skägg

2007-02-28

http://www.aftonbladet.se/vss/rss/story/0,2789,1011054,00.html


det finns inget som skriker vår lika högt som slutspelsskägg. våren är slutspelsskäggens årstid. bastanta kransar och ansade rabatter. det är en fröjd för ögat.
under NHL-lockouten, när den nu var, vann zetterberg årets slutspelsskägg. vem vinner i år? vinnaren får en bild på ett x-box som pris. ett vackert pris, men framför allt är det äran som lockar. och så lockar skägget och så lockar skägget.

idag trodde jag att jag kanske hade en föreläsning. jag tog fel. jag satt och pratade i stället.
nu borde jag studera hegel, ytterligare en tysk fantom. jag vill inte studera hegel, men jag vet inte vad jag ska hitta på. då blir det hegel.
jag upptäckte att jag har massor att göra i mars. mitt arbete ska vara klart den 17:de mars. efter det har jag 21 dagar ledigt innan nästa moment börjar. helt rubbat. jag måste hitta på något. högskoleprovplugg?

dagens spår: devendra banhart - this beard is for siobhán

titel följer och jag gillar inte blod

det var längesen jag såg två filmer i rad med någon jag inte haft sex med.

2007-02-jag bryr mig inte.

det var första kvällen som jag och lilljohan spenderade tid tillsammans på många månader. jag lämnade tankarna vid dörren, låste ytterdörren och svepte en filt omkring mig och började värma mig. det är fruktansvärt skönt att avsätta tid till att bara vara, släppa alla problem och tankar som gäckar. ett nytt perspektiv på vardagen. jag lyckades se en hel film. en nästan två timmar lång film med stark handling, halvkass dialog och ett svårt berättande. halvkass dialog är svår för mig att bedömma, filmen var på franska, men de pratade grötigt. jag gillar juliette binoche.
nu sitter jag med tankar som virvlar runt i huvet och jag vet inte om jag ska räta ut dem eller låta dem spinna under natten. jag är rädd för att jag kommer att drömma om blod och salvador dali. särskilt blod. salvador dali är inte så farlig i sig. kombinerat med blod blir dock salvador värre än bara blod. det är allt eller inget och dubbelt blir läskigt. jag gillar inte blod. jag gillar att jag är tjugo bast och fortfarande blir skrämd av filmer. så skrämd att jag inte ens vill gå ut i korridoren för att tända. så skrämd att jag dubbelkollar låset på ytterdörren tre gånger. så skrämd att jag inte vill ha benen under bordet för någon kanske kommer att ta tag i dem. så skrämd att jag blir paranoid av att sitta på fjärde våningen i umeå, världens ände. jag hade inte överlevt natten om jag bott som erika. det räcker med reflekterat ljus och solkatter för att jag ska bli paranoid. det är skönt att sannolikheten för att någon med blodiga knogar ska knacka på mitt fönster är nära noll... tyvärr inte noll. (nu tittar jag ut för att lugna mig.)

nu ska jag gå och lägga mig. dra upp knäna till hakspetsen och dra täcket över huvudet och med uppspärrade ögon försöka sova.

dagens spår: svenska akademien - snapphaneklanen

jackie chiles

2007-02-24

jag är inte kristen men ibland är det berättigat.
HERREGUD! någon måste se på tv och råka snubbla över reklamen till den nya filmen "förortsungar", bla bla en skarsgård (inte stellan). jag snubblade precis. jag är nästan säker på att det stod "guldbagge regn". det är befängt, beklagligt, otroligt, oroligt.
det oroar mig. jag skiter i korrekt stavning, för vem bestämmer vad som är korrekt? om tjugo år kommer versaler att vara borta (hoppas jag) och 'egentligen' kommer att stavas 'igentligen' och det är väl inget fel med det. "guldbagge regn" och "guldbaggeregn" betyder inte samma sak och det är där skon klämmer. det är en jävligt liten sko. helt absurt liten sko. 39:or på en gubbe.

dagens spår: khonnor - daylight and delight


victoriagallerian

2007-02-24

jag var en gång en gänglig man letandes efter ett par byxor i malmö city. cheap monday. ett av de få ställen i malmö som vid den tidpunkten*, vintern 05-06, sålde sådana byxor var solo. jag gick förbi solo och i affären såg jag en man vika byxor i t-shirt. det fick mig att fundera. hur kommer det sig att byxvikmannen har t-shirt på sig? för att han ska kunna arbeta i t-shirt en hel dag måste det vara en rimlig temperatur inne i affären. vad kan en rimlig temperatur vara? jag gissar att den ligger på mellan 15-20 grader C.
detta var som sagt mitt i vintern och jag hade kläder på mig efter lämplig årstid. (nu vet jag att alla norrlänningar vänder sig i graven och skriker "nej, du har inte lämpliga kläder för årstiden vinter!")
kläderna var lämpliga för en skånsk vinter, -5 till +5 C, fuktig luft och blåsigt.

förväntar sig byxvikmannen att jag ska knalla in i affären i full vintermundering och tycka att det är skönt att handla? som matt caughtran skriker, i "history's stranglers", "these beads of sweat feel like a flood".
när man knallar in i affären blir man snabbt varm och man känner svetten lacka. vid sådana tillfällen är det inte skönt att handla och synnerligen inte att prova på kläder överhuvudtaget.
temperaturskillnaden mellan gatan och affären är avsevärd och bör inte förbises. jag ser det som en kränkning mot alla konsumenter. det är knappast smart att skruva upp värmen om människorna man vill locka har tre lager kläder på sig samt accesoarer som halsduk, mössa osv. det är en signal som säger att de inte vill ha mig i affären. jag blir så arg, det är inte okej, det går bort.

detta har lett till att jag i princip inte kan gå i affärer på vintern. ibland måste jag trots denna bojkott att vistas i affärer, senast ica för en halvtimma sedan. även då var det för varmt för vinterkläder i affären. jag kan vara orsak till obehaget själv eftersom jag tempohandlar, jag gillar inte vistas i affärer som det är.
jag behöver en personlig tränare, alltså en person som gör att det är värt att gå i affärer. som det ser ut nu har jag ingen sådan.

