finland finland finland

23. september. monty python gjorde en pryl om finland en gång.

jaha. idag har 11 personer kolat i finland efter en skolskjutning genomförd av en helt vanlig snubbe, inte avvikande alltså (enligt andra elever på skolan). det hände i stort sett samma sak i november förra året. det här brukade ju vara en pryl som man håller på med i staterna! och nu genomförs sådana här fruktansvärda handlinga precis runt knuten. i fucking österbotten! det är ju ett ord från västerbotten! å andra sidan...

fluktar man på vapeninnehav har finland tredje flest vapen per invånare, endast yemen och just staterna har flera. finns det något samband mellan att använda vapen och tillgång till vapen? en annan sak är att man får äga och använda ett skjutvapen från 15 år i finland, om man fått tillåtelse av föräldrarna. det talades om att den finska vapenlagen skulle skärpas efter det som hände i november07, men inget hände. sådana här händelser flyger förbi som vilken tropisk storm som helst. nu talar man återigen om att skärpa lagen, men en sådan förändring skulle först kunna få laga kraft 2010. tjenare finland.

polisen i finland har nyligen förhört den unga mannen. de fattade misstankar när de snubblade över ett videoklipp på youtube.com. de släppte snubben och lät honom behålla sin månadsgamla vapenlicens. tillräckligt stora bevis för att illa prylar skulle ske fanns inte för att ta ifrån snubben lite frihet (om man säger så). snubben hade även en myspacesida.

åter i sverige sitter en kille från polisen och surfar på youtube och myspace i värsta svt-inslagsanda. det var snyggt. killen sökte på "school massacre" och fick i runda slängar 80 000 träffar. han sade att om man skulle spendera tio sekunder per klipp skulle det ta 130 timmar. uppskattning. han sade att det i princip inte ger någonting att ägna sig åt sådan form av spaningsarbete... okej, fine.

80 000 träffar.... fra.... hela jävla sveriges internettrafik! hur fan tror de att det ska gå bättre!?

dagens spår: sigur rós - svefn-g-englar

badankornas återkomst

17. det har börjat bli kallt i norrland. 

idag har jag varit med om att byta ett däck. jag gjorde naturligtvis inget, men vikard och lars gjorde m.h.a. charles prylar. spacewagon håller på att falla samman känns det som. den tar en del av min ungdom med sig. i staden köpte vikard ett par byxor och en bandyklubba. jag fyllde på mitt sinande ölskåp. får se om någon konsumeras ikväll.

det är ju ändå fotboll. det är ju ändå manchester united mot villa real.

en annan viktig sak.
fun fact of the day:
de stora strömmar som sammankopplar världshaven upptäcktes med hjälp av badankor. ett fraktfartyg råkade ut för en storm år 1992. det befann sig mitt i stilla havet. några containrar (gud vilket illa ord) fyllda med badankor kastades i havet. strömmarna transporterade badankorna till bl.a. hawaii, alaska och skottland.

dagens spår: ted gärdestad - sommarlängtan

att runka

15 september?

nu i paralympicstider växer utrymmet i media för våra funktionshindrade idrottare. det måste vara ett helvete att simma med bara en arm eller med en förlamning från midia och ner. imponerande.

i anknytning till det såg jag en dokumentär om usa:s rullstolsrygbylandslag. det är alltså landslaget i rugby med rullstol. de frågade killar som haft funktionshindret sedan födseln respektive skadats senare. det visade sig att det första de lärde sig efter skadan var att runka. hur man än gör, hur förlamad man än blir fortsätter penis att fungera. en snubbe med inte fullt utvecklade armar sade att han lade en handduk kring kvinnans midia och juckade henne bakifrån. annars gillar många i rullstol oralsex och det är vanligast att brudar rider dem.

det var väldigt intressant.

och peter jihde har klippt sig. ett mycket klokt beslut. det påminner mig. jag borde boka klipptid.

dagens spår: svenska akademien - kenneths nya


bur

12.

jag drömde att ett gäng socionomer, mig inkluderad, satt i en bur och studerades av nyfikna besökare. vid ett tillfälle öppnade vi buren och gick ut. till slut tyckte vi att buren ändå var ganska bra ändå.

idag ska jag städa, köpa och laga mat, gå ut med soporna, betala räkningarna, samla ihop alla tomma flaskor och så damma damma damma om igen. kvällsbärsen kommer att sitta fint efter en hård dags slit. (läs på rim.)

dagens spår: the doors - light my fire

pernilla månsson colt och ann söderlund

8. september. hon är en artist. nåja.

idag har jag läst nöjessidorna på expressen. jag gör det ibland.
där kan man läsa en illa sak. pernilla månsson colt lämnar tv-rutan.
LÄMNAR tv-rutan. det är typ fruktansvärt.

hon har bl.a. styrt programmen sverige, melodifestivalen, bästa formen, victoriadagen och bumerang.
BUMERANG. näst bästa tv-leken efter på spåret. de frågade om kultur och historia.
det försvann 2004. nu försvinner pernilla månsson colt till antikrundan och blir något bakom kameran.

jag kommer att sakna henne. hon är fantastisk!
nu får ann söderlund ta över någon fin tv-lek för oss förtidspensionärer så att våra fredagar blir informativa och njutfulla.

dagens spår: the clash - london calling


kat pal

4 sep. seppelin.

republikanska vicepresidentskandidaten är från alaska. hon tror så klart inte på sex före äktenskap och har så klart en gravid tonårsdotter, MEN alaska. konceptet alaska, en skog, canadas värmland, är så jävla främmande. skrämmande. hon har en gnällig röst. hon pratar om hur de ska lösa energifrågan. hon pratar om rent kol, inte kål, och kärnkraftverk, som snarare leder till kärnkraftsvärk. först i slutet nämns förnybar energi. de kanske har fin luft i alaska. de kanske inte behöver oroa sig. de kanske tycker att floridas stränder är en shyst pryl.

republikaner är nog inte min pryl. det är nog inte demokrater heller. jag är ganska trött på republikaner. det kanske är demokraternas tur. det är förresten ingen slump att palin, vicepresidentkandidaten, är kvinna. fiska tveksamma hillaryanhängare.

jag pluggar igen. jag borde ringa morsan. jag är trött på kvällarna.
jag blir alltid pepp när kattis vankas. hennes strumpbyxor gör alla på gott humör.

dagens spår: the dubliners - whisky in the jar (med. shane macgowan)