_%28journalist%29
jag ogillargillar (som hatälskar men mellan män (haha)) mats olsson. skåning. musik och sport. men han upplevs många gånger som pretentiös och dryg av mig.

idag regnar det.

dagens spår: blur - parklife

garage, elipser och shampoo

11. juni. dagen efter 10 juni.

jag har shampoonerat ett garage. smaka på meningen. jag har shampoonerat ett garage.
... shampoonerat.... shampoonerat... garage är stora. jag är bränd, bländad och något störd av blommorna och gräset. shampoonerat... shampoonerat...

det stod* på flaskan att det är farligt att smaka på shampoot. garageshampoot. ursäkta, men min dag har till stor del bestått av garage... garage... garageshampoo.... garageshampoo... shampoo... shampoo...

jag hade blåbyxor på mig och såg ut som en hunk. en riktig puma... puma... garage... garage...

jag har förbrukat tre tvättsvampar. shampoosvampar... shampoosvampar.
över lag är det inte en riktig fest att shampoonera ett garage. det var så mycket vatten till höger och vänster att spelaren... spelaren... inte fick något utrymme. det vore rent av farligt. annars såg jag fram emot skivan jag komponerade till återträffsträffen då massajen, tompa, sandman, d-von, jag och vikard sågs samtidigt för första gången på mycket länge. det var en häftig kväll som slutade strax innan två. det var typ i lördags. igår badade jag för första gången. söndagen var klart bättre än genomsnittssöndagen.
... söndagen... shampoo... shampoo...

dagens spår: harrisons - blue note

*(barbarer är kanske mer bekväma med att använda ordet "stog" istället för "stod". ni får lov att göra det. fantisera.)

sara, värme och hitler

7 juni. dagen efter sveriges nationaldag.

nyss hemkommen från studentfest. ja, bli inte imponerade av min utomjordiska stamina. min kusin sara tog studenten i göteborg. jag har spenderat de senaste tre timmarna i en bil med the mighty stef, kings of leon och the libertines. nu sitter jag i ett alldeles för varmt rum störd av pollenallergi.

jag blir alltid glad av att träffa släkten även om jag är något stel i början. det kommer alltid så många okända på studentfester. jag fick min beskärda del av sara i alla fall och det är att föredra. flickan ska plugga filosofi minsann. jag håller inte det garanterat. jag fick någon form av vuxenkänsla på hennes student. det var speciellt att sitta och tänka att jag vet vad hon kommer att hitta på nu. jag vet nästan vad hon tänker.
jag får se om hon fortsätter att satsa på innebandyn. hon är fortfarande ung och högerskytt. om hon kommer in i pixbos a-lag får hon möta iksu. yey!

resten av kvällen hinkade jag bärs och klagade på värmen. 30 grader i kungsbacka. världen är inte alltid human. världen är ganska sällan human. jag är inte säker på vad jag menar med 'human'. jag ändrar mig. världen är inte alltid bekväm. det är ett säkert ord. 'säkert' är ett säkert ord.

kvällscig.

jag funderade på ett skämt.
ötzi, stephen hawking och hitler spelar no-limit-texas-hold-'em-poker.
ötzi fick 2 knekt, hawking kunde inte lyfta på sina kort och hitler satt på ess ess.
hehe.

jag har fått ner ecw - one night stand 2007 och
vecka 15 var kings of leons album "because of the times" listetta i england. life is sweet!
en god dag för mina sportintressen. justin henin gick till final i franska öppna. jag har hejat på henne sedan den första matchen jag såg. hon mötte sin landsmaninna kim clijsters i en atp-final. jag tänkte att det är konstigt att två damer från belgien är i final. jag menar, hur många tennisspelare kommer från belgien. henin förlorade den matchen, men med världens bästa backhand kommer man långt. flickan är världsetta och jag gottar mig.
life is sweet! hon har dessutom skilt sig från sin (per def.) före detta man blabla hardenne. alla gör alltid vågen!

dagens spår: the mighty stef - the days of wine and roses

porr, onani och kvinnoförnedring

0606. sveriges nationaldag och natalies födelsedag. grattis!

- so you've got four of the  godfather's ladies on one side of the ring.

- hold up! don't get things confused, they're hoes.

- okey, they're hoes.

- there's no question about it.

den politiska inkorrektheten är fantastisk! jag gapskrattar varje gång. the king är en riktig jävla pajas.

om man sätter på tv:n klockan två på natten för att titta på poker ska man tänka två gånger innan man börjar zappa.
man kan få syn på två stora bröst gungandes i takt med en snubbes stötande höfter. eller en kines som lär en hur man får orgasm utan att få utlösning. det är rätt kul att se en kille runka i värsta "gunde lär dig svetsa"-anda.
nej, jag ska se upp för natt-tv.