*tidpunkten: jag är fullt medveten om att begreppet "tid" är dåligt. människan som skapat begreppet "tid" lägger kopplar gärna ihop evighet med tid. människan som i sin natur är ändlig kan inte ha en uppfattning om evighet. dessutom baseras "tid" på rörelse, om det inte funnits rörelse/förändring hade en tidsuppfattning inte behövts och eftersom begreppet "evighet" är avsaknad av tid innebär det avsaknad av rörelse/förändring vilket människan bara kan uppfatta till en bråkdel genom förnuftet.
hela diskussionen om "tid" irriterar mig. jag vill att alla ord i den här texten ska bli en kritik mot det samhälle vi går med på att leva i.

dagens spår: khonnor - an ape is loose (sjukdomsmusik)

jag fryser i dag

2007-02-23... kanske?

jag mår som rostat bröd som legat ute för länge och blivit segt. jag sov dåligt. jag vaknade dåligt. jag har precis legat i en soffa i två timmar stirrandes i taket. det var riktigt skönt, men brist på energi uttrycks i att jag går runt och fryser. jag är virrig och långsam.

jag fick en knäpp i går och rakade skallen. jag ser äckligt hård ut, med betoning på äcklig och det är kallt ute... inte riktigt genomtänkt. skit samma. det är snyggt.

den här helgen ska spenderas med att titta på tv och bli frisk. kanske tentaplugga. jag måste vara i form för nästa helg. och helgen efter det.

men nu är det paus.
dagens spår är en fruktansvärt skön molnig soldag utan stress, men där något inte riktigt stämmer ändå.
jag skulle kunna ligga i soffan med det spåret på repeat i två timmar till.

dagens spår: the hidden cameras - a miracle

hur sexig är jag nu, motherfucker?

2007-02-2X

jag har tjaffsat feminism, patriarkat och könsroller fram och tillbaka med kattis. jag orkar inte skriva något om det. men...
man kan bli ganska road när man tittar på vad band med enbart kvinnliga medlemmar heter:
the donnas, baby shakes, dixie chicks, vagina grande, nashville pussy, die hunns, lunachicks, chick habbit. jag upplever det som att det är mer fixering vid kön kan tolkas ur de namnen än genomsnittsbandnamnet. ganska dåligt om man strävar efter att komma bort från fokusering vid kön. ta tag i uzin, rikta den mot tårna och peppra.

jag är snuvig som fan.

dagens spår: vagina grande - lämna tillbaka
med det roliga citatet:
"vill stänga ute dem som inte tillhör din klan
vill åka på charter, men inga blattar i stan"

lasse lasse lasse anrell

2007-02-20

det finns nog ingen sportjournalist som är sämre än lasse anrell. "lagmaskineriet tar djurgården vidare". hallå? det är ett idiotiskt uttalande, speciellt som det var en annan visa för tre dagar sedan då djurgården förlorade mot malmö redhawks. lasse anrell tycks ha missat att fredrik bremberg leder poängligan överlägset, medan djurgården ligger mellan nionde och sjätte plats. om laget med poängkungen ligger så långt ner är det ganska lätt att förstå att det finns en kedja i det laget som producerar. lagmaskineri?
visst, kristoffer ottosson, nicklas falk och defensiven kom igång mot mora, men en match är ingen säsong. lasse borde veta det.

jag hade feber i natt, det var svårt att somna. jag har fortfarande feber, jag har fortfarande svårt för att somna. jag måste till skolan i dag. jag ser inte fram emot det.
nu måste jag ha frukost.

dagens spår: the roots - in the music

mina fingrar

2007-02-19

jag vill till stockholm. miljöbyte välkomnat. jag kommer nog att kila någonstans i en vecka i mars eller april. se lite nysyner och andas något annat än minusgradig luft. min strupe har kollapsat. jag vet inte om det beror på den skånska vintermunderingen, gårdagens dans eller den absurda mängd sång svante fick stå ut med. jag är däckad. jag läser mycket för att hålla hjärncellerna i gång. te gör mig småspeedad. jag har glansig hy, jag sitter och frossar i två lager byxor och en långärmad tröja jag äger. jag äger totalt två som värmer. jag har lånat en av kattis också. det blåser in runt halsen vilket inte välkomnas just i dag, men gud jag är så snygg i den! det är absurt.
temalördag om kön med världens mysigaste malmötransvestit är väl lite delaktig i mitt plötsliga förfall. trippa runt i leopardkalsonger som miss j är väldigt roligt.

jag drar nog neråt sydligare breddgrader när lämplig tid infinner sig. jag får nosa upp lite uppehåll också. jag har i och för sig funderat på att bli hemlös. att vettlöst driva runt på stockholms broar med bara mig själv och min mp3spelare. jag blev lockad av tv 4:s program "drevet". ett olöst styckmord på en hemlös som inte löstes just för att personen var hemlös. hur kan det locka mig? det måste vara de hemlösas benägenhet att få härligt ansiktshår. varför är jag så besatt av ansiktshår helt plötsligt?

i morgon måste jag knalla till biblioteket oavsett kroppslig status. universalieprincipen måste hittas, helst "tenkningens historie vol. 2" också. det går nog ganska dåligt. i värsta fall får jag väl ta en tupplur med norsk litteratur över bröstet, street dogs i öronen i röda rummet. strindberg hatade kvinnor, det gör inte jag. jag tycker att strindberg är lite dum ibland. han kanske smiskades av sin mamma när han var liten. som janne g sade "hur många barn som agas i 12 år blir författare"? janne g och agge s i alla fall, så det är två, om nu strindis smiskades. det här leder ingenstans. den här texten har antagligen skapats av mina fingrar i större utsträckning än hjärna. det kanske underhåller någon?

dagens spår: the good, the bad & the queen - the good, the bad & the queen

dag

2007-02-18

i dag har ingenting hänt.

