der superdeutsche Mann von der Meer

29. bambambabambambambambam bambambabambambambambabam. som studenten sade.

radioteatern ger... konstpaus...
jag kan inte avslöja titeln. jag och vikard lekte radioteater, snarare sketch, idag. jag spelade en whiskyskorrande sjöman, den bästa sorten. jag vet inte hur klokt det var egentligen. nåja. det är konstigt att höra sig själv inspelad. jag tror att jag haft svårt för att vara musikant på skiva och skådis på bild. det är bättre med teater och livemusik. jag gillar inte hur jag låter när jag lyssnar på mig enbart genom öronen. vad egoistiskt det känns.

jag tvättade kläder och var redo för måsten redan klockan tio. jag och vikard fann inga måsten så vi tog en kafferunda runt universitetet. jag blev stissad. det var inte bekvämt rent fysiskt. när kommer jag att lära mig? jag bör inte dricka så mycket kaffe, men det finns inte så mycket annat att göra på universitetsområdet. man kan i och för sig plugga, men det är inget jag behöver göra just nu. kanske. imorgon kanske jag kommer att vara smårund under fötterna på ett examinerande seminarium. de ska veta att det inte är okej att lägga ett seminarium klockan 15 på studenternas högtidsdag. champangefrukost.

det är inte ett så intressant inlägg än så länge. förlåt. jag ska hurra lite. axel figurerar allt oftare i mina tankar ju närmre skåneresandet jag kommer. nu är det bara en dryg månad kvar tills ofantligt vemod. jag kommer att sakna mycket med umeå, men ser fram emot mörka promenader längs havet. det gjorde att dagen började med en rask promenad med sommarstänk med blutengel i öronen. synth med väldigt hög volym pumpar en framåt. den snea luggen och den knäppta skjortan. munnen blir spännd och ögonen döljs bakom ett par solglasögon. omvärlden glider bort. musiken bara maler, maler, maler ner en. tyska är ett häftigt språk. jag kanske borde skriva mahler, mahler, mahler.

jag kommer att skriva om vemodet när sommaren närmar sig.

för att fortsätta de pompösa hyllningarna till människor jag aldrig träffat. jag tror att freddie wadling är en av världens vackraste människor. han sitter ihopsjunken på en pall med en mikrofon framför munnen. han mumlar. han hostar. han stönar. han sjunger och när han sjunger blir öronen bundna och man blir överaskad hur den gestalten kan trycka ut något så vackert ur sig. och hans ögon. hans ögon är magiska. och hur den övriga kroppen än förändras växer inte ögonen. freddie kommer att vara vacker till den dag han dör.

dagens spår: blutengel - der spiegel
http://www.youtube.com/watch?v=z0gjtGW-Pwk

dagens spår - ett vinnande koncept

28 april. idag känns det vår på alla plan.

underskatta inte coupling. underskatta inte kraften i dagens spår. det sprider sig och mina byxor blev genast lite tightare. liksom. jag har inte sådana fräcka sidor som K har och jag använder väl inte youtube så himla mycket. jag kan försöka få in som vana att länka till en liten videosnutt under dagens spår. särskilt när det är någon snygg artist.

helgen var fin. växlande umgänge. ingen möjlighet till att bli rastlös. nu måste jag suga på måsten. vattenpipskol till tisdag och onsdag. kaffe. mjölk. tvättid. plugg. ska iväg och plugga nu. och kaffe. tequila och öl med liljansberget, stadsbesök med kafferast med tvistevägen, fest med fysik- och pedagoggränd. anklagelser om anorexia som roade mig, men skapar ändå vissa frågor. är det så där jag uppfattas av omvärlden? kanske. har jag kroppskomplex? antagligen. vem fan har inte det liksom. gymkort flyger genom luften. äter jag? absolut. det kan många intyga, även om det inte är roligt alla gånger. hellre havregrynsgröt tillsammans än oxfilé ensam. det äår bara den där jävla inflationen som sätter käppar i hjulen. apmånga procent. matpriserna går upp. i staterna ransoneras riset. i asien är det upplopp för rispriserna. spannmålspriserna knallar uppåt som följd av den ökande efterfrågan av etanol som bränsle. man gör hellre bränsle än mat av åkrarna. i skåne sitter grisbönderna och gnuggar labbarna. det är okej, de har inte haft det lätt alla gånger, men studenterna påverkas av matpriserna. centern vill öka studiebidraget med en femhundring. det är en bra idé. då skulle vi kunna äta utan finansångest.