(jag höll på att skriva tutlösning. det är ett roligt ord.)

nu ska jag dricka öl och titta på fotboll med vikard. det verkar som att yazdan och sandra inte dyker upp. yazdan är sjuk. han är sjuk för ofta. det betyder att vi inte har något tv-spel. det är lite synd.

dagens spår: m.i.a. - bucky done gone


david, hyde och pierce

4. juni. dagen efter olivias 20-årsdag.

det tog inte lång tid innan vi hittade tillbaka till gamla mönster. det märktes nog bäst när jag, yazdan, sandra och vikard spelade upp alla sagan-om-ringen-filmerna i handskuggstappning i ljuset från en ensam projektorlampa. jag och vikard snackade om fyllor, förvirrande promenader, australien, england, umeå, pengar fram till klockan fyra på morgonen. det var kul att återförenas.

jag drömde att teresa spillde ut min organiska öl över soffan. jag ryckte bort ryggstödskudden och lät ölen rinna ner för väggen. jag sade att det var bra att det inte satt något eluttag där för då kanske lägenheten skulle sprängts. sen öppnade jag en kilkenny. jonas var också där.
jag minns tyvärr inte mer från drömmen. jag måste skriva ner det jag mindes i alla fall. tänk att vara så rationell att man tänker på att det är bra att öl inte hamnar i eluttag även när man sover. jag är lite stolt.

jag har pluggat effektivt idag. jag är snart klar med frågan om gadamer. vad han egentligen menade med horisont och varför man inte själv kan bestämma när eller om ens horisont ska förändras och hur det går stick i stäv med husserls filosofiska projekt.

"fraisers brorsa kommer ut - hemlighet i årtionden" - expressen.
david hyde pierce är homosexuell. det jag överaskas av är "hemlighet i årtionden". är det bara jag som alltid trott att han varit gay? jag hade blivit mer överaskad av rubriken "david hyde pierce är straight". förresten är det fel att skriva att fraisers bror är gay. hur tror ni marris mår idag!? tänker ingen på henne!

dagens spår: the libertines - what katie did

fotboll, serietidningar och kolbeinn

2. juni.

jag vaknade i närheten av värnhem i malmö, i hanna p och josefin svenskes lägenhet. jag var inte bakfull. jag var tagen av takhöjden. fredagkväll spenderades på en releasefest för en väggtidning som heter "cigarett" och den första delen i förlaget koliks femisexserie "drift". jag och jonas var sociala med sveriges något inavlade serieelit. jag vet egentligen inte om de är sveriges serieelit. det får någon annan avgöra.

jag minns kolbeinn karlsson, en trevlig prick från uppsala som lever i sin egna värld och det syns i hans serier. han låter karaktärerna som aldrig syntes komma fram. han är även en del av performancegruppen "i will fuck your soul". jonas letar fortfarande efter en zigenarkyrkogård. folk såg raveiga ut. en liknade teresa. det var mycket förvirrande. hon kan ha liknat teresa för att jag fortfarande kopplar samman teresa med södervärn.

kolbeinn:
http://bp3.blogger.com/_G9UyERXOsvQ/RkhKcojXjlI/AAAAAAAAAQM/lD7GM7uo4zY/s1600-h/Rules+of+Animation.jpg
hanna p: http://bp3.blogger.com/_PwhhezXwY50/RlRbV7V2TrI/AAAAAAAAAXY/2yxosn_msuI/s1600-h/stubb&bubblorBLOGG.jpg
josefin: http://bp0.blogger.com/_1eu237RdQQ8/RmAPv8X7wvI/AAAAAAAAAi8/IN9T3mU7LfM/s1600-h/07-06-01.gif (josefin gör en seriedagbok.)

man kan hitta deras serier i olika tidsskrifter, bl.a. galago. kolbeinns serier är väldigt snygga och av någon anledning mindes jag dem. en av hans serier handlar om två herrar i en stuga som påminde mig om de två snubbarna i fam guy som tränar väldigt mycket och har en jättestor cykel.

kvällen var väldigt lyckad. jag vaknade i närheten av värnhem i malmö. vi gick, torra i munnen, på malmösgator neråt södervärn. nobelvägen. det ska finnas en film på youtube.com om nobelvägen. vi åt falafel till frukost. jag ville borsta tänderna.

kvällen har spenderats med att få bror min att fixa fram kanal 9 så att jag kunde se em-kvalmatchen mot danmark. den var helt sjuk. jag förutsätter att de som är intresserade vet och att de som inte vet inte är intresserade. inatt blir det nog mer sport. ottawa tar emot anaheim och det är i princip en match ottawa måste vinna.
sen såg jag andra halvan av "thelma and louise". mitt stående geena-davis-skämt fungerar inte längre. det finns så många fler stiliga män. ryan giggs spelade sin sista landskamp i wales tröja idag. vemodigt. nu får craig bellamy från liverpool ta över som frontfigur i de brittiska öarnas b-lag. men de har en snygg arena, ett snyggt lag och snygga, helt oförståbara skyltar.

och välkommen hem vikard.

dagens spår: arctic monkeys - i bet that you look good on the dancefloor