dagens spår: ingenting - ingenting duger

the mighty stef

2007-02-16

wicked awesome! i dag damp den ner! the mighty stef - the sins of sainte catherine.
en häftig skiva från en singsongpojke från dublin. sjömansmörk pubmusik med lite fart i. alldeles väldigt roligt och trevligt. har dragit igenom skivan ett par gånger och den kommer att fastna. jag har redan hittat fyra starka spår och ett helt jävla fantastiskt.
jag lyssnar alltid in album på det sättet. jag letar upp ett par starka spår som jag lyssnar in mig på när jag går promenader utan mål, målet är att lyssna in spåren. när jag gjort det orkar jag lyssna igenom hela skivan, det brukar vara ett problem för mig annars.
strokes kapitalmisslyckades med det på deras senaste platta. de smällde av alla starka spår direkt och sen blev det bara.... pssst.

nu skulle jag vilja ha stämningslampor och en nersutten fotölj. kilkennyn har jag redan. den är nog lättast att fixa av de sakerna.

dagens spår: the mighty stef - sainte catherine

seksfeld

2007-02-16. 10.17.

jag drömde om seinfeld, men de var inte i new york utan i chicago, fast med san fransiscos backar. george och elaine hade ett samtal om en vän som ville åka tillbaka till ryssland, samtidigt som de pratade om honom försökte george klättra upp för en sjukt brannt backe som jag blev höjdrädd av.

(george) - why does he want to go to russia? if it weren't for us he'd be a communist scraping tar from a tractor. now he can do what ever he wants and he wants to  go to russia? i don't get it. what can he possibly want that he can't find here in chicago? ... we've got the crystal palace, what do they got?
(elaine) - mulva?

sen hoppade jag till jerry seinfelds säng. han vaknade på en skyskrapas tak och såg lagom bakfull ut. framför sig hade han en stor affisch föreställande han själv. han smällde av en tysk porrfilmspose och under bilden på honom stod det "seksfeld". han vände sig för att somna om men stötte på en kvinna. sen hade de sex och pratade om att jerry skulle betala kvinnan. jerry hävdade att hon inte skulle få så mycket pengar för att hon var "b". hon  replikerade med att säga:
yeah i'm "b", but i'm good looking. då sade jerry: allright, do you take credit cards?

ungefär där beslutade jag mig för att vakna. (and i'm fucked beyond all hope.)

dagens spår: the blood brothers - spit shine your black clouds

jag har ingen aning om vad fältbiologer pysslar med

2007-02-15

god kväll och välkomna till sena rapport.

i dag lämnade naturvårdsverket in sin utredning gällande förslag till nya riktlinjer för sin verksamhet som kommer att betyda att ett par nya växt- och djur-arter kommer att fridlysas i sverige. det mest kontroversiella i rapporten är att intergrationsminister nabouka yaha blir fridlyst. vi går över till fälbiolog lars björck för vidare information.

(journalist) - hur kommer det sig att intergrationsminstern blir fridlyst?
(lars björck) - ja, efter nogranna studier av intergrationsministern kom vi fram till att vi uppskattningsvis har mellan fem och tio mörkhyade... kvinnliga folkpartister i... vilt tillstånd i sverige. det tycker vi är ett alldeles för lågt antal och vi beslutade oss för att fridlysa nabouka yaha.
(journalist) - är det inget problem att intergrationsminster nabouka yaha är en människa?
(lars brjörk) - med de nya riktlinjer som vår verksamhet kommer att... forma sig efter är det fullt möjligt att fridlysa särskilt utsatta grupper i samhället. dessutom har just den här gruppen svårt för att föröka sig.
(journalist) - har det någon betydelse att intergrationsministern är folkpartist eller skulle något sånt här kunna ske under den tidigare regeringens mandatperiod?
(lars björck) - nej, att nabouka yaha är folkpartist fällde avgörandet i den här frågan.
(journalist) - tack fältbiolog lars björck. tillbaka till studion.

tack maria kling. de nya reglerna kommer att innebära att ni som hoppades på att det skulle införas en jaktperiod på mörkhyade, kvinnliga folkpartister kommer att bli besvikna. det kommer dessutom vara olagligt att plocka intergrationsminister nabouka yaha.
och nu över till inge och vädret.

dagens spår: balkan beat box - cha cha

det här handlar om absolut ingenting

2007-02-14.

jag gillar kroppsliga experiment. i dag åt jag två mackor till frukost och tre, fyra, timmar senare drack jag två koppar kaffe. koppar och koppar, pappmuggar, jag återkommer till det. jag blir helt stissig av koffeinet i två koppar kaffe. min kropp är så där härligt lättpåverkad. hela jag är lättpåverkad, allt tar lite mer på mig. jag låter mig vara lättpåverkad. jag höll på att skriva "läppåverkad", det är ett underskattat adjektiv.
det var bra att dricka två koppar kaffe, mina fötter gick lite snabbare när jag stampade takten till studierna och operation ivy. det är kul att försöka läsa när huvudet studsar.
dessutom gav koffeinet mig energi till träning, så här enochenhalv timma senare är jag nytränad, nyduschad ocn nyrakad. inte skägget (hehe), skägget rör ni inte! det är gott att orka träna i en timme utan en bra mängd mat i kroppen, jag kanske kommer att sova gott, jag kanske vaknar lite smalare än i går, även om det inte behövs. syster diggar inte mina matvanor. ingen diggar mina matvanor, förutom jag då. i dag ska jag äta lite risotto och lite hummus, sen får det vara nog.

det där med kroppsexperiment. hur smakar rått renblod? det var tur att jag provade på det innan jag blev vegetarian, tänk om jag missat den upplevelsen. jag tror att man måste utsätta sig för äcklig "mat" för att uppskatta god mat, man måste utsätta sig för fattigdom för att uppskatta att vara rik, man måste utsätta sig för ensamhet för att uppskatta vänner osv. (ja, man kanske uppskattar stålar och vänner ändå, men är det helt åt helvete att tro att man uppskattar stålar och vänner lite mer om man varit fattig och ensam?)
hur reagerar kroppen på kokt potatis kryddad med jod? inte särskilt bra tror jag, jod kan mixtra lite med dna:t. det visste jag inte då, vilket kanske var bra. jag har smakat på det i alla fall. något av det roligaste jag provat på är nog vegemite, jästkoncentrat. det är ett australienskt brödpålägg, man ska ha ett tunt lager vegemite på en stor skiva rostat bröd. jag struntade i brödet och tunt är för mesar. om man tittar på innehållsförtäckningen kan man läsa att vegemite är ett av de energirikaste påläggen som finns. om man kombinerar det med en lättpåverkad kropp förstår ni hur det går. min fot skakade i dubbel punktakt typ. jävlar vad den gick. jag måste ha sett riktigt rolig ut.