imorgon blir det knall till stan för att kunna sänka några kalla på onsdag. och några kalla på lördag. sista dåliga gatan i umeå. en liten del av mig dör. dåliga gatan har pressat in sig någonstans i den vänstra kammaren och det kommer att dunka lite vemodigt på lördag. jag får hitta några fina att dela upplevelsen med. K försvinner iväg till norr, men om hon hängt med ändå vet jag inte. hälsan spökar. går det bättre?

nu sitter jag och väntar på malin. hon ska komma förbi när det passar.

dagens spår: tiger army - in the orchard
http://www.youtube.com/watch?v=--NyHw8rQ3I

jurister irriterar mig

24

den senaste tiden har varit ganska upptagen. avslutat moment. startat moment med en fruktansvärd jurist. en person som avslutar argumenationer med frasen "det står i boken" som om lagboken (som hon syftar på) vore ofelbar. lagar är idiotiska. jag hade aldrig blivit en bra jurist. jag är alldeles för anarkistiskt lagd. jag anser att ganska många ska ge fan i vad jag håller på med. mitt liv. mina val. det finns mycket hyffs och sunt förnuft i lagboken. det är taskigt att bryta avtal. det är taskigt att bruka våld mot folk och djur och miljön. det är taskigt att göra mycket enligt lagen, men jag tycker att det har gått till överdrift. det finns ganska lite man kan göra i världen utan att lagen begränsar oss. jag gillar inte begränsningar.

ikväll blir den första lugna kvällen sen i fredags. jag minns inte riktigt vad jag ska hitta på. igår var det avslutat-moment-fest med pensionärstema. folk sade att jag hade en bra utklädnad. andra tyckte att jag såg ut som vanligt. no shit. gubben är ett ideal jag strävar efter. kom hem ganska sent. lite sömn. jag kanske somnar gott ikväll.

K kanske måste gå till en läkare. hon gillar inte läkare. de ser ut som ledsna hundar. hon vill inte att de ska pilla i henne. med sina korvfingrar. navid modiri. shape up kanske ligger i riskzonen. antingen får jag hitta en annan partner in crime eller knalla på någon korridorsfest. det finns några möjligheter antar jag. det börjar bli länge sedan K och jag klubbade. omständigheter. om någon vill på shape up så säg till så ska jag se efter om det passar.

dagens spår: tom waits - road to peace

hurra hurra vad det är roligt i moskva!

bob geldof. 20. kanske.

vikard körde efterfest i lördags och de sista gästerna lämnade vid tolvtiden på söndagen. jag sitter med träningsvärk i rumpa, axlar, bröst och vaderna. min söndag flöt iväg i en trötthetsvåg som vällde över mig. som det brukar vara med andra ord. jag har aldrig varit bra på söndagar. någon vecka ska jag vara nykter på lördagen och se hur söndagen utvecklar sig då. det var en markant skillnad på mig mellan lördag och söndag. på lördagen kunde man inte få tyst på mig. tankarna som bara var tvugna att komma ut skapades på löpande band, min käft gick i hundratrettio. på söndagen var samtal svårt vilket antagligen märktes. jag visade mig inte från min bästa sida. huruvida ett fyllo är min bästa sida vet jag inte, men jag har roligt och roar (förhoppningsvis). antagligen såg jag ut som ett arsle. jaja.

jag gillar när vikard berättar att jag kvällen innan skrek "i've found a german!" och hur han sedan hör mig börja prata engelska med fransk brytning. det låter ganska ologiskt. roligt, men ologiskt. spock.

