bajs-järmo

31.

senaste nytt i nöjessverige. det största som hänt sedan bajs-järmo sket på sig.
aftonbladets stora rubrik i lördags: järmo: jag sket på mig.
följdes av en nogrann redogörelse över hur järmo åt ett halvt kilogram tång som råkade vara laxerande.
under en robinsontävling sket han sedan på sig när han sprang i vattnet. bakom sprang stackars jonas.

ikväll är den stora nyheten:
linda rosing bjöd minderårig på alkohol.
i sista avsnittet av "den rätte för rosing" bjöd linda rosing hugo på alkohol. hugo är minderårig och detta är således ett brott enligt 10 kap. 6 § alkohollagen. hon riskerar således böter eller fängelse i upp till två år, om någon poängterar detta. paragrafen refererar till 3 kap. 9 §. där det står att spritdrycker, vin eller starköl ej får överlämnas som lån eller gåva till den som inte fyllt 20 år. drycken i fråga var en bag in box (vitt) som gladeligen dracks i blackeberg. hoppsan linda, produktionsbolaget eller kanal fem. och dubbelhoppsan att sända det på bästa sändningstid.
jag och kalle skojade med att skicka en socionomstudents och en juriststudents åsikter till kanal 5.

jag vet inte om det här säger mer om nöjesläget i sverige eller om min konsumtion av nöjessverige. hur som helst var det ganska roligt.

och jarl alfredius dog. det var ju synd.

dagens spår: the clash - clash city rockers

allt vi bygger upp ska vi riva ner

25.

idag är en rätt dålig dag.
jag är trött.

imorgon blir sista gången jag kan umgås med s på ett tag. hon försvinner. det är tråkigt. jag borde inte påverkas så jävla mycket tycker jag, men det är vemodigt. som vanligt. det är alltid ett jävla vemod. får göra det bästa av det.
blir öl och open.

vissa har det bättre. ibland gillar jag inte att påverkas av omvärlden, men samtidigt, om jag fått välja, hade jag inte valt att ha tillvaron på något annat sätt. likgiltighet är värre än olycka. otrygghet. ovisshet. uttråkad.
praktiken till hösten går så där. ska kontakta praktiktanten om hur jag vill ha det.

plugget går bra. måste se till att lämna in allt som ska lämnas in. borde ta en sväng om plugget på fredag innan peppen på kvällen får börja. och hämta tidningen. och kolla räkningarna.

mycket av det jag är uttråkad över är att det är en bit kvar tills helgen drar igång och egentligen vill jag inte vänta.

dagens spår: the libertines - tell the king

umeå open 2009 och varför bloggandet stannat av.

18. mars. imorgon blir mamma 53. år.

schemat för umeå open är klart.
mitt schema är klart.
torsdag: john me, jay reatard och ölhäng
fredag: florence valentin, fever ray och brrrap brrrap.
lördag: the hives och ölhäng.

svett.

peppen kan börja. kanske.

jag är stressad och bollar med luften. sosum, praktiken, plugget. det verkar vara många saker igång samtidigt. vet inte riktigt var jag kan börja. det slutar i att jag sitter still alldeles för mycket. jag satt ner i två timmar på måndagen. och tittade. jag ska göra en lista. axel har tipsat.
nu måste jag sova. jag måste sova och vakna. jag måste till plugget och plugga. jag måste möta praktiktanten på måndag och banken på eftermiddagen och casearbete, litteraturseminarium, lekutredning och tenta. gå på möten, kolla banker, kolla e-postbrevlådor, kolla brevlådor, kolla protokoll. det där med att förväntas ha saker och ting under kontroll pressar mig. det är nog i huvudsak jag som pressar mig, men bara mesar förlorar. jag kan nog bära lite till. bara lite till. tills fredag. då kommer jag stå med en kilkenny draught på balkongen och vända mitt lilla anus mot solen och säga "kör solen, kör".

det där sista var nog inte sant, men ibland känns det som att världen knullar en i röven och då är det bara att knipa igen, vända sig om och klippa till så snällt man kan. yes, reduce.

and it's never fucking lupus.

dagens spår: olle ljungström - en apa som liknar dig

new plan

6. mars. i hörsalsrundan samlas jämställdheten för kvinnodagen är på söndag.

jag träffade josefine där.

jag har en ny plan. way out west kan jag skita i. jag har ju sett the bronx, jay reatard och arctic monkeys när det är. lily allen vill jag mest hångla med. drogliberal kvinna med sexig dialekt liksom. istället har jag spanat in emmabodafestivalen idag. bob hund, markus krunegård och navid modiri och gudarna liksom.
http://www.emmabodafestivalen.se/artister.asp

samma folk som förra året till stor del. skickade sms till kim i kristianstad. hon har körkort och gillar navid modiri. det är en bra utgångspunkt för att bli festivalvän med mig. hoppas hoppas.