jag fick just en juicekaraff av svante. vad gulligt!!! nu kan ni se en helt sjukt lycklig johan. det är apbisarrt!

papp. papp är ett väldigt underskattat ord. papp låter fint, papp är bra, papp hjälper människor. en av de få bra sakerna som kanske kommit från tyskland. det här leder ingenstans.

dagens spår: operation ivy - unity

stellan! dra!

2007-02-13. 07.27.

jag såg stellan skarsgård som ung i går. på något sätt måste han gjort ett intryck. jag kan inte komma på en mer naturellyoghurtman, men det är något. det ser i alla fall ut som att han alltid har insomnia. stellan dök upp i mina drömmar. han hade ett eller flera uppdrag till mig. vi skulle döda kentaurer. de hade spjut men vi var värre. stellan sade att det var något han brukade göra med sina vänner när de var unga.
det bästa var nog när stellan ringde mig på mobilen och jag lade på luren mitt i en av hans meningar.

den helt absurda tiden på dygnet beror på en illa planerad föreläsning vilket resulterar i att jag måste tvätta på morgonen. på sju timmar han jag vakna fyra gånger, första gången vid tre. jag vet inte vad det beror på, jag vet inte hur jag sover ordentligt, jag har världens största påsar under ögonen och förkortar min förväntade livslängd med i alla fall några minuter per dag.

dagens spår: the meteors - paint it black

klitoris, ett annat ord för tandläkartopps

2007-02-12.

klitoris, känn på ordet. kliiitoris. bob hansson tycker att det låter som ett tandläkarverktyg. han hade skrivit "klitoris" på sin tröja med fingerfärg. jag stötte på honom för andra gången i november förra året, jag hade sett hon prata dramatik och poesi två dagar tidigare. jag stötte på honom på en malmöklubb som heter "deep", det är en gayklubb. jag kanske har provat på saker med herrar förr, men jag är inte gay så det kändes konstigt att vara där, nästan lite elakt. ge hopp om ragg när det är totalt omöjligt. det är underförstått att man är bög på "deep" liksom. jag kan lova att ALDRIG har så många stött på mig på en kväll. jag passar uppenbarligen herrar, jag vet inte vad det betyder. ola salo satt i ett hörn, han var jobbig. man blir rätt snabbt jobbig om man har 15 personer runt sig hela tiden. TVÅ ARMBÅGAR UT!
bob är inte bög han heller så vi höll ihop.

det var inte det här jag skulle skriva om, även om bobs tankar värmer när dagarna blir konstiga. hans röst förmedlar en känsla av frustration som oftast mynnar ut i någon form av uppgivenhet, men om man lyssnar lite till kommer optimismen, den så efterlängade optimimismen. en av mina favoritmeningar lyder:
här ligger jag och duger. jag gillar tanken på att bara kunna ligga ner och duga.
i går lyssnade jag på bob hanssons senaste skiva. ska man kalla det singel om det är två spår? bob må vara poet, men han ska lyssnas på. jag virrar ganska lätt in mig i hans böcker och hjärnan blir till en knut och ord åker ut lika fort som de kommer in medan mitt medvetande tar mig till helt andra platser.
hur som helst, spåren ligger på 15 respektive 17 minuter, det är ändå en lagom längd på ett album.

när dagen är lite vemodig, när rasrisken i omvärlden är lite för stor brukar jag sätta på bob. (det är tillåtet att flina här.) låta hans mindrevärdekomplexurtagande dikter gjuta mod i min ryggrad. att det sen kommer en romare och skär sönder den gör inget, bara romaren är glad när han gör det.

dagens spår:
bob hansson - kenneth cosimo
bob hansson - stålmannen är död

det ordnar sig med lite socker på

2007-02-10

det har gått tio dagar av februari och jag kan inte träffa rätt tangenter av valfri anledning. johnny sover i soffan, han är fortfarande 24 år gammal. jag lyssnade inte alls på the icarus line i dag. jag borde kanske ha lyssnat på deras låt "in lieu". det finns ingen låt som väcker så många känslor. har man nergrävda känslor väcks dem av den låten. först bubblar det sen spyr man ut allt på en palett.
jag målar ett konstverk, en tavla, av spyan. den kanske blir glad, den kanske blir sorglig, den kanske blir en salvador dali. det är inte det som är det väsentliga. jag får en överblick över vad jag faktiskt känner. jag får möjligheten, verktygen, till att behandla mina inre uppror på ett sundare sätt.
vad jag menar med "sundare" får ni tolka som ni vill.

jag brännde mig. jag hällde kokande vatten över vänster pekfinger, jävligt klüftigt johan. (det tyska u:et var en ren inpuls.) det kanske gör ont, men smärta är bara en tolkning av min hjärna. mitt förnuft kan bestämma om det gör ont eller inte. det fungerar. jag gick med en bruten arm i tio dagar. jag borde tycka att det var jobbigt men min hjärna sade att armen var stukad och då kan den brukas normalt trots smärtor. hjärnan är en hejdundrande sak. den kan få en att tro vad den vill. jag talar runt.

kati fick äntligen en medalj! brons i masstarten. (jag skrev "bronx" i stället för "brons", kan någon gissa mitt favoritband?) kati är min favorit alla dagar i veckan.

jag har tinnitus, jag saknar matilda i satirnine även om jag skaffat en relation till hennes ersättare. jag menar, när brody är tagen får man ta vara på det som finns kvar. matilda spelar innebandy. jag spelar inte innebandy. jag sitter runt.