idag fortsatte tal om tatueringar. alla ska ha. alla ska skaffa. jag kommer nog att skaffa. club killers. väldigt snygg och totalt meningslös. som det ska vara. jag måste bara dra tummen ur röven och fixa någon som kan tatuera skiten. jag kanske borde snacka med evelina, hon borde ha koll. kattis också, men kattis fixare finns i en helt annan del av världen. norrut.

varför skriver jag om sådant här nonsens. varför känna till vad jag gjort och inte vad jag tänker? self grandification. vad finns det för syfte att skriva att jag kokat potatis? skriver jag för min skull eller för andras skull? vill jag minnas vad jag gjorde i lördags eller vill jag stoltsera med att jag gjorde något? vad värderas som att göra något i världen? är det lika hög status på att sitta hemma och filosofera över livets frågor, mening och mänskliga relationer som att knalla ut och klubba runt? båda har väl något värde, men filosofen blir en asocial läskig typ som man tittar på och tänker kuf. kcuf. fuck. dansaren blir ett fyllo som negligerar världens ångest i några timmar i alkoholdimman. self grandification. self pity. det är i betraktarens ögon sägs det. för mig borde enbart min betraktelse av mig själv spela någon roll. ingen annan känner till mina förutsättningar, ändå skapar människan sin existens i samverkan med andra. genom relationer eller bristen på relationer. dansaren eller kufen. relationer formar oss. det kanske inte är sant. det finns många aspekter man måste förhålla sig till när det kommer till sin egen identitet att någon säkert inte har sitt ursprung i min betraktelse av mig själv genom någon annans ögon. samtidigt kanske man inte är mer än vad man utger sig för att vara, som någon sade. är det mina tankar eller handlingar som spelar någon roll?

varför jag skriver? jag har plugg som jag helst inte vill sätta tänderna i.

dagens spår: michael dee - hurra, roligt i moskva

now look it baby, you're just nineteen

19. april. pepp.

jag hade glömt the awesome pepp-power of "starlight" by young heart attack. det är någon juno-lyrisk våg som sväller över mig. antalet armhävningar ökar när låten spelas. dansstegen blir snabbare. jag slår mig för bröstet som män gör (har jag fått för mig). solen dansar över golvet och jag ska bevisa min manlighet. det är någon hatkärlek till låten. det där med att bevisa min manlighet som om det vore det enda att bevisa blir jag bitter över, men faktumet låten pekar på, det faktum att jag är en man, är betryggande. det finns många egenskaper jag värderar högt som jag inte är säker på att jag bemästrar, men jag har alltid kvar egenskapen i att vara man, även om det kanske inte säger så mycket. det gör inget när en man skriker pop-låtar som om det inte fanns någon morgondag.

ikväll får jag äntligen spela eagles of death metals låt "i gotta feeling (just nineteen)" för malin. den handlar om en man som har sex med en nittonåring. gissa hur gammal malin är. när låtar om oralsex eller underkastelse inte räcker liksom.

dagens spår: young heart attack - starlight

jönköping



jag har inte tänkt på att jag bor med en man från jönköping. det hörs sporadiska skrik från kollektivet. det är trivsamt med liv omkring sig. det håller nog jönköping med om.

dagens spår: the cardigans - my favourite game

kryddhyllan är läskig

K "vi delar kryddhylla"
J " vad seriöst"