nu. sopor.

dagens spår: navid modiri och gudarna - kroki

wow

wow. way out west släppte artister. lily allen, arctic monkeys, jay reatard och the bronx. om någon har lust att hänga på eller sitter med en extra sängplats i göteborg så hör av er. nu fick jag en idé. challe i arvika känner nog en massa jävlar i göteborg och nog fan kan jag få honom att hänga med ner till göteborg och festa lite i augusti.

i annat fall. om folk läser det här och sitter på intresse för pop-musik och göteborg så bjud in mig. jag är en ganska snälla man.

dagens spår: lily allen - the fear


How much fun you can have with a hammer

4. mars.

Jag kör på tesagrejen och gör saker trots att jag är sjuk. Jag kanske inte är sjuk, jag kanske bara tycker synd om mig själv och äter för dåligt. Nåja. In other news tänkte jag dra till London i Maj. Strax efter föräldrarnas eventuella besök. Hälsa på min kusin. Titta på Blackfriar bridge, London bridge och H'smith bridge. Springa på Gloucester road med Special needs i öronen. Gå på Tate modern. Gå till the Dove och dricka honey dew på fat. Kanske gå på någon fotbollsmatch på lördagen. Kanske Koko Club och kanske, kanske, sitta i London eye ett tag (det är ju inte superturistsäsong). Jag läser "The Echo" och blir sugen. Cockfosters, King George the fifth, Brixton, Walthamstow c, Piccadilly line, Victoria line, Central line, Northern line.

I natt drömde jag om illegalt pokerspelande i Simremarken. Jag stod vid ett fönster på andra våningen i en villa. Genom ett fönster i grannhuset kunde man se folk sitta vid ett runt bord och spela poker. Männen var djupt koncentrerade i sitt spelande. I rummet jag befann mig i fanns även ett par tv-apparater. De visade bilder från övervakningskameror i pokerhuset. Bilden skiftade från korridorer till toaletter. Det var som att vi spionerade på pokerhuset. Jag minns inte om jag själv i rummet eller inte, troligen var jag inte det. Vem jag var med minns jag inte, men troligtvis poliser.

Från pokerhuset hördes skrik. Illa skrik. Smärtskrik.

Rummet jag befann mig i var sparsamt inrett. Väldigt få möbler. Tapeterna var sönderrivna och smutsiga. TV-skärmen flimrade. På tv-skärmen såg man blodstänk från olika rum i pokerhuset.

I buskarna utanför pokerhuset smög piképoliser omkring i sina rader. Flaxandes med händer för att kommunicera. Piképoliserna ville obemärkt ta sig in i huset.

Smärtskriken fortsatte.

TV-bilderna föreställde en toalett. En blekfet polistant i röd stickad tröja kikade in genom badrumsfönstret. Hon slog försiktigt sönder rutan, men upptäcktes av en av pokermännens vakter. Han försökte dra in henne genom fönstret. Hon fastnade någonstans över magen. Mannen gav upp, avväpnade damen om och gick ur TV-bilden. Polisdamen såg skräckslagen ut. Uppsspärrade ögon och spänt ansikte. Mannen kom tillbaka i bild. Han hade hämtat en hammare. Han hade en beige skjorta på sig. Han hade med sig en man som lät förtvivlad. Mannen slog mannen utanför bild i huvudet med hammaren. Mannen skrek förtvivlat. Polisdamen skrek förtvivlat. Mannen slutade skrika. Mannen med hammaren fortsatte slå medan polisdamen hjälplöst såg på.

TV-bilden byttes mot en bild från korridoren utanför toaletten. Varje gång en smäll hördes skvätte det ut mer blod i korridoren från toaletten.

Pokermännen satt kvar och spelade poker. De såg likgiltiga ut.

Jag vaknade någon gång kring tre. Svettig.

Jag drömde även om en fiktionell kvinna. Hon ville se på "Batman begins". Hon hade röd klänning. Hon log snyggt och såg rätt sugen ut. Det var en bättre dröm. Jag tecknade henne på reprisföreläsningen. Sedan gick jag och Lars på bokrean. Jag undrar om "kärlek, hur fan gör man?" är bra. Jag hittade ny våröl.

Dagens spår: Special needs - Gloucester road



Damen från reprisföreläsningen. Från minnet av damen i drömmen.