dagens spår: the icarus line - in lieu

långa låtar och andra promenadsaker

2007-02-09

jag vaknade klockan sex, jag vaknade klockan halvsju, jag vaknade klockan sju, jag vaknade klockan åtta. vad är det för fel på mig? det snöade lovikavantar utanför, jag blir inte pepp när det snöar lovikavantar. som stort mjäll lägger de sig på mina axlar och tynger ner min arma kropp.
nu har det slutat snöa! awesome!

jag drömde ungefär bara en minnesvärd sak. jag drömde att jag vaknade med två navlar och att de var svåra att tvätta. jag blev rädd. nu har jag vaknat på riktigt.

om en timme ska jag knalla iväg och träffa sara, som en början på en fullspäckad dag.

dagens spår: led zeppelin - dazed and confused (live)

jag har hittat laget - bruins

2007-02-08

jag har upptäckt yazdans förkärlek till boston. ja, nu hittade jag nog inte exakt hans förkärlek till boston bruins gyllene tröjor. jag diggar inte marco sturm i förstalinan heller. han är duktig, men han är tysk.
det fina med boston är the standells låt "dirty water" som spelas efter varje hemmavinst. en väldigt mysig familjesång. ja, bandet kommer kanske från california, men deras producent som kom från boston knackade ner texten till den låten.
nu har jag bestämt mig för att heja på bruins och lära mig baseboll så att red sox också fungerar. fast baseboll är ganska tråkigt. amerikansk fotboll är tråkigt. 30 sekunder action och sen tar de paus i fem minuter för att sedan ställa upp och springa i 30 sekunder för att sen vila i fem minuter. intresset sinar liksom.

åter till hockeyn. boston går ganska hyffsat. de kanske ligger sist i sin division. detroit måste ha den lättaste divisionen, st. louis, chicago och columbus liksom. patetiskt.
dessutom kan man dra på o'learys och känna sig lite irländsk ett tag. dropkick murphys har gjort en version av "dirty water" på albumet "live on st. patrick's day". stämningsfullt.

dagens spår: the standells - dirty water

tant staffan

2007-02-07. 09.59.

jag har drabbats av något teresasyndrom. jag vaknar runt 0600 på morgonen varje dag, obereonde av när jag gått och lagt mig. det är ganska störigt, särskilt när man drömmer spännande drömmar.

jag minns tre saker från nattens drömmar.

1. jag var tillbaka i skolan igen. min f.d. svensklärare staffan hade åldrats under åren och blivit en känslovarm (motsatsen till känslokall) tant. staffan, tant, begrunda. jag gick någon kurs och när den tog slut på en tisdag var staffan ledsen. jag var glad för att staffan glömt lektionen på torsdagen. en direkt koppling till filosofin jag läser, jag har föreläsningar på tisdagar och torsdagar, inte onsdagar.

2. mamma bredde mackor/smörgåsar till mig med senap på. jag blev sur eftersom senapen hade nuddat köttbullarna.

3. den här delen var rolig. den var nog kattisinspirerad i den mån att den var väldigt farlig. jag drömde att jag, syster, min kusin sara och gustav (antagligen) åkte någon form av vinterfordon (pulka/tremedsmaskin/bob/madrass - inte skoter). vi gick till smygehamns största backe, den är inte särskilt stor, men det roliga var att i drömmen var backen bara uppvärmning, ett hjälpmedel för att få upp farten till ravinen som skulle komma. det var ganska läskigt att åka i den. vi åkte två och två.

när jag vaknade kändes det som, vid fullt medvetande, att jag tappat vänster framtand igen. det hade jag inte. jag har kännt den känslan för många gånger att hjärnan lurar mig ibland. hur ska jag kunna skilja mellan dröm och verklighet?

dagens spår: mattias alkberg bd. - stockholm

umeå är fruktansvärt litet

2007-02-06

finns det ingen barmhärtighet, kung bore? just nu är det minus 25 grader i umeå. just nu sägs det att det ska kännas som minus 31 grader. i dag var jag riktigt klyftig och tog en promenad till nydala. riktigt riktigt toppen, johan. helsmart. (för er som överhuvudtaget bryr er ligger nydala en 20-30 minuter lång promenad bort.)

nej, jag hade mina anledningar. förra terminen var det som bekant swingkväll på nationernas hus. där träffade jag sara, som faktiskt inte kan dansa lindyhop, men det är inte så noga. vi dansade vals i stället. det var första gången jag träffade henne efter det att jag skickat ett sms som visade intresse för att gå med i den skånska nationen. som skåning i norrland måste man vara med i den. hon lovade att hon skulle fixa det nästa termin. nu är det nästa termin. skånska nationen hade årsmöte hemma hos en malin som bor på nydala. jag gillar att använda ordet 'på' (berätta gärna vad ordklassen kallas (reta mig inte för min okunnighet är du snäll)) när jag pratar om studentbostadsområden, det ger en härlig anstaltkänsla.

jag är numera ledamot i skånska nationen. på årsmötet dök det upp sex personer. jag vet inte om jag bör förvänta mig att fler ska vara med i den. det ringa antalet medlemmar gör nationen mer till ett sällskap. vi satt och fikade och snackade skit. det kommer vi nog göra i fortsättningen också, kanske med whiskey i stället.

en lustig detalj är att jag är justerare tillsammans med en flicka som heter hanna som jag träffat förr! vi sågs på "dåliga gatan" och började snacka om ting och oting. under den här perioden strök det runt ett misshandlargäng i umeå så jag följde hanna hem från "dåliga gatan". det tog en stund innan vi lokaliserade varandra. det var tur att jag betedde mig på ett artigt sätt, annars hade jag fått skit för det i dag. jag kallades hjälte, jag är ganska nöjd med det utlåtandet.

på fredag ska jag träffa sara och så ska vi rekrytera medlemmar till skånes eller g-h-dalas nation. det ska bli trevligt. vi har whiskey.

på mötet fick jag ett meddelande från kattis som undrade om jag ville se "gilmore gils" med henne. det är klart att jag vill det. jag har aldrig knallat från nydala så snabbt. jag har knallat därifrån totalt tre gånger, det kanske är därför.
det var trevligt att träffa kattis igen, även om vi sågs i lördags. frekvent träffande är alltid roligt. dagarna känns lite viktigare när man träffar folk och inte bara häckar framför datorn. nu häckade vi framför tv:n i stället, men det är ändå bättre att häcka tillsammans med någon. fåglarna håller säkert med, nu häckar inte människan i fågelmening.
när jag ringde och berättade att jag var på väg hem höll hon på att klippa sig med en kökssax.