min dag spenderades i solskenet utanför samhällshuset. jag stod i samtal med charles och vi kom in på ämnet förhållanden. vi pratade om hur osunda många förhållanden är utifrån de krav som förhållanden anses ha. krav som varken är lätta att leva upp till eller definiera. kravlöst borde väl vara melodin? jag har insett hur uppfattningen av vad ett förhållande innebär skiljer sig åt beroende på vem man talar med. och när jag hör definitionerna funderar jag på om jag någon gång kommer att bli redo att besvara dem. antagligen är svaret, men inte nu. jag pratade med K (som att jag är J) och hon sade att hon delar kryddhylla med herr L. jag blev lite skrämd. dela kryddhylla. att arrangera om sitt liv. att det skulle bli så hade jag inte kunnat ana för ett år sedan. ja, trivs hon med det är det önskvärt. framtidsaspekten som kommer med förhållanden skrämmer mig. jag har uppfattat att många som hör ordet förhållande tänker "ett år framåt" som V sade den gången vi blev fulla. ett år. det känns avlägset. som björk sjunger "i don't know my future after this weekend and i don't want to". det stämmer väldigt bra för en pojke som jag. förr när jag varit med kvinnor har jag kunnat föreställa mig skilsmässan innan vi avslutat första kyssen. det gör jag inte längre. det tjänar inget till. så långt brukar man inte komma. om det blir aktuellt kommer jag nog att fly. som vanligt.

jag står något nonchalant stampandes rastlöst utanför samhällshuset och säger att ett genuint intresse för varandra är väl allt som behövs? jag tänker inte ersätta något i mitt liv med en brud, bara komplettera. som ytterligare en trevlig del av helheten. en vilja att träffa en person och en vilja att träffa personen igen är så långt jag tänker. det verkar inte vara så många som delar den synen. jag kanske är fel ute. jag skriver som joe strummer säger "if it work, don't mess with it". det kan vara mitt nya måtto. iallafallivissafall.

att samtala om begrepp som kan ha en så stor skillnad i betydelse beroende på vem man talar med är svårt. hur ska andra kunna förstå vad man säger om man inte själv vet det? hur tror man att andra ska förstå om de inte delar samma referens. vi kan tala om mördarstrutsar och buddhistfåglar. om jag säger att buddhistfågeln är blå kommer kanske några att skaka på huvudet. vi har olika referenser. vi vet inte vad vi talar om. följdfrågor. sidenblå. buddhistfåglar kan väl te sig lite olika beroende på vem man talar med. det är något jag måste tänka på i samtal med framtida klienter, om jag hamnar i en sådan situation. jag kan inte tro att alla delar mina referenser precis som ingen kan tro att jag har samma referenser. man kan samtala utan att komma närmare varandra.

dagens spår: björk - big time sensuality

kakel i ansiktet

17 april. choke on the smoke let me breath again.

jag drömde om att jag var en del i ett datorspel. det började med att jag var på fest med min syster och min vän niklas. niklas bjöd på vodkadrinkar. han köpte en som smakade skogsbär. jag köpte en som smakade mint. jag blev lite avundsjuk för niklas drink verkade god. lokalen för festen såg ut som en skitig tunnelbanetrappa. det var kakel på väggarna, men det kunde knappt urskiljas för all smuts. färgerna gick från urblekt gul till brun till grått. dekadensen låg tjock i rummet.

efter ett tag började två svarta män, en smal och en tjock, poesirappa. jag gillade det, men det fanns ett gäng som inte var lika intresserade. de tog den smala snubben, som kallades stevie smith, drogs in i en toalett där han misshandlades av gänget. han låg på det skitiga golvet och försökte skydda sig. gänget bestod av kanske åtta snubbar. jag satte mig på en mc-snubbes bönpall och vi åkte in i toaletten. vi körde runt gänget för att göra att deras utrymme för sparkar mindre. jag minns att jag svartlånghårig snubbes nacke mellan min högra underarm och vänstra armbågen. gängets ledare utkristalliserades och jag tog honom i kragen medan mannen som körde choppern styrde fordonet mot pissoarerna. jag lät gängledarens ansikte fuktas i pissoaren. det kändes lagom förnedrande. pissoaren sträckte sig från vägg till vägg. utgången låg precis brevid hörnan där pissoaren slutade. jag drog gängledarens ansikte i pissoaren tills vi nådde utgången där jag lät hans ansikte möta kakelväggen medan jag åkte motorcykel genom utgången och tillbaka till festen.

sen dök det upp någon demon som jag borde fixa, men de sade att barnen måste skaffa fortsättningen. "the next generation has to create their own reality". det var inte min sak att stoppa demonupproret som potentiellt skulle kunna krossa världen. nästa generation får skapa sitt egna datorspel med egna regler. datorspel brukar sluta lyckligt.

dagens spår: gallows - just because you sleep next to me doesn't mean you're safe

ner. ner ner ner.