åklagaren: hon är ju galen!
psykologen: nej! hon är inte galen. bara lite så där... småtokig.
ett av mina mer lyckade skämt. (handlar varken om kattis eller kökssaxar.)

det är skönt att ha saker att göra. jag saknar tesa mindre då, jag saknar henne nog lika mycket ändå, men det märks inte. härliga frukter! det är liksom inte så mycket jag kan göra åt det. mattias alkberg är veckans musikkung.

dagens spår: mattias alkberg bd. - nere på parkeringen

stellan! rädda mig!

2007-02-06. 09.39.

jag sover dåligt just nu. jag vaknar säkert fyra fem gånger per natt. vänder mig, är klarvaken. i natt har jag vaga minnen från en dröm. jag hade en flicka med mig nere i skåne. jag kommer inte ihåg utseendet, men hon hade svart hår (som om det är till någon hjälp). det roliga med nattens dröm var att den stora ladan uppenbarade sig igen! skånes största lada någonsin, fem våningar hög.
jag, niklas, yazdan och vikard skulle klä ut oss till pirater för att cykla och hitta den där ladan. jag vill minnas att den ligger österut. den borde ligga i östra skåne, vi har ju koll på västra skåne liksom.
vi gjorde aldrig det. det är nog roligare att prata om pirater än att cykla. jag kan däremot försäkra alla att den existerar! en sak från mina drömmar existerar! mamma såg en sådan lada när hon var ute och åkte en gång. jag blev väldigt glad.
jag skulle i alla fall visa ladan för flickan jag hade med hem. hon var snäll. hon gillade mig. efter halva drömmen lämnade hon mig. hahaha. snacka om kris, till och med när jag bestämmer lämnar flickorna mig, man kan bara skratta. jag skulle till tandläkaren också, men jag missade det besöket.

hur gör man för att sova? nej, jag tänker inte använda piller. jag antar att det är något som stör mig. mindrevärdeskomplex kanske? vad ska vi nojja oss över i dag? kan man inte få positiva känslor inför något skaffar man negativa. likgiltighet är det värsta som finns.

förresten, det är minus 18 utomhus, det står att det känns som minus 26!!! vad fan tror de!?!? ingen jävel kan leva så här. sälar kanske och pingviner (hehe, dansande pingviner).

förresten, det finns en väg i umeå som heter "hemvägen" haha. "jag bor på hemvägen" hahaha

dagens motto: "förut var jag ful, nu är jag full och snygg" från
dagens spår: hets! - hasses brorsas låtsassyrras kompis fest

dr. hummus opererar

2007-02-05. 15.09.

dr. hummus hatar hummus.
innan hummusen ens var klar hade citron sipprat in i sår, köket luktade bränt, proppen hade gått och stavmixern var död. kastrullen sotade ner min mas-rock.
dr. hummus hatar hummus.
jag fick ett erbjudande, tre nummer av tidningen king och en bruce-willis-dvd-box för 98 sek. fuck yeah! bruce "yippee-ki-yay motherfucker" willis! undrar om "die hard" låg på boxen, det är inte så viktigt.
dr. hummus hatar hummus.
dagens föreläsning var intressant. descartes var intressant. tvivel. tvivla på allt. jag tvivlar på allt! med all rätt enligt descartes. sen blandade han in gud, men killen var från 1600-talet. vad ska man göra?
dr. hummus hatar hummus.
jag fick ett ryck och kladdade ner en dikt som jag blev ganska nöjd med på föreläsningen. den kommer ingen i hela världen någonsin få läsa. jag har alldeles för dåligt självförtroende för det.
dr. hummus hatar hummus.

dr. hummus hatar hummus.

dagens spår: mattias alkberg bd. - fyllskalle

jag vill krossa femton hjärtan

2007-02-05

alla tycks veta när den här alla hjärtans dag är. jag har aldrig i hela mitt liv ens tänkt tanken att fira en ett sådant spektakel. det är 100% bojkott, det är nästan så att jag ska gilla folk lite mindre bara för att. en speciell dag för att visa kärlek!? vad är det för jävla idiotiskt påfund där kärlek är rosor och choklad, fixa reserveringar. mycket att stå i som egentligen inte innebär umgänge med någon man gillar.

jag avskyr avskyr avskyr den dagen!!! jag kanske bara är avundsjuk på personer som faktiskt har någon att fira dagen med... busted! fan. hur som helst skulle jag nog behandlat flickan likadant den dagen som alla andra, inte särskilt mycket rosor, men med mer kärlek. kärlek ska ju finnas i varje vardag, det är ett absolut måste i ett förhållande. det är väl hela grejen med ett förhållande liksom.

när förhållanden handlar om bekräftelse, trygghet osv. blir jag stött och trött. tanken av att vara i ett förhållande för att man gillar hur man själv mår i personens omgivning är helt bisarr, då kvittar det ju vem fan man är i ett förhållande med. känns det speciellt? det kanske inte ska kännas speciellt. jag kanske fortfarande är naiv och tror att det ska vara mer än så.

det får bli en annan dag, jag må vara kär, men det är inget jag kan göra åt nu. varken låta kärleken blomma eller vissna. status quo, jag gillar varken läget eller bandet.

och när är alla hjärtans dag? typ 14:de februari väl, eller? jag har jag aldrig koll på datum. jag missade min egen namnsdag i förra veckan, inte för att det är något att bry sig om.