13. april. gå din väg.

det känns som om världen rör sig fort. jag brukar gilla när den gör det, men nu känner jag att jag inte hänger med. jag blir åksjuk. tappar aptiten. blir svag i benen. söndagar. jag har aldrig fått rätt på söndagar. det finns inget rätt.

i lördags testades ubc. fin klubb. lätt att dansa till. jag var apsnygg.

dagens spår: markus krunegård - ibland gör man rätt ibland gör man fel

det var vodka, kalinka rullett og kaviar

10 april. (20.55. går tiden ut.)

de två senaste dagarna har varit fina. jag är inne i ett valiummoln. idag har jag inte lämnat kollektivet och är bekväm med det. jag tror inte att det har hänt på nästan ett år.
igår fick jag skakiga ben. datorn, hotcherry jr., ville inte starta. den ville bara vara svart. sånt nojjar. jag fick stöd. det uppskattas. datorns betydelse i vardagen försvann. den är inte så viktig när man tänker efter. fast det är synd när rummet inte fylls av musik. nu fungerar datorn igen. life is good, men det är i huvudsak inte datorn som står för det.

beklagar arsenal. de spelade fint, men det går ut på att göra mål också.
heja united. vi spelade inte särskilt fint, men vi gjorde mål också.

okej, själva spelet var rätt fint, men spelarna är långt ifrån fina.

dagens spår: kaizers orchestra - mr. kaizer, hans constanze og meg

gomorron jesper!

nationale 7 april.

jag drömde inte om dammvippor inatt. tyvärr.

det var juni i skåne. gult ljust och blad på träden. det luktade fukt. det var studentdag i trelleborg. jag gick ut och trivdes i luften och skaffade öl för att driva runt på olika fester. jag och bror gick till en fest för att jag skulle spionera på en intressant flicka. jag hade med mig en kikare och skickade in bror för att kolla läget. när jag kommer in så sträcker jag på halsen för att skaffa mig en överblick. tre sekunder senare svänger hennes ansikte runt ett hörn och vi tittade på varandra. "date" sade hon frågande. jag tog tag i kragen och sade "dior".

jag är nöjd med den one-linern.

nu minns jag en dröm jag hade några nätter tillbaka. den handlade om en väldigt speciell snubbe som tände på horor med könssjukdomar. han hade själv könssjukdomar som gjorde att penis var gömd i ett virrvarr av bölder och ärrvävnad (kanske). han saknade en framtand också. han satt i en pickup vid en vägkorsning. på trottoaren stod tre horor uppradade. han smackade med läpparna och smällde av ett leende mot horan som hade flest könssjukdomar. så många att han skulle få börja gräva ner sig mellan hennes bölder och grejer. han blev nöjd.
jag tror att drömmen grundar sig i att jag såg rodriguez film "planet terror" för några dagar sedan. där finns det snubbar med bölder. i övrigt var det en ganska illa dröm. jag hade nog helst sett att den fortsatt vara glömd.

dagens spår: the sonics - do you love me

buddhistfågeln kvävdes av elvaminuterspinnen

the fourth. or third... april. english. teenage mutant ninja turtles april.

vad fan? ibland förstår jag inte mig själv. vad sjutton tänker jag ? vad fan säger jag? det känns som det är en kväll i rannsakningens tecken. en kväll för självkritik och självreflektion. om man ska ta det från en början. att försöka ingjuta en positiv känsla i omvärlden är ett svårt uppdrag från början. att vara flaxande och titta på moln istället för på bankkontot kan vara lockande. samtidigt upplever jag att jag är en jävla hycklare som istället för att uppmana till att ta itu med omvärlden uppmanar till att sitta och flukta på några jävla tussar. skyl mig från det där jobbiga! men vakna och lukta på vildrosorna (hrrm, tommy nilsson har en vass tunga), finansnojjan kommer att finnas kvar när den klarblå himlen visar sig.