jag ser mina revben utan att andas! jag är smal igen! =D

dagens spår: saul williams - talk to strangers

det gick fort

2007-02-04

i går var bra. jag tyckte att lördagen var en mycket trevlig dag. den började med bakfylla och jordnötsmackor framför tv:n, skidskyttejaktstart. kati wilhelm är en av världens snyggaste idrottskvinnor. jag har en grej för käkben. det är kul vad människor tycker är attraktivt, det kan vara helt bisarra grejer. käkben är kanske inte så absurt. flickan kan se ut hur som helst, men har hon ett vackert käkben är hon attraktiv direkt. hur som helst: kati for ever! hon missade pallen rätt rejält. synd.
det var jävligt kul när de intervjuade italienskan ponza och tyskan neuner då båda talade tyska och jag förstod vad de sade!

jag pratade med kattis och bestämde mig för en danskväll. jag gick och duschade och spelade lite dropkick murphys för att komma i stämning innan jag gick till konsum för att träffa kattis. det var förfest hemma hos en josefine. hon är joel som kvinna och basketspelare. hon har varit i nicaragua, hade två bob marley- och en che-affisch på väggarna och blev sur för att de inte spelade reggae på klubben.
på förfesten fanns också en lätt vänstervriden snubbe från halland med vilt hår och skägg, ett förflutet i det pyrotekniska och en kärlek till skånsk humor. anders och måns. jag propagerade för varanteatern och bob hund hela kvällen. det fanns en estet från boden och en tjej från ålidhem. jag snackade inte så fruktansvärt mycket med dem.
vi stack till klubben och det var kul. jag stötte på robin, misha (osäker på stavningen, amerikan), joakim. lite senare dök johnny upp med alldeles för mycket energi. det var kul när emiratet ägde dansgolvet. göteborg och håkan hellström är en farlig kombination. jag dansade i princip till alla indiehits. det var ett ganska säkert musikval. jag kände igen det mesta. kattis blev glad för att de spelade den nya modest mouse-singeln som inte riktigt finns i sverige än. bra, hon är kanske inte den lättaste att tillfredställa musikaliskt. flickan har koll. en stund var ganska kaotisk då de spelade:
tv on the radio - wolf like me (förra veckans band)
saul williams - list of demands (som jenny wilson och robyn gjort en hejdundrande version av)
le tigre - deceptacon (som jag inte hört på 1.5 år)
kings of leon - velvet snow (som jag aldrig hört på en indieklubb)

svettiga, glada och en av oss (gissa vem) hade ganska mycket energi kvar. vi knallade till något matställe och jag fick i mig lite falafel. det sitter aldrig fel.

i dag var om möjligt slöare än gårdagen. jag vaknade med smärta från fötterna till nacken. jag gjorde ingenting fram till 1600 då jag gick till maria för att gratta henne på hennes födelsedag. 22 år. vi käkade tårta och spelade gin.

en ganska bra helg, den kunde varit bättre om jag inte nojjat mig över saker. när jag är aktiv lägger jag de sakerna åt sidan. jag vet inte om det är sunt eller inte. jag gillar i alla fall inte spända/stela relationer, det måste lösas. antingen på ett bra eller dåligt sätt, just nu kan jag hantera båda.

bild på kati:
http://www.raisport.rai.it/RaiSport/pub/static/2006/3/20060304_biathlon_GER_Wilhelm.jpg
http://www.sportal.de/photos/06/12/e8354b6ca2bd722b3f138f14cab41647.jpg
deutschland über alles!

dagens spår: wilmer x - sorger på parad

vi bara dör ju så jävla mycket hela tiden.

2007-01-03

i går var en konstig dag. fokuserar jag på fel saker kan det bli väldigt fel. gör jag vissa saker kan det bli väldigt fel. det blev det väl skulle man kunna säga. det är tråkigt att det blev fel, men gjort är gjort. jag kan inte ändra något, även om jag skulle vilja. orsak och verkan är ett väldigt populärt uttryck.
allt händer av en orsak, allt har en verkan. man kan härleda händelser bakåt i princip hur länge som helst och upptäcka fel och snedsteg, men man kan inte ändra något. man kan bara hoppas att folk har överseende med ens mindre lyckade handlingar. snedsteg skapar nya förutsättningar, oföränderliga förutsättningar. förutsättningar skiljer sig från problem i det avseendet att de inte går att lösa. det enda man kan göra, för att få en duglig existens, är att anpassa sig efter dem.

det känns som att jag spelar en mindre roll i världens drama nu än vad jag gjorde för ungefär två veckor sedan. jag undrar varför det stör mig. jag spelar en väldigt obetydlig roll i väldigt många personers liv.
jag har ju inte bytt ett ord med vikard på hur länge som helst. jag snackade lite med niklas den 26/1 och jag har inget problem med det. det kan vara så att jag vant mig vid att jag inte träffar dem särskilt ofta. jag minns inte hur det kändes när de stack från skåne första gången, jag gissar att det var ett jävla vemod.
just nu är jag fylld av någon form av utrdaget vemod, ett känslomässigt tomrum jag vill fylla. det är svårt att fylla dem, det är satans svårt. till slut går det av sig själv, när man fått tillräckligt många nya intryck för att skapa nya känslor. det är dock värdelöst att samla intryck av saker/personer/konst som man inte vill ha känslor kring.

i går skulle det vara fest. var fan var maria!? den flickan kan man inte vara säker på var man har alltså. det gäller många flickor, haha =D. den mest centrala frågan i en mans liv: vad fan tänker hon på? hur resonerar hon? senast i förrgår sade maria att hon ville vara med och skulle dra med ca. 5 personer. "gött mos" sade jag och joel. tji fick vi. vi satt tre personer hemma hos joel. jag, kattis och joel. vi drack öl och pratade överaskande lite om musik. vad fan pratade vi om? vikingar! tror inte alla att vikingar finns i norrland? jag kan ärligt säga att jag trodde att norrlänningar var tvåmetersbjässar med helskägg som sitter och bastar, dricker från dunken och slår sig med kvistar. man kan inte ha mer fel. norrlänningar är små! utöver vikingar var det nog lite religion. okej det var lite musik också, jävla kattis som bott i hamersmith? man blir lite avundsjuk på flickans historier.
brist på folk gjorde att vi stack till en klubb i umeå, där såg jag dennis lyxén för första gången. jag tror att jag dansade in i honom lite. det spelade något liveband på franska som inte var särskilt bra.
sen spelades det för säkra kort. jag flinade som bara den när "disco 2000" spelades. jag kunde bara tänka på konståkning på grus. det var ganska dansvänligt även om dj:n borde gå en kurs. folk som spelar låtar som "fadear" ut och inte mixar in ett nytt spår förtjänar att dö.

dagens spår: navid modiri & gudarna - snart dör bob dylan

jag drömde om män.

2007-02-02. 09.40.

kan du tänka dig jarvis cocker (från pulp och paris) i en svart, glittrande kroppsstrumpa? ja, det kan vi nog allihopa. men om vi lägger till ett par röda tantglasögon? jo, det är inte heller särskilt svårt. men om vi sätter på honom ett par skridskor, ställer honom i en motorcrosspark och låter honom skutta runt mimandes till sin egen musik? det blir genast svårare. jag fick äran, privilegiet att se jarvis cocker i världens kanske mest psykadeliska konståkningstävling. de tävlade inte ens på is.
det var grus och med ramper som motorcrossåkare använder. en galen amerikan tyckte att det vore lämpligt att hoppa 30 meter på ett par skridskor och landa i grus. hur skulle jarvis kunna mäta sig med det?
jo, jarvis skuttade runt och gjorde lite feminina armrörelser (lite "napoleon dynamite") och när han fick chansen knuffade han omkull amerikanen. jarvis cockers stora final gick ut på att hoppa ynka två meter och landa gränsle på en förstorad skumgummiskateboard.

jag minns inte vem som vann tävlingen. det svenska inslaget i konståkningen, denna gång på is, var jakob eklund. han med "the asschin". folk som tycker det är snyggt borde seriöst tänka om. han missade sitt första hopp vilket jag hånflinade åt. vem fan vill se jakob eklund åka skridskor liksom?
nej, jarvis var roligare.

nu är det plusgrader i umeå. jippi!

dagens spår: the hidden cameras - she's gone

jag gillar 'p' som i 'potter'.

2007-02-01

i dag känner jag för att vara flummig, humöret liksom bubblar och jag vet inte varför, kanske för att jag hittat något att flumma om: brösthår. alla män med brösthår har någon gång jämfört brösthår och om det inte är sant måste alla män med brösthår någon gång jämföra brösthår. det är inte ovanligare än att flickor jämför bröst i tyska mjukporrullar. nu har inte jag sett så många tyska mjukporrullar, jag använder det främst som ett uttryck.
jag zappade faktiskt förbi en "tysk" mjukporrfilm en gång, det var ganska kul för det var matt leblanc som satte på en brud i en hiss. ni vet, joey från "vänner". jag gissar att han betraktar det jobbet som ett skelett i hans i dag välfyllda garderob. jag undrar hur det skiljer sig från prostitution?
jag menar, vad är bäst? matt leblanc låter någon filma honom sätta på en brud i en hiss eller dee dee ramone säljer handtrallor, avsugningar och andra, mer avancerade, tjänster vid hörnet "53rd and 3rd"?
jag hejar på dee dee ramone, han lät sig i alla fall inte tyskdubbas.

brösthår var det! jag minns att jag, yazdan och bert jämförde vårt brösthår och delade in utseendet i olika kategorier. yazdan som har iranskt påbrå har en robust, fyllig matta med ganska kraftigt hår. jag tror att hans brösthår står ut från kroppen också. jag vet inte varför, det kanske förbättrar ventilationen och det kanske behövs i varma länder. man ser samma tendens i sydeuropa.
när det inte är varmt är det kallt, eller ljummet, men i ryssland är det kallt. robert, som faktiskt har ursprung i polen om jag minns rätt, har en ganska utbredd matta. den går från mitten och ut, som en mittbena. den är inte lika fyllig som yazdans, men täcker upp bringan effektivt, typiskt för östeuropeiskt brösthår.
jag däremot fick den något annorlunda kategorien moneybrotherbrösthår. håret täcker inte bringan på ett effektivt sätt och håret kan verka ganska yvigt. moneybrother har helt enkelt ingen kontroll på sitt brösthår, det har inte jag heller. jag är väldigt nöjd med utlåtandet, jag trivs med mitt brösthår.

nu kan ni roa er med att bedömma börsthåret på pojken länkarna leder till.

http://media.mugglenet.com/i/equus/new/5.jpg

http://media.mugglenet.com/i/equus/new/1.jpg

dagens spår: felix da housecat - everyone is someone in l.a.


santino

2007-02-01

jag sov så gott. jag vill bara marinera mig i lakan och låta solstrålarna dansa över min fräkniga näsa. okej, min näsa är inte särskilt fräknig, men man kan inte få allt här i världen. jag har mysträningsvärk i överkroppen och ögonen känns lagom öppna. jag har inte ätit ett riktigt mål mat sedan i tisdags så magen är snygg och platt. det är en god dag. hjärnan känns för en gångs skull ganska tom. jag har bestämt mig för vad jag ska tro och gör det. jag tjänar inget på att gå runt och ifrågasätta, misstro. jag vill (och är på väg) tillbaka till min sjukt naiva blåögda inställning. den är så härlig!

jag hittade äntligen musiken som jag vill lyssna på. det ska vara plastigt och bra humör. ganska lättsamt. antony skulle t.ex. inte fungera. nu vill jag duscha, dricka te och skutta till skolan så att jag kan skutta hem igen. goda minnen, fokusera på söta saker, fluffiga saker, varma famnar och grejer. peppig pop.

dagens spår: herman düne - i wish that i could see you soon

"i had to leave you and go away
but i think about you every day
in the morning and in the afternoon 
i wish that i could see you soon
how long until you can see her?
and i'm like - the sooner the better
do you really think she'll wait for you?
well i have no way to say and there's nothing i can do
well i have no way to say and there's nothing i can do"