är det en bra roll att ta? den där snubben i filmerna som säger "det kommer att ordna sig" utan att själv veta om det stämmer. världen blir kanske vad man gör den till. om det stämde hade det bästa sättet att gömma sig på varit att blunda när man leker kurragömma. folk säger att det inte fungerar. tentahot, matpriser, ensamhet, tristess, sjukdomar och grejer finns kvar ändå. de försvinner inte för att man blundar.

idag var en sådan där dag när jag inte var nöjd. varför vet jag inte. jag får väl förkorta mitt liv med elva minuter som den där tanten i tv3-programmet säger. jag kan fixa det när jag är trettio bast och sitter på socialen och säger att det kommer att ordna sig. det kommer kanske sluta med att jag förkortar mitt liv med elva minuter då också.

jag vet inte om det är bra att säga att det kommer att ordna sig. det är en jävligt överskattad fras. vad fan betyder den liksom? den har blivit så himla urvattnad på innebörd att ingen vet längre, ändå är det en favoritfras hos många när livet trilskas. det löser sig, det gör det alltid. jaha. en positiv vind i mig säger att det löser sig om man vill att det ska lösa sig. det kan jag gå med på. nya förutsättningar föder en ny vilja till att nyorientera sig och nynjuta av det fina. frasen det ordnar sig inbjuder till en passivitet. en passivitet jag inte finner önskvärd. jag tar hellre frasen "det ordnar sig om du vill att det ska ordna sig". jag tycker att den senare frasen inbjuder till ett mer aktivt handlande. att vara passiv innebär att man låter sig kontrolleras av omständigheterna i stället för tvärtom. det innebär att man låter världen misshandla en medan man ligger där och tar emot för att sedan försöka blockera slagen. det finns andra sätt. det gäller bara att vilja iscensätta dem.

kontonojjan kan man lösa med nudlar och billig öl. tentor kan man lösa med planering. ensamheten kan man lösa med människor. en kopp kaffe, grey's anatomy, dans. vad än som står på tapeten. tristessen löser sig oftast i samma veva. är en kopp kaffe tråkigt så sitter i alla fall två jävlar i samma båt och kan hjälpas åt att ro till något roligt. sjukdomar är botbara. om de inte är det så låt buddhistfågeln sittandes på din axel påminna dig om att livet tar slut och spendera resterande del av det med trevliga saker. det är kanske okej att titta på molnen istället för på kontot. det är kanske okej att ta en rast från tentaplugget. det är kanske okej att äta en chokladpralin den här veckan. det hela går väl ut på att göra det man finner lämpligt.

den där fågeln går emot principer människor håller kära. vi gillar att planera för framtiden. vi gillar att tänka att jag ska äta mat på lördag också. att jag ska kunna tentan på fredag och att jag helst skulle fixa det där med banken innan dess. det som är lämpligt just nu kanske inte var lämpligt att göra om tre veckor. tänk om man singlar ner på plats och det sista man såg i livet var några flämtande nollor på en datorskärm. det vore ganska tråkigt, inte sant? i sådana fall kolar jag hellre när jag stirrar på en fullmåne och känner mig lite fridfull. buddhisterna snackar om att man diggar livet först när man inser att det har ett slut. buddhisterna och deras belief-cred. jag vet inte om jag tror på det. jag vet inte hur det känns när man inser att det är tänkt att man ska singla ner. jag har en nudelvecka, tentavecka, ölvecka, kontovecka planerad. ingen jävla dövecka liksom.

korsade tankar. jag får ingen rätsida på det. kurvigt är också fint. som moln och fullmånar.

dagens spår: the strokes - heart